Virágba borulva, avagy a nagy virágdekoráció kalauz

esküvő szállással, esküvői helyszín, esküvői menü, esküvői vacsora, szabadtéri esküvői helyszín, Szállás az esküvő helyszínen

virágok az esküvőnÁtgondoltátok már, mennyi féle variációban tündökölhetnek virágok az esküvőn? Na és azt, hogy milyen fajták legyenek a csokrokban, dekorokban? Íme a lehetőségek!

Színesek, vidámak és gyönyörűek, élettel telivé varázsolják a környezetet és egy csipetnyi természetet adnak ajándékba; nem véletlen hát, hogy a virágoknak ott a helyük mindenhol, ahol elhangzanak a boldogító igenek. Talán már Ti is elképzeltétek, ahogy virágba borul az esküvőhelyszín, de hogy pontosan milyen formában teszik majd különlegessé a nagy napot, azt okosan meg kell tervezni, hiszen a látvány sokat dob az esemény hangulatán. Vegyük sorra, mi minden jöhet számításba!

Az esküvő sztárvendégei: a csokrok

Az első, ami mindenkinek eszébe jut, a menyasszonyi csokor, ami tökéletesíti az ara megjelenését és a fotókon is rendre felbukkan. A fajták, amik a csokrot alkotják, elképesztően sokfélék lehetnek, de dönteni kell a formáról, színvilágról, díszítő elemekről is, hiszen a lényeg, hogy a kompozíció minden részletében passzoljon a menyasszonyhoz. A csokor akkor jó, ha tükrözi az ara személyiségét és az esküvő stílusