Vőfély vagy ceremóniamester? Melyik legyen?

ceremóniamester, esküvő szállással, esküvői dekoráció, esküvői helyszín, esküvői menü, Esküvőszervezés, Vőfély

Vőfély vagy ceremóniamester

Ha nem szeretnétek az esküvő házigazdái lenni, sokkal inkább a sztárvendég szerepet vállalnátok magatokra, kelleni fog egy vőfély vagy ceremóniamester. De melyik?

Voltatok már lakodalmon, ahol ceremóniamester vagy vőfély vezényelte le az esküvői vacsorát körülölelő programot, de nem értitek, Nektek mi szükségetek lenne ilyesmire? Elvégre remekül összeállított forgatókönyvvel készültök a nagy napra, és ott lesznek a barátaitok, akik gondoskodnak a hangulatról, innen nézve pedig valóban úgy tűnik, hogy nincs szükség még valakire, aki kézben tartja az eseményeket. Mégis érdemes egy pillanatra megállni, és megnézni az egészet a másik oldalról is.

Ha szoktatok olykor vendégeket fogadni, pontosan tudjátok, mivel jár a házigazda szerep, az esküvő pedig minden szempontból ennek a sokszorosát tartogatja. Hogy képesek lennétek-e ennek ellenére egy igazán nagyszerű eseményt életre hívni? Minden bizonnyal igen. A kérdés mégsem ez, hanem hogy miért vállalnátok magatokra ezt a rengeteg feladatot, ha helyette gondtalanul élvezhetitek a nagy napot? Így már más a perspektíva, igaz? Akkor nézzük is meg, kikről is van szó pontosan!

Mi a vőfély, ceremóniamester dolga?

A ceremóniamester vagy vőfély az esküvő házigazdájaként van jelen, ugyanakkor jóval több, mint hangulatfelelős. Igen, szórakoztatja a násznépet egy-egy jól eltalált játékkal, ha éppen úgy tűnik, hogy új lendületet kell adni a lakodalomnak. De közben gondoskodik arról is, hogy minden gördülékenyen haladjon a maga útján, és a váratlanul felmerülő nehézségeket még az előtt megoldja, hogy Ti bármit megneszelnétek belőle, ezen felül támogatja a társszolgáltatók munkáját is.

Ajánlatkérésért kattints ide!

A két hivatás hasonló, mégis egész más

Vőfély vagy ceremóniamester

A jó vőfély és a ceremóniamester egyaránt olyasvalaki, akinek minden képessége megvan ahhoz, hogy nagyobb tömegeket koordináljon egymaga. Határozottan, ámde udvariasan irányít, kreatívan oldja meg az abszolút lehetetlennek látszó küldetéseket is. Nem jön zavarba attól, ha több tucat szempár kereszttüzében áll, magabiztosan kommunikál és bármikor kész megmutatni a helyzetek humoros oldalát. Akkor tulajdonképpen a két hivatás ugyanaz? Természetesen nem.

Erre számíthattok, ha vőfélyt választotok

A vőfély szerep a vidéki hagyományokra épül, ugyanakkor ezt ma már modern és könnyen befogadható köntösbe bújtatják. Bár biztosak lehettek benne, hogy rímekben nem lesz hiány és találkozni fogtok néhány klasszikus játékkal, nem kell beérnetek tréfás pohárköszöntőkkel vagy pajzán versikékkel. Egy profi szolgáltató feleleveníti az igazi falusi lakodalmak hangulatát, úgy, hogy közben minden támogatást megad Nektek és tradicionális vizuális elemekkel is színesíti az esküvőt.

És ilyen lesz, ha ceremóniamestert hívtok

Ha leegyszerűsítjük a dolgot, azt mondhatjuk, hogy a ceremóniamester egy modern vőfély, hisz ezt a szerepet az urbanizáció, azaz városiasodás hívta életre. Szórakozásban nincs hiány akkor sem, ha ezt a hivatást találjátok szimpatikusabbnak, mert ebben az esetben lényegében egy szuper műsorvezetőt kaptok az esküvőre, aki lesi minden kívánságotokat - és persze a násznépét is. Bizonyos tekintetben azonban itt jobban előtérbe kerül a problémamegoldó, irányító szerep.

Ajánlatkérésért kattints ide!

Akkor mi alapján döntsetek?

Vőfély vagy ceremóniamester

Amikor kiválasztjátok a tökéletes esküvőhelyszínt, azzal sok minden más mellett egy hangulatot is választotok Magatoknak, egy kastélynak például van egy sajátos, semmihez sem fogható varázsa, amit más helyszínek egyszerűen nem tudnak megadni. És ugyanez a helyzet a ceremóniamester kontra vőfély kérdésben is, vagyis egyik hivatás sem jobb vagy rosszabb a másiknál, viszont egészen más érték rejlik bennük, és Nektek erre kell figyelnetek.

A kérdés tehát az, hogy mire vágytok, milyen szokások állnak közel hozzátok, milyen miliőben mozogtok otthonosan, hiszen a Ti nagy napotokról van szó. Ugyanakkor azt se felejtsétek el, hogy sokan lesznek még körülöttetek, családtagok és barátok, akik szintén valamilyen elképzeléssel, egyfajta kimondatlan elvárással érkeznek majd a helyszínre. A lakodalom akkor lesz csodás, ha mindenki megtalálja a számítását, ezt érdemes szem előtt tartanotok a szervezés során.

Ennyi lenne az egész? Nem teljesen. Más szolgáltatókkal, például a dekoratőrrel vagy a zenekarral szemben itt egy sokkal szorosabb együttműködés fogja jellemezni a közös munkát. Vagyis akár vőfélyt, akár ceremóniamestert választotok, a legfontosabb, hogy rokonszenvesnek találjátok, szimpatikus legyen a stílusa, a temperamentuma. Egy ajánlás vagy meggyőző weboldal fél siker, de mindenképpen gondolkodjatok személyes találkozóban is és hallgassatok a megérzéseitekre!

Hasznosnak találtátok mindezt a lakodalom kérdésben, de egyelőre keresitek az igazit a helyszínt illetően? Nálunk akkor is jó helyen jártok, hiszen a Fenyőharaszt Kastélyszálló a legszebb esküvői helyszínek egyike Pest megyében. Tiétek lehet a kastély pompája és modern kényelme, vele együtt pedig természetesen a festői szépségű őspark és csapatunk minden vendégszeretete. Honlapunkon minden információt megtaláltok, és szívesen adunk ajánlatot is, várjuk megkereséseteket!