Hírek 2/5

Életünknek sok olyan pillanata van, amit egész biztosan szeretnénk még évek múlva is egy fényképen újra és újra visszanézni. Kétségkívül az egyik legfontosabb és legszebb nap egy ember életében az, amikor a másik felének kimondhatja a boldogító igent, így nem véletlen, ha erre a napra a legtöbben profi fotóst akarnak felkérni. Manapság már egyre inkább elterjedt az, hogy nem csak a szertartásról és az utána következő lakodalmáról kér képet a jegyespár, de kreatív fotózást is szerveznek erre az eseményre. Annak érdekében, hogy igazán elégedettek lehessetek a képekkel egy jó fotósra, megfelelő beállításokra és természetesen egy különleges helyszínre van csak szükség, hiszen ha ezek megvannak, akkor még évek múlva is egész biztos szívesen veszitek majd elő az esküvői fotóalbumot! Nézzünk most meg néhány olyan esküvői kreatív fotózás ötletet, melyet érdemes megfontolnotok!


Egész biztos sokan elképzelték már az esküvőjük napját. Vannak olyanok, akik egészen kisgyermekkorukból hoznak ötleteket és elképzeléseket azzal kapcsolatban, hogy milyen is legyen az a fontos nap. Miután az eljegyzés megtörténik, nem érdemes sokat várni a szervezési teendők megkezdésével, hiszen sok dolga lesz a jegyespárnak akkor, ha tökéletes végeredményt szeretnének. Az időpont kitűzése mellett arról is döntést kell hozni még a folyamat legelején, hogy milyen stílusú, témájú menyegzőre vágynak a leendő házastársak. Abban az esetben, ha egy időtálló, romantikus és különleges esküvőt szeretnétek, érdemes a vintage stílust is felvennetek a lehetőségek listájára!


Végre elérkezett az idő, és egy romantikus esemény alkalmával eljegyeztétek egymást? Kétségkívül ez a pillanat eddigi életetek egyik legszebb momentuma lehetett, ám ezután jön még egy olyan fontos nap, amire egész biztos örökké szívesen fogtok emlékezni! Az esküvő napja egy olyan alkalom a szerelmesek életben, amelyre annak ellenére, hogy rengeteget kell készülni, mégis minden perce meg fogja érni a sokszor stresszes szervezési feladatoknak. Amennyiben a végeredmény tökéletes lesz, akkor valóban rólatok és a boldogságotokról fog szólni a menyegzőtök minden perce! Hihetetlen gyorsan elszokott telni az idő a gyűrűhúzás és az esküvő tényleges időpontja között, így érdemes minél előbb nekiállni a szervezési teendőknek.


Már az egészen kicsi lányokba is valahogy genetikailag bele van kódolva az, hogy hercegnőnek és menyasszonynak képzelik magukat, és ezekhez a témákhoz illő játékokat játszanak. Éppen ezért nem is kell csodálkozni azon, hogy a fiatal lányoknak sokszor már konkrét elképzeléseik vannak azzal kapcsolatban, hogyan is fog kinézni majd a jövőbeni esküvőjük. A leánykérést követően azért nem árt az ifjú jegyespárnak leülnie, és megbeszélni néhány lényeges dolgot a menyegzőt érintően. Fontos, hogy kompromisszumra tudjatok jutni, hiszen ez a nap mind a kettőtök életében egy rendkívül fontos esemény lesz!


Sokan vágynak arra bizonyos időközönként, hogy kitudjanak szakadni a munka, valamint a stressz okozta mókuskerékből, és egy nyugodt, a város zajától messze eső helyen tudjanak feltöltődni. Szerencsére kis hazánkban is sok olyan természetközeli helyszín található, ahol csodás kastélyszállókban tudja nem csak kipihenni magát az ember, de számos páratlan élménnyel is gazdagodhat! Sőt, ha a tökéletes kastélyszállót találjuk meg, akkor a kikapcsolódáson túl arra is van lehetőség egyes helyeken, hogy az esküvőnket is levezényeljük A- tól Z- ig!


Egy esküvő megszervezése nehéz feladat. Bizony nagyon sok dologra kell odafigyelni akkor, ha valóban egy romantikus, ugyanakkor tökéletes menyegzőt képzelünk el magunknak. Miután túl vagytok az eljegyzésen, érdemes minél előbb a két legfontosabb dologban döntést hoznotok, ezek pedig nem mások, mint a dátum kitűzése és persze az esküvőtök helyszínének kiválasztása. Abban az esetben, ha még csak most csöppentek bele a szervezési feladatok sűrűjébe, nem árt tisztába lennetek azzal, hogy a legszebb helyszíneknél, éttermeknél, rendezvénytermeknél gyorsan elszoktak fogyni az esküvői szezonban a szabad helyek, így célszerű már legalább fél, esetleg egy évvel előbb lefoglalni álmaitok időpontját.


Manapság már abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy csak a képzeletünk, és persze a pénztárcánk szab határt annak, milyen esküvőt szervezünk magunknak. Nem kell csodálkozni azon, hogy sokan hajlamosak akár mélyebben is a zsebükbe nyúlni akkor, ha a menyegzőjük napjáról van szó, hiszen ez egy olyan régóta várt különleges és romantikus pillanata szokott lenni az emberek életének, ami megérdemli azt, hogy az elképzelésinknek megfelelő legyen! Abban az esetben, ha ti is egy maradandó, de ugyanakkor meghitt esküvőt szeretnétek, mi most adunk néhány tippet azzal kapcsolatban, hogy mitől lesz igazán különleges egy esküvői ceremónia.


Azok közül, akik most csöppentek nemrég bele az esküvőszervezés menetébe, sokan talán nem is gondolnák, mennyi mindenre kell odafigyelni akkor, ha valóban tökéletes végeredményt szeretnének a menyegzőjük napján. A legfontosabb, hogy a leánykérést követően minél előbb tűzzétek ki a nagy nap időpontját, és találjátok meg az ideális helyszínt. Miután ezek megvannak már lehet is neki állni a többi lényeges esküvői tétel előkészületének, úgy mint a meghívók kiválasztása, a zenekarok felkutatása, a fotós és a dekoratőr keresése, valamint a legjobb ceremóniamester elérése. Soknak tűnik? Pedig még nem is beszéltünk az esküvői menü összeállításának fontosságáról sem!


Az esküvőszervezés során érdemes nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy milyen menüsort állítotok össze a nagy napra. Mivel egy menyegző szinte felölel egy egész napot, így lényeges az, hogy a vendégváró falatkáktól indulóan egészen az éjfélkor felszolgált fogásokig olyan ételek szerepeljenek az „étlapotokon” melyekből a vendégeitek nem csak tudnak fogyasztani, de szívesen esznek akár többször is. Ti is épp túlvagytok a leánykérésen, és most csöppentek bele a szervezési feladatokba? Mi most a segítségetekre leszünk az esküvői vacsora összeállításában!


Egy esküvő megszervezése során sok olyan dologra is figyelmet kell fordítani, amiket az ember első körben nem is gondolna nagy dolognak. Talán ezek közül az egyik kezdetben alábecsült teendő az esküvői meghívók kiválasztása szokott lenni. Bizony, első körben általában erre úgy szoktak gondolni a jegyespárok, mint egy szimpla eszközre, amivel meghívják a családtagokat, barátokat a nagy napjukra. Egy esküvői meghívó azonban több mint egy kis papírdarab, hiszen ez egy olyan tárgy, amivel a szeretteitek első körben fognak találkozni, és amely életetek egyik legszebb napjának a hírvivője lesz!