Esküvő és lakodalom a vendégek szemével

esküvő szállással, esküvői helyszín, esküvői menü, kastély esküvő

pest megye esküvői helyszín

Az esküvőnek Rólatok kell szólnia, de a nagy szervezés közepette a násznépről se feledkezzetek meg! Íme pár tanács, hogy a vendégek is szuperül érezzék magukat.

Ha már elkezdtetek kutatni a tökéletes esküvőhelyszín után, biztos észrevettétek, hogy lehet vonzó a festői környezet, ám az önmagában mit sem ér profi személyzet nélkül. A meggyőző szakmai megoldások mellett egy nagy adag vendégszeretetre is szükség van, és kevés helyen tudják mindkettőt megadni, ha viszont az esküvőt kastélyban tartjátok, kitüntetett figyelmet élvezhettek, akár csak az egykori lakók.

Kaptok tehát egy jókora támogatást, a döntés azonban mindenben a Tiétek, és bizony nem egyedül lesztek, ezt érdemes szem előtt tartanotok a szervezés összes lépésénél. Persze, hogy a Ti nagy napotokról van szó, amire hónapokon át készültök, de mégiscsak akkor lesz igazán csodálatos, ha a násznép is csupa pozitív élménnyel gazdagodik. Mi minden lehet fontos, ha vendég szemmel nézitek a saját esküvőtöket? Ehhez hoztunk most egy kis segítséget!

Dátum

A dátumválasztás talán elsőre nem tűnik olyan bonyolultnak, de gondoljatok bele, milyen nehéz néha összehozni egy találkozót a barátokkal, pedig az csupán egy pár órás program. Persze a lényeg elsősorban az, hogy találjatok egy napot, ami mindkettőtöknek szimpatikus és a kiszemelt esküvői helyszín is épp szabad. Ám ha ez a nyári szabadságok időszaka lesz, netán valamilyen ünnephez esik közel, már nem is olyan egyszerű összeegyeztetni a vendégekkel.

Minden bizonnyal nem szeretnétek abba a helyzetbe hozni a szeretteiteket, hogy választaniuk kelljen az esküvő és egy másik, előre lefixált program között. Az egyetlen, amit ennek érdekében tehettek, hogy a lehető leghamarabb megosztjátok a vendégekkel a kitűzött dátumot. A legfontosabb, hogy az örömszülők, tanúk, koszorúslányok biztosan ott tudjanak lenni Veletek, vagyis az esemény kulcsszereplőivel érdemes külön is egyeztetnetek.

Ajánlatkérésért kattints ide!

Helyszín

pest megye esküvői helyszín

Arról már esett szó, hogy az ideális helyszín kiválasztása során rengeteg különféle szempontot kell mérlegelnetek, de hogy néz ki ez a vendégek szemszögéből? Őket az fogja érdekelni, hogy mennyit kell utazni, hisz nem mindenkinek van autója és az útiköltség sem mindegy. Épp ezért olyan népszerűek az esküvőhelyszínek Pest megyében, és ez Nektek is jó kiindulópont lehet, ha sok ismerősötök él a fővárosban.

Az utazás kérdésben Ti is szerepet vállalhattok, ha megszervezitek, hogy az autóval érkezők segítsenek a szállításban, itt külön gondoljatok az idős rokonokra. Ez azonban még nem teljesen oldja meg a helyzetet, hiszen nyilván azok is szeretnének koccintani Veletek, akik autóval vannak, a legjobb tehát, ha esküvőhelyszínt szállással együtt néztek. Ez mindenkinek kényelmes megoldás, ami viszont fontos, hogy tisztázzátok előre, ki állja az extra költséget.

Vacsora

Az esküvői vacsora talán az egyik legnehezebb kérdés, hiszen olyan menüsort kell összeállítanotok, amiben az összes vendég talál kedvére való fogást. Jó kiindulópont, ha változatosságra törekedtek, de az ízlésen túl gondolnotok kell a speciális étkezési igényekre is, ami tovább nehezíti a kérdést. Nyugi, nem kell számontartani, hogy ki mire érzékeny, ennél sokkal egyszerűbb megoldás, ha csináltok egy előzetes igényfelmérést, amibe beleveszitek az étel- és italpreferenciákat is.

Zene

A lakodalom hangulatát a zene határozza meg, egész pontosan az, hogy a felcsendülő dalok táncra tudják-e perdíteni a vendégsereget. Valószínűleg a legtöbben ízléstől függetlenül is táncolnak egy keveset a kedvetekért, de hosszú órákon át csak akkor lesz élet a táncparketten, ha a násznépre hangolódva választotok zenét. Egy jó DJ vagy zenekar magától is figyeli a közönségét, ha pedig Ti állítjátok össze a lejátszási listát, jó megoldás lehet, ha zenei blokkokban gondolkodtok.

Ajánlatkérésért kattints ide!

Nászajándék

pest megye esküvői helyszín

Bár a nászajándék lazábban kapcsolódik magához az esküvőhöz, illetve lakodalomhoz, a vendégek számára nagyon is fontos kérdés, hisz a legkedvesebb ismerőseitek nyilván olyasmivel szeretnének meglepni Titeket, aminek igazán örültök. Akár tárgyi ajándékra vágytok, akár úgy vagytok vele, hogy legjobb lenne egy kis anyagi támogatás, a lényeg, hogy egyszerűen osszátok meg a vendégekkel, mit kértek. Akár már a meghívóba belecsempészhetitek ezt az információt.

Igen, sokkal-sokkal nehezebb a szervezés, ha mindent megnéztek a vendégek szemszögéből is, de higgyétek el, megéri, mert Ti is akkor fogjátok igazán jól érezni magatokat, ha mindent megtettetek a szuper vendégélményért. Persze fontos, hogy semmiképp se essetek át a ló túloldalára, hanem mindvégig igyekezzetek egy egészséges egyensúlyt tartani, mert a díszvendégek mégiscsak Ti magatok lesztek!

No és hogy álltok a helyszínkereséssel? Gondoltatok rá, hogy az esküvőnek egy kastély páratlan eleganciája és egy meseszép, ősfákkal körülölelt park adhatna otthont? A legszebb Pest megyei esküvőhelyszínek egyikét nálunk találjátok, ennek ellenére a Fenyőharaszt kastélyszálló nem csak szépségével tud elvarázsolni Benneteket. Nézzetek szét a honlapon, és ha tetszik, amit láttok, győződjetek meg vendégszeretetünkről is!