Hírek 4/7

Egy esküvő megszervezése nehéz feladat. Bizony nagyon sok dologra kell odafigyelni akkor, ha valóban egy romantikus, ugyanakkor tökéletes menyegzőt képzelünk el magunknak. Miután túl vagytok az eljegyzésen, érdemes minél előbb a két legfontosabb dologban döntést hoznotok, ezek pedig nem mások, mint a dátum kitűzése és persze az esküvőtök helyszínének kiválasztása. Abban az esetben, ha még csak most csöppentek bele a szervezési feladatok sűrűjébe, nem árt tisztába lennetek azzal, hogy a legszebb helyszíneknél, éttermeknél, rendezvénytermeknél gyorsan elszoktak fogyni az esküvői szezonban a szabad helyek, így célszerű már legalább fél, esetleg egy évvel előbb lefoglalni álmaitok időpontját.


Manapság már abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy csak a képzeletünk, és persze a pénztárcánk szab határt annak, milyen esküvőt szervezünk magunknak. Nem kell csodálkozni azon, hogy sokan hajlamosak akár mélyebben is a zsebükbe nyúlni akkor, ha a menyegzőjük napjáról van szó, hiszen ez egy olyan régóta várt különleges és romantikus pillanata szokott lenni az emberek életének, ami megérdemli azt, hogy az elképzelésinknek megfelelő legyen! Abban az esetben, ha ti is egy maradandó, de ugyanakkor meghitt esküvőt szeretnétek, mi most adunk néhány tippet azzal kapcsolatban, hogy mitől lesz igazán különleges egy esküvői ceremónia.


Azok közül, akik most csöppentek nemrég bele az esküvőszervezés menetébe, sokan talán nem is gondolnák, mennyi mindenre kell odafigyelni akkor, ha valóban tökéletes végeredményt szeretnének a menyegzőjük napján. A legfontosabb, hogy a leánykérést követően minél előbb tűzzétek ki a nagy nap időpontját, és találjátok meg az ideális helyszínt. Miután ezek megvannak már lehet is neki állni a többi lényeges esküvői tétel előkészületének, úgy mint a meghívók kiválasztása, a zenekarok felkutatása, a fotós és a dekoratőr keresése, valamint a legjobb ceremóniamester elérése. Soknak tűnik? Pedig még nem is beszéltünk az esküvői menü összeállításának fontosságáról sem!


Az esküvőszervezés során érdemes nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy milyen menüsort állítotok össze a nagy napra. Mivel egy menyegző szinte felölel egy egész napot, így lényeges az, hogy a vendégváró falatkáktól indulóan egészen az éjfélkor felszolgált fogásokig olyan ételek szerepeljenek az „étlapotokon” melyekből a vendégeitek nem csak tudnak fogyasztani, de szívesen esznek akár többször is. Ti is épp túlvagytok a leánykérésen, és most csöppentek bele a szervezési feladatokba? Mi most a segítségetekre leszünk az esküvői vacsora összeállításában!


Egy esküvő megszervezése során sok olyan dologra is figyelmet kell fordítani, amiket az ember első körben nem is gondolna nagy dolognak. Talán ezek közül az egyik kezdetben alábecsült teendő az esküvői meghívók kiválasztása szokott lenni. Bizony, első körben általában erre úgy szoktak gondolni a jegyespárok, mint egy szimpla eszközre, amivel meghívják a családtagokat, barátokat a nagy napjukra. Egy esküvői meghívó azonban több mint egy kis papírdarab, hiszen ez egy olyan tárgy, amivel a szeretteitek első körben fognak találkozni, és amely életetek egyik legszebb napjának a hírvivője lesz!


