Hogyan kommunikáljátok, mit kértek nászajándékba?

esküvő szállással, esküvői helyszín, kastély esküvő

kastély esküvő, esküvő kastélyban,

Zavarba ejtőnek érzitek a nászajándék kérdést? Ne tegyétek! Mutatjuk, hogyan tudjátok úgy kommunikálni az igényeiteket, hogy mindenki jól jöjjön ki a dologból.

Ha belevágtok a szervezésbe, látni fogjátok, hogy nem ördöngösség, de minden teendőnek megvan a maga kihívása. Az első mindjárt az esküvői helyszín kiválasztása, amivel valószínűleg Ti is sokat fogtok foglalkozni és rengetegszer átgondoljátok majd, hisz ez adja az alapokat mindenhez. Ha biztosak vagytok abban, hogy az esküvőt Pest megyében, egy kastélyban szeretnétek tartani, az már remek kiindulópont, de lesz még megválaszolandó kérdés bőven.

No de a nászajándék dilemmát egész más miatt érezhetitek nehéznek. Itt nem a döntés súlya miatt kell újra és újra átgondolni mindent, sokkal inkább azért, mert anyagi természete miatt egyszerűen kényes dolog megfogalmazni a vendégeknek, mit szeretnétek kapni. Ha viszont a násznépre bízzátok magatokat, egyáltalán nem biztos, hogy olyan ajándékkal lepnek meg Titeket, amire valóban vágytok vagy amit hasznosnak találtok friss házasokként.

Bármennyire kellemetlennek érzitek, valójában a vendégeknek is jól jön egy kis iránymutatás, hisz nyilvánvaló, hogy olyasmit szeretnének adni, aminek örültök. Úgyhogy nyugi, ha átgondoljátok, mit szeretnétek és okosan kommunikáljátok, mindenki jól jár. Biztos, hogy lesz olyan, aki magától hozza szóba a nászajándék témát, de a többség Rátok fog várni, így hát a kérdés, hogy mikor, milyen formában osszátok meg az igényeteket a vendégekkel.

Mi lenne, ha már a meghívón feltüntetnétek?

Bár vannak, akik szerint a meghívón nincs helye „apróbetűs résznek”, vagyis a legjobb, ha csak a legfontosabb információk kerülnek bele a szövegbe, valójában nincsenek kőbe vésett szabályok. Persze ha személyesen adjátok át, egyszerűen szóba hozhatjátok a nászajándékot a találkozás alkalmával. Ám könnyen lehet, hogy megfeledkeztek róla a beszélgetés hevében, ráadásul valószínűleg lesznek, akiknek csak postázni tudjátok a meghívót.

Mindent egybevetve tehát bátran szőjétek bele a meghívó szövegébe, mit szeretnétek kapni, egyszerűen csak arra figyeljetek, hogy erre ne mindjárt az elején, hanem a tájékoztató résznél térjetek rá. Így a nászajándékra vonatkozó igényeteket mindenki megkapja írásban, az esküvő helyszínével, dátumával, szállással kapcsolatos tudnivalókkal és minden egyéb, fontos információval együtt, ennél egyszerűbb megoldás talán nincs is.

Ajánlatkérésért kattints ide!

Az esküvői honlapon komplett kívánságlista is elfér

kastély esküvő pest megye

Ha úgy döntötök, hogy készíttettek egy saját honlapot a nagy napnak, az sok minden más mellett arra is nagyszerű, hogy bővebben kifejtsétek, mire vágytok. Ez különösen hasznos akkor, ha van egy konkrét listátok, hiszen így az összes vendég átgondolhatja, mit ajándékozna szívesen és nyomon követheti, milyen lehetőségek vannak még szabadon. Nem mellesleg ez Nektek is hasznos, mert akár még utólag is módosíthatjátok vagy bővíthetitek a listát, ha szükséges.

A személyes történetet minden vendég értékeli

Az utóbbi időben átalakult a nászajándék kérdése, hisz a párok többsége már évek óta együtt él az esküvő előtt, és előfordulhat, hogy épp semmi sem hiányzik a háztartásból. Pénzt kérni talán a legnehezebb, ráadásul sokan a vendégek közül is úgy gondolhatják, hogy személytelen ilyesmit ajándékozni. Ha viszont megosztjátok a történeteteket, egész más a helyzet, hisz ki ne támogatná szívesen, ha saját lakásra gyűjtötök vagy épp a családalapítást szeretnétek anyagilag megalapozni?

Egy kis kreativitás ezen a fronton is hasznotokra válik!

Bizony nem könnyű megfogalmazni egy ilyen kérést, különösen akkor, ha az egyetlen, amire valóban szükségetek van, az egy kis anyagi támogatás. Mi lenne, ha versben mondanátok el, mit kértek? Ehhez nem kell költőnek lennetek, hisz ne feledjétek, a nászajándék dilemma szinte minden párnál felmerül, vagyis ha böngésztek egy kicsit, találni fogtok egy csokorra való versikét, melyek közül szemezgethettek. Íme egy ilyen:

Háztartásunk teljes, nincs is szükség másra,
elég az edényünk, van grill, mixer és párna,
így hát csak annyit kérnénk mi nászajándékba,
hogy malacperselyünk se maradjon soványka!

Ez persze csak egy példa, ha van kedvetek és marad időtök még egy kis kreatív alkotásra, személyessé alakíthatjátok ezt vagy bármelyik másik szöveget, amit találtok. Egy személyes hangvételű versikével és egy csipet humorral máris kevésbé kellemetlen a téma, és a vendégeitek is értékelni fogják, hogy ilyen ötletesen oldottátok meg a dolgot. A cél úgysem az irodalmi Nobel-díj, a rímfaragás pedig még szórakoztató közös programnak sem utolsó.

Ajánlatkérésért kattints ide!

Hogy oldjátok meg, hogy az ajándékozás se legyen kínos?

pest megye esküvői helyszín

Ha pénzt kaptok ajándékba, nem ildomos azonnal nekilátni a számolgatásnak, és valószínűleg a vendégek sem akarnak borítékkal a kezükben járkálni a lagzi helyszínén. A legjobb, ha kijelöltök egy asztalt az ajándékoknak és elhelyeztek rajta egy dobozkát. Ha egy kastély az esküvőhelyszín, minden végtelenül elegáns, ezért érdemes ezt az asztalt is ünneplőbe öltöztetni, kerülhet ide például a menyasszonyi csokor, így máris szebb és személyesebb az egész.

Ne feledjétek, az egyenes kommunikáció mindig a legegyszerűbb út, ha pedig egy kis kreativitással is megfűszerezitek a nászajándék kérdést, az már csak hab a tortán. Egyelőre a helyszín kiválasztása a legfontosabb dolgotok? Ebben is tudunk Nektek segíteni. A Fenyőharaszt kastélyszálló Pest megye esküvőhelyszíneinek egyik legszebbikeként pazar hangulattal alapozhatja meg a nagy napot, nézzetek körül és kérjetek egy ajánlatot!