Hírek 2/7

Az esküvő Rólatok szól, de nem kell minden feladatot a nyakatokba venni. Íme egy összefoglaló a legfontosabb tisztségekről, hogy dönteni tudjatok a szerepekről!

A nagy nap megszervezése elképesztően sok feladatot ölel fel, és bár egy jó esküvőhelyszín mögött komoly szervezők állnak, ne feledjétek, hogy a lebonyolítás sem könnyebb. No de épp ezért alakult ki az idők során számos esküvői tisztség; családtagokból, barátokból és szakemberekből álló csapat gondoskodik majd arról, hogy minden flottul menjen.


Ha még nem tudod, mit viselj a nagy napon, mutatjuk, hogyan csempéssz valami régit, újat, kölcsönt és kéket a ruhádba, de más babonákat is sorra veszünk!

Amint kitűztétek a dátumot és megvan az esküvői helyszín, egy sor kérdésben kell közösen döntést hoznotok, de hogy mit fogsz viselni, az csakis Tőled függ. Sokféle szempont merülhet fel a ruhával és a kiegészítőkkel kapcsolatban, ám most segítünk átgondolni a dolgot egy egészen új nézőpontból. Egy csokorba gyűjtöttük, milyen babonák lengik körül a nagy napot, és azon belül is az ara megjelenését.


Egész biztos sok kislány kezd már el nagyon korán álmodozni arról, hogy egyszer majd a templomban sétál majd végig a sorok között élete párjához az oltár elé azért, hogy örök hűséget fogadjanak egymásnak. Egyértelműen egy templomi esküvő nem csak gyönyörű, de megható hangulatú is lehet, ám érdemes azzal már az esküvőszervezés elején tisztába lenni, hogy ezt megelőzően mindenképpen lennie kell egy anyakönyvvezető által tartott polgári szertartásnak is, hiszen önmagában csak a templomi esküvő nem lesz érvényes itt Magyarországon. Mégis sokan ezt tartják a fontosabbnak, éppen ezért célszerű összegyűjteni, mik is a templomi esküvő pontos feltételei. Járjunk most utána ennek közösen!


Egy esküvő megszervezése és lebonyolítása közel sem nevezhető egy egyszerű dolognak. A helyszín, az esküvői menü, a zenekar, a dekoráció és a ruhák kiválasztása mellett vannak még egyéb olyan fontos tényezők is, amikre időt kell majd fordítani még a menyegző előtt. A polgári szertartás egyik lényeges és természetesen megható pillanata lesz az, amikor az ifjú pár a számukra legfontosabb személyeknek köszönetet mond. A tökéletes esküvői szülőköszöntő szöveg megfogalmazása nem mindig könnyű feladat, éppen ezért nem baj, ha segítséget kérünk a megírásában. Remek ötletekre lehet bukkanni akár a világhálón is!


A tökéletes esküvőhöz bizony rengeteg dologra kell odafigyelnie a szervezés során a jegyespárnak. Az időpont kitűzése és a helyszín felkutatása után jöhet a többi „apró” részlete is ennek a napnak, hiszen nagyon sok fog múlni azon, milyen zenekart választanak, milyen menü kerül az asztalra a vacsora során, valamint milyen ruhában mondják ki egymásnak az igent a szerelmesek. Talán nem túlzás a kijelentés, mely szerint a menyasszonyoknak az egyik legfontosabb az szokott lenni a nagy napon, hogy a menyasszonyi ruhában tündökölni tudjanak, így általában nagy gondot fordítanak arra, hogy valóban a tökéletes darabot találják meg. Ne feledkezzünk meg azonban a menyecskeruháról sem!


Az esküvő napja mind a vőlegénynek, mind pedig a menyasszonynak egy fontos esemény az életében. Azt azonban bizonyára nem túlzás kijelenteni, hogy a hölgyek jobban szoktak készülni testileg és lelkileg is erre a napra. Különösen nagy figyelmet szoktak szentelni a menyasszonyok a tökéletes ruha kiválasztására, hiszen amikor az oltár elé vonul az ember élete szerelméhez a család és a barátok előtt, mindenki ragyogni szeretne. Nem csak ruhát kell azonban jól választani, hiszen több olyan kiegészítőről is dönteni kell a ruha szalonban, ami nélkülözhetetlen lesz a tökéletes végeredmény érdekében.


Sok fontos esemény van az ember életében, ezek közül kétségkívül az egyik legszebb pillanat a leánykérés szokott lenni. Nem csak a hölgyek várják izgatottan, hogy életük párja egy gyűrűvel a kezében feltegye azt a bizonyos nagy kérdést, de az urak is sokat szoktak készülni annak érdekében, hogy ez a perc felejthetetlenre sikerüljön. Az eljegyzést követően általában egyből beindul az esküvő tervezgetése és szervezése is, ami bizony sok feladattal szokott járni. Abban az esetben, ha ti is most csöppentek bele ebbe az „őrületbe”, mi most néhány remek tanáccsal fogunk ellátni titeket!


Egy esküvő megszervezése nem nevezhető egyszerű feladatnak. Sokan csak akkor döbbenek rá erre, amikor belecsöppenek a szervezési teendőkbe az eljegyzés után. A nehézség leginkább abban szokott rejleni, hogy rengeteg dologra kell odafigyelni egy menyegző tervezése közben, ráadásul mindennek mindennel összhangba is kell majd lennie. Ami biztos, hogy érdemes az esküvő szervezést azzal kezdeni, hogy kitűzzük az időpontot, behatároljuk a menyegző témáját, és megkeressük az ideális helyszínt. Amikor ezek megvannak, jöhet a többi lényeges dolog is!


A saját esküvő gondolata már egészen fiatal korunk óta ott szokott motoszkálni a fejünkben. Vannak olyanok, akik gyermekkoruktól tervezik azt, milyen esküvői helyszínen akarják majd kimondani az igent leendő párjuknak, milyen ruhát szeretnének viselni, és milyen dekoráció között képzelik el ezt a fontos napot. Amikor neki állunk az esküvőnk megszervezésének, vannak olyan tényezők, amikről rögtön az elején dönteni kell. Be kell például határolni, hogy milyen stílust szánunk a menyegzőnknek, hiszen ez alapján tudunk tovább haladni a tökéletes esküvői helyszín felkutatásában. Manapság rendkívül népszerűek a rusztikus esküvők, szerencsére csodás helyszíneket lehet az ilyen témájú menyegzőknek találni Magyarországon!


 Amikor az ember az esküvőjére készül, nem csak a saját elvárásainak akar megfelelni, de arra is törekszik, hogy a meghívott vendégei is sokáig emlékezzenek erre a napra. Aki mostanában több esküvőn és lakodalomban is részt vett, az talán észrevette, hogy a legtöbb menyegző hajlamos ugyan olyan lenni, és egy kis idő elteltével nem nagyon tudja felidézni, hogy mi is volt közöttük a különbség. Nem is kell ezen meglepődni, hiszen az olyan eseményeket szoktuk megjegyezni, amiken történik valami különleges, valami szokatlan. Ha ti is egyedi esküvő ötletekkel szeretnétek fűszerezni a nagy napotokat, akkor most a legjobb helyen jártok!