Minden bizonnyal sokak számára az egyik legfontosabb esemény az életükben az esküvőjük napja. Néhányan már egészen kislánykoruk óta álmodoznak róla, tervezgetik a menyegzőjüket, és rengeteg ötletet gyűjtenek be addig, amíg valóban el nem érkezik a lánykérés pillanata. Miután a gyűrű a hölgyek ujjára kerül, egy igazán boldog, de ugyanakkor nehéz időszak veszi a kezdetét, hiszen egy esküvő megszervezése nem mindig nevezhető egyszerű feladatnak. Annak ellenére, hogy számtalan elképzeléssel rendelkeztek már erről a napról, sajnálatos módon van egy olyan korlátozó tényező, ami a legtöbb párnál közbeszól a tervezés folyamatában, ez pedig nem más, mint a pénz. Éppen ezért érdemes tisztába lenni azzal, hogyan kéjünk esküvői árajánlatot az egyes szolgáltatóktól!


Hogyan válasszunk esküvői ruhát?

A lányok az esküvőjükről már egészen fiatalon elkezdenek álmodozni. A legtöbb esetben több százszor is elképzelik magukat abban a bizonyos fehér ruhában, amint az oltár elé sétálnak szívük hercegéhez, egészen addig a percig, amíg tényleg eljön a leánykérés pillanata. Amikor életünk párja letérdel előttünk, és egy apró dobozt húz elő, bizony elérkezik az idő, valósággá válik az álom, és neki lehet állni az esküvő megszervezésének. Rengeteg teendőre kell számítani egy menyegző megtervezése során, melynek az egyik legfontosabb eleme az szokott lenni, legyen szó a menyasszonyokról vagy a vőlegényekről, hogy megtalálják a tökéletes esküvői ruhát!


Miután egy romantikus utazás, vagy épp egy meghitt vacsora alkalmával megtörténik a lánykérés, egész biztos minden pár szeretné világgá kürtölni a boldogságát. Erre remek lehetőséget kínálnak a manapság kimondottan népszerű közösségi felületek, ahova elég feltölteni egy jól sikerült képet, és ismerőseink máris értesülnek életünk eme fontos eseményéről. Ami ezután következik az viszont nem lesz ennyire egyszerű és gyors, hiszen egy esküvő megszervezése során rengeteg mindenre oda kell figyelni annak érdekében, hogy a nagy nap tökéletesen sikerüljön. Miután kitaláltátok, hogy pontosan melyik napon legyen a menyegző, az egyik legfontosabb feladatotok az lesz, hogy megtaláljátok azt a helyszínt, ahol életetek legszebb napját megtudjátok majd tartani.

Szabadtéri esküvő? Van rá lehetőség!


Annak ellenére, hogy az esküvőnk napja kétségkívül életünk egyik legszebb napja lesz, a megszervezésével járó hercehurca egész biztos nem sok párnak fog hiányozni. Amikor belevág az ember, talán még nincs tisztában teljesen azzal, mennyi mindenre kell odafigyelni annak érdekében, hogy mind az esküvő, mind pedig az utána tartott lakodalom igazán jól sikerüljön. A két legfontosabb lépés, amivel a jegyespárnak már az elején meg kell küzdenie, az a dátum kitűzése, és az esküvői helyszín kiválasztása. Abban az esetben, ha ezek megvannak, lehet neki állni az egyéb lényeges elemeknek. Az esküvői dekorációt sem érdemes az utolsó pillanatra hagyni, hiszen nagyon is sok múlik azon, hogy lesz berendezve és feldíszítve a már előre kiválasztott helyszín. Nézzük meg, mire kell figyelnetek!


A saját esküvőnknek nem csak azért kell tökéletesen sikerülnie, mert ilyenkor kötjük össze az életünket az igazival, de azért is, mert mindenki azt szeretné, ha a meghívott családtagok, barátok is jól éreznék magukat ezen a napon. Természetesen ennek az eseménynek mindig ti vagytok a főszereplői, de abban az esetben, ha vendégeket is hívtok, figyelni kell az ő igényeikre és kényelmükre is. Sok döntést kell meghozni a menyegzőt megelőzően! Annak ellenére, hogy elsőre talán nem tűnik nehéz feladatnak, akik bele csöppenek az esküvőjük megszervezésébe, egyből érteni fogják, miért nevezik sokan ezt egy stresszes időszaknak.