Érettebb korban házasodtok? Ezekre figyeljetek!

erdei esküvői helyszín, esküvő szállással, esküvői helyszín, esküvői menü

esküvő helyszín Pest megye

Ámor nyila életkortól függetlenül bárkit eltalálhat, ám ha érettebb korotokban keltek egybe, érdemes megfogadnotok tanácsainkat!

Kellett néhány évtized, mire rátok talált a nagybetűs szerelem? Mind tudjuk jól, hogy nem csak a húszéveseké a világ, az esküvő pedig csodálatos dolog, életkortól függetlenül. Ráadásul nem vagytok egyedül, a házasságkötés idősebb korban sem ritka jelenség, sőt, az elmúlt évtizedekben egyre gyakoribbá vált. Képzeljétek csak, a KSH adatai szerint 2020-ban a házasodó nők 14,5%-a, a házasodó férfiak 10,7%-a volt 60 éves vagy annál idősebb, és a 40-es, 50-es korosztályról még szó sem esett!

Elsőre talán megdöbbentőnek tűnhet ez az arány, pedig a magyarázat egyszerű. Az élettartam növekedése miatt az emberek hosszabb ideig élnek egészségesen és aktívan, így több lehetőségük van új kapcsolatok kialakítására. Ehhez hozzá kell tenni azt is, hogy nem minden frigy szól örökre, növekedett a válások és ezzel együtt az újraházasodások száma. Változtak továbbá a társadalmi normák is, így ma már nem számít szégyennek vagy különösnek, ha valaki idősebb korban házasodik.

Ha Ti is idősebb korotokban házasodtok, valószínűleg már ismeritek magatokat, és pontosan tudjátok, mire van szükségetek ahhoz, hogy boldogok legyetek. Ezért különösen fontos, hogy ne engedjetek a külső nyomásnak, és ne próbáljatok megfelelni mások elvárásainak. Legyetek őszinték magatokkal és persze egymással is, válasszatok olyan esküvőhelyszínt, időpontot, stílust, ami a legjobban tükrözi az évek során kialakult értékeiteket.

Ajánlatkérésért kattints ide!

Kommunikáció egymással és a családdal

Feltehetően mindkettőtöknek határozott elképzelése van a világról, amit semmiképp sem szabad feladnotok, ugyanakkor fontos, hogy megosszátok egymással mindezeket és elfogadjátok a másik álláspontját. Beszéljétek meg a céljaitokat, elvárásaitokat az esküvővel kapcsolatban, próbáljatok meg közös nevezőre jutni mindenben, ami vár Rátok a nagyon napon és utána. Ne feledjétek, a házasság hosszú távú elköteleződés, amely tiszteletet, bizalmat, szeretetet és toleranciát igényel.

Bár a közös boldogságotok van a középpontban, vegyétek figyelembe a családtagok véleményét és érzéseit is. Ha vannak gyermekeitek, beszéljétek meg velük a házasságkötési szándékotokat, és kérjétek meg őket, hogy támogassanak Titeket, könnyen lehet, hogy szívesen segítenek megszervezni például az esküvői vacsorát. Végül fontos, hogyha nem ez lesz az első boldogító igen az életetekben, legyetek tekintettel a volt házastársakra, és próbáljátok meg elkerülni a konfliktusokat.

Házassági szerződésre gondoltatok?

esküvő helyszín Pest megye

Ha érettebb korban házasodtok, akkor valószínűleg már rendelkeztek saját vagyonnal, esetleg ingatlannal vagy egyéb anyagi javakkal. Ezért ebben az esetben különösen fontos, hogy tisztázzátok, a házasságkötés hogyan befolyásolja mindezeket. Lehet, hogy érdemes fontolóra vennetek egy házassági szerződés megkötését, amelyben rögzítitek, hogy milyen vagyoni viszonyokat alakítotok ki egymással. Ez nem bizalmatlanság, sokkal inkább józan gondolkodás, mindkettőtök érdekében.

Így határozzátok meg az esküvő költségkeretét

A világraszóló lakodalmakat talán jobb meghagyni a fiatalságnak - kivéve, ha ez az álmotok, akkor mindent bele! Ám ha kisebb költségkeretet szabtok, az sem egyenlő a lemondásokkal, egyszerűen csak arról van szó, hogy jobban átgondoljátok, mi az, ami valóban fontos Számotokra. Egy kastélyban tartott esküvő is lehet kislétszámú, visszafogottan elegáns, ráadásul mindjárt ott a szállás is, ami abszolút kényelmes. A megtakarításotokat nem érdemes elpazarolni, inkább fordítsátok a közös életetekre.

Ajánlatkérésért kattints ide!

A ruha kérdés külön figyelmet érdemel

esküvő helyszín Pest megye

A szervezés tekintetében nem igazán van olyasmi, amire másképp kellene gondolni idősebb korban kötött házasságok esetén, a ruha viszont kivétel. Hisz az ízlés változik, az extravagáns ruhák helyett érdemes valami másban gondolkodnotok, ráadásul ebben az esetben nagyobb a mozgásteretek is, ami remek lehetőség, ha egyébként sem állnak közel hozzátok a hagyományos megoldások. Persze mindez elsősorban a menyasszonyt érinti, de a vőlegény ruhája is új megvilágításba kerül.

Valószínűleg nem a legújabb trendek fognak érdekelni Titeket, sokkal inkább az a cél, hogy a saját, jól kiforrott személyiségetek és stílusotok kerüljön előtérbe. Olyan ruhát válasszatok magatoknak, ami természetes eleganciát sugall, és ne feledjétek kiemelni magatokon, amire büszkék vagytok. Ragadjátok meg az alkalmat, hogy igazán különleges ruhát viselhettek és válogassatok kedvetekre, de ne feledkezzetek meg a kényelemről se, különösen a cipőválasztásnál!

Bár sokak szerint a házasság bizonyos szempontból korlátokat állít, valójában gazdagabbá tesz Titeket, hisz ott lesztek egymásnak jóban-rosszban. Maradjatok nyitottak az új dolgokra és élvezzétek a közös életeteket, ha pedig szeretnétek elmerülni az esküvőszervezés rejtelmeiben, nézzetek körül nálunk! Pest megye esküvőhelyszíneinek egyik legszebbjét tudjuk felajánlani Nektek a nagy napra, itt, a honlapunkon pedig számos hasznos tanács vár Titeket, ami segít könnyebbé tenni a szervezést!