Esküvői határidőnapló: szervezés ideális ütemben

esküvői helyszín, esküvői menü, Esküvői ruha, Esküvőszervezés, szabadtéri esküvői helyszín

Az esküvőszervezés nehéz feladat, de az álmaitokért megéri dolgozni, és most hoztunk egy kis extra segítséget is, mégpedig egy ajánlott menetrend formájában!

Ti is hallottatok már rémhíreket arról, hogy profi esküvőszervező segítsége nélkül katasztrófába torkollik a nagy nap? Akkor ezt most nyugodtan felejtsétek el! Tény, hogy egy szakember rengeteg terhet le tud venni a vállatokról, de higgyétek el, egyedül is meg tudjátok csinálni. A titok, hogy nem dőltök hátra, amikor megvan a tökéletes esküvőhelyszín, hanem követtek egy logikusan felépített menetrendet.

Így kezdjetek neki

Esküvői határidőnapló

A nulladik lépés az eljegyzési parti, ahol ugyan az ünneplésé a főszerep, de érdemes kihasználnotok, hogy az összes közeli családtag jelen van. Abban ugyanis biztosak lehettek, hogy minden családban akad önjelölt szervező, és jó, ha már az elején tisztázzátok, mennyi beleszólást engedtek a szervezésbe, illetve mi az, amiben szívesen veszitek a segítséget.

A legfontosabb, hogy ne kapkodjatok, ha csak nincs valami jó okotok sietni a szervezéssel, hagyjatok időt magatoknak az álmodozásra és kezdjetek el ötleteket gyűjteni. Azt viszont mindenképpen tudnotok kell, hogy nagyjából 12 hónappal az esküvő előtt már ideje nekilátni a munkának, így nem kell kapkodnotok és mindent pontosan úgy tudtok majd megvalósítani, ahogy elterveztétek.

12 hónappal korábban

A szervezés nagy hármasa az esküvői helyszín kiválasztása, a dátum kitűzése és a költségvetés összeállítása, ezek fognak megalapozni minden továbbit. A helyszínt illetően ne feledjétek, hogy több dologra is gondolnotok kell, ott a polgári ceremónia és a lagzi helyszíne, illetve a templom, ha egyházi szertartást is terveztek. Az első kettőt összeköthetitek, ehhez viszont az illetékes anyakönyvvezetővel is egyeztetnetek kell.

Kérjetek több helyről ajánlatot, és a lehetséges jelölteket feltétlenül nézzétek meg személyesen is. Az esküvői helyszín bejárásakor két fontos dolgotok van; figyeljétek meg, milyen érzéseket ébreszt bennetek a környezet és alaposan beszéljétek át az alapvető elképzeléseiteket az illetékessel. Ha megvan a hely, ami elvarázsol Titeket, no meg passzol az anyagi kerethez, tűzzétek ki a dátumot és egyeztessetek időpontot az anyakönyvvezetővel, pappal is.

Ajánlatkérésért kattints ide!

8-10 hónappal korábban

Amint az alapokkal megvagytok, máris jöhet a következő nagy feladat, a létszám meghatározása, majd pedig a tanúk, koszorúslányok felkérése. A másik fronton ott a nagy szolgáltató választás dilemma, itt az idő, hogy kijelöljetek egy ceremóniamestert vagy vőfélyt, döntsetek a zenekar vs. DJ kérdésben és megbízzatok egy jó fotóst, esetleg videóst is.

6-8 hónappal korábban

Ezen a ponton ideje kiválasztanotok a jegygyűrűket, majd pedig a ruha kérdéssel is foglalkoznotok kell, jöhet a menyasszonyé, majd a vőlegényé, végül a koszorúslányoké. Válasszatok stílust és kezdjétek el beszerezni a kellékeket vagy bízzatok majd egy dekoratőrt, és gondoljátok át, van-e még valami extra, amire vágytok. Foglalkozzatok egy kicsit a vendégeitekkel, állítsátok össze a névsort, és tervezzétek meg a meghívókat, ültetőkártyákat is.

4-6 hónappal korábban

Esküvői határidőnapló

Az elkészült meghívókat adjátok át és készítsetek egy nászajándék listát, ezen felül, ha az esküvői helyszínt szállással együtt gondoltátok lefoglalni, ezt is szervezzétek meg. Ha szükséges, gondoskodjatok gyermekfelügyeletről és itt az idő arra is, hogy elkezdjetek táncórákat venni, már amennyiben szeretnétek egy kis produkcióval készülni a násznépnek. Ne felejtsetek el szabadságot kivenni!

3 hónappal korábban

Véglegesítsétek az esküvői menüt, rendeljétek meg a tortát és az aprósüteményeket is. Itt már elérkezik az idő arra is, hogy kibontakoztassátok a kreativitásotokat, jöhet vendégkönyv, készülhettek játékokkal a násznépnek és gondolkodhattok a virágok pontosításán is. Hagyjatok időt magatoknak arra is, hogy formába lendüljetek, jöhetnek a szépségápolási trükkök, próbafrizura, próbasmink.

Ajánlatkérésért kattints ide!

2 hónappal korábban

Kerítsetek sort a ruhapróbára és szerezzétek be az utolsó kiegészítőket, amik teljessé teszik a szetteteket. Egyeztessetek ismét a vendégekkel, beszéljétek át a menetrendet a helyszínnel és a pappal is, hogy már ne maradjon kérdés bennetek. Kezdjetek el foglalkozni az ajándékok kérdésével, egy-egy apróság a szülőknek és a vendégeket is elkápráztathatjátok névre szóló köszönetajándékokkal.

1 hónappal korábban

Véglegesítsétek a vendéglistát a helyszínnel, állítsátok össze az ülésrendet és gondoljátok át újra a forgatókönyv kérdését, bizonyosodjatok meg arról, hogy mindenki tudja a dolgát. Készítsetek lejátszási listát és írjátok meg a saját eskütételeteket isMenjetek el egy utolsó ruhapróbára, járassátok be a cipőiteket, és közben foglalkozzatok még egy kicsit a szépségápolással.

Az utolsó simítások

Az utolsó hétre már minden megvan, rengetegszer ellenőriztetek mindent, így kár izgulnotok, a legfőbb dolgotok, hogy alaposan kipihenjétek magatokat. A nagy nap előtt készüljetek fel lélekben, memorizáljátok a napirendet, egyeztessetek egy utolsót a tanúkkal. Hozzátok el a ruhátokat és készítsétek össze a holmitokat.

A nap, amire vártatok

Esküvői határidőnapló

Az esküvő napján reggelizzetek egy jót, mert sűrű lesz a programotok. Különösebb dolgotok már nincsenek, hisz azért dolgoztatok hónapokon át, hogy itt már csak élveznetek kelljen a nap minden percétHaladjatok a forgatókönyv szerint, és ha valami netán mégis másképp alakul, csak nyugalom, nem kell minden áron ragaszkodni a leírtakhoz.

Az esküvő után

Vigyétek vissza a kölcsönzött ruhákat, rendezvényeszközöket, és próbáljatok meg szépen lassan visszatérni a rendes kerékvágásba, kivéve persze, ha máris nászútra indultok, hisz akkor kezdődik az újabb közös kaland. Amint készen vannak a fotók és videók, osszátok meg a legjobb pillanatokat a násznéppel és ne felejtsétek el megköszönni a részvételt.

Kihívások egész biztosan lesznek a szervezés ideje alatt, de az is garantált, hogy egy élményekben és izgalmakban gazdag időszak elé néztek, méghozzá közösen. Ha elérkeztetek arra a pontra, hogy esküvőhelyszínt válasszatok, nézzetek körül nálunk, a Fenyőharaszt Kastélyszálló csodálatos környezettel és segítőkész csapattal vár Titeket!