Hírek 3/6

Már az egészen kicsi lányokba is valahogy genetikailag bele van kódolva az, hogy hercegnőnek és menyasszonynak képzelik magukat, és ezekhez a témákhoz illő játékokat játszanak. Éppen ezért nem is kell csodálkozni azon, hogy a fiatal lányoknak sokszor már konkrét elképzeléseik vannak azzal kapcsolatban, hogyan is fog kinézni majd a jövőbeni esküvőjük. A leánykérést követően azért nem árt az ifjú jegyespárnak leülnie, és megbeszélni néhány lényeges dolgot a menyegzőt érintően. Fontos, hogy kompromisszumra tudjatok jutni, hiszen ez a nap mind a kettőtök életében egy rendkívül fontos esemény lesz!


Sokan vágynak arra bizonyos időközönként, hogy kitudjanak szakadni a munka, valamint a stressz okozta mókuskerékből, és egy nyugodt, a város zajától messze eső helyen tudjanak feltöltődni. Szerencsére kis hazánkban is sok olyan természetközeli helyszín található, ahol csodás kastélyszállókban tudja nem csak kipihenni magát az ember, de számos páratlan élménnyel is gazdagodhat! Sőt, ha a tökéletes kastélyszállót találjuk meg, akkor a kikapcsolódáson túl arra is van lehetőség egyes helyeken, hogy az esküvőnket is levezényeljük A- tól Z- ig!


Egy esküvő megszervezése nehéz feladat. Bizony nagyon sok dologra kell odafigyelni akkor, ha valóban egy romantikus, ugyanakkor tökéletes menyegzőt képzelünk el magunknak. Miután túl vagytok az eljegyzésen, érdemes minél előbb a két legfontosabb dologban döntést hoznotok, ezek pedig nem mások, mint a dátum kitűzése és persze az esküvőtök helyszínének kiválasztása. Abban az esetben, ha még csak most csöppentek bele a szervezési feladatok sűrűjébe, nem árt tisztába lennetek azzal, hogy a legszebb helyszíneknél, éttermeknél, rendezvénytermeknél gyorsan elszoktak fogyni az esküvői szezonban a szabad helyek, így célszerű már legalább fél, esetleg egy évvel előbb lefoglalni álmaitok időpontját.


Manapság már abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy csak a képzeletünk, és persze a pénztárcánk szab határt annak, milyen esküvőt szervezünk magunknak. Nem kell csodálkozni azon, hogy sokan hajlamosak akár mélyebben is a zsebükbe nyúlni akkor, ha a menyegzőjük napjáról van szó, hiszen ez egy olyan régóta várt különleges és romantikus pillanata szokott lenni az emberek életének, ami megérdemli azt, hogy az elképzelésinknek megfelelő legyen! Abban az esetben, ha ti is egy maradandó, de ugyanakkor meghitt esküvőt szeretnétek, mi most adunk néhány tippet azzal kapcsolatban, hogy mitől lesz igazán különleges egy esküvői ceremónia.


Azok közül, akik most csöppentek nemrég bele az esküvőszervezés menetébe, sokan talán nem is gondolnák, mennyi mindenre kell odafigyelni akkor, ha valóban tökéletes végeredményt szeretnének a menyegzőjük napján. A legfontosabb, hogy a leánykérést követően minél előbb tűzzétek ki a nagy nap időpontját, és találjátok meg az ideális helyszínt. Miután ezek megvannak már lehet is neki állni a többi lényeges esküvői tétel előkészületének, úgy mint a meghívók kiválasztása, a zenekarok felkutatása, a fotós és a dekoratőr keresése, valamint a legjobb ceremóniamester elérése. Soknak tűnik? Pedig még nem is beszéltünk az esküvői menü összeállításának fontosságáról sem!


Az esküvőszervezés során érdemes nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy milyen menüsort állítotok össze a nagy napra. Mivel egy menyegző szinte felölel egy egész napot, így lényeges az, hogy a vendégváró falatkáktól indulóan egészen az éjfélkor felszolgált fogásokig olyan ételek szerepeljenek az „étlapotokon” melyekből a vendégeitek nem csak tudnak fogyasztani, de szívesen esznek akár többször is. Ti is épp túlvagytok a leánykérésen, és most csöppentek bele a szervezési feladatokba? Mi most a segítségetekre leszünk az esküvői vacsora összeállításában!


Egy esküvő megszervezése során sok olyan dologra is figyelmet kell fordítani, amiket az ember első körben nem is gondolna nagy dolognak. Talán ezek közül az egyik kezdetben alábecsült teendő az esküvői meghívók kiválasztása szokott lenni. Bizony, első körben általában erre úgy szoktak gondolni a jegyespárok, mint egy szimpla eszközre, amivel meghívják a családtagokat, barátokat a nagy napjukra. Egy esküvői meghívó azonban több mint egy kis papírdarab, hiszen ez egy olyan tárgy, amivel a szeretteitek első körben fognak találkozni, és amely életetek egyik legszebb napjának a hírvivője lesz!


Minden bizonnyal sokak számára az egyik legfontosabb esemény az életükben az esküvőjük napja. Néhányan már egészen kislánykoruk óta álmodoznak róla, tervezgetik a menyegzőjüket, és rengeteg ötletet gyűjtenek be addig, amíg valóban el nem érkezik a lánykérés pillanata. Miután a gyűrű a hölgyek ujjára kerül, egy igazán boldog, de ugyanakkor nehéz időszak veszi a kezdetét, hiszen egy esküvő megszervezése nem mindig nevezhető egyszerű feladatnak. Annak ellenére, hogy számtalan elképzeléssel rendelkeztek már erről a napról, sajnálatos módon van egy olyan korlátozó tényező, ami a legtöbb párnál közbeszól a tervezés folyamatában, ez pedig nem más, mint a pénz. Éppen ezért érdemes tisztába lenni azzal, hogyan kéjünk esküvői árajánlatot az egyes szolgáltatóktól!


Hogyan válasszunk esküvői ruhát?

A lányok az esküvőjükről már egészen fiatalon elkezdenek álmodozni. A legtöbb esetben több százszor is elképzelik magukat abban a bizonyos fehér ruhában, amint az oltár elé sétálnak szívük hercegéhez, egészen addig a percig, amíg tényleg eljön a leánykérés pillanata. Amikor életünk párja letérdel előttünk, és egy apró dobozt húz elő, bizony elérkezik az idő, valósággá válik az álom, és neki lehet állni az esküvő megszervezésének. Rengeteg teendőre kell számítani egy menyegző megtervezése során, melynek az egyik legfontosabb eleme az szokott lenni, legyen szó a menyasszonyokról vagy a vőlegényekről, hogy megtalálják a tökéletes esküvői ruhát!


Miután egy romantikus utazás, vagy épp egy meghitt vacsora alkalmával megtörténik a lánykérés, egész biztos minden pár szeretné világgá kürtölni a boldogságát. Erre remek lehetőséget kínálnak a manapság kimondottan népszerű közösségi felületek, ahova elég feltölteni egy jól sikerült képet, és ismerőseink máris értesülnek életünk eme fontos eseményéről. Ami ezután következik az viszont nem lesz ennyire egyszerű és gyors, hiszen egy esküvő megszervezése során rengeteg mindenre oda kell figyelni annak érdekében, hogy a nagy nap tökéletesen sikerüljön. Miután kitaláltátok, hogy pontosan melyik napon legyen a menyegző, az egyik legfontosabb feladatotok az lesz, hogy megtaláljátok azt a helyszínt, ahol életetek legszebb napját megtudjátok majd tartani.

Szabadtéri esküvő? Van rá lehetőség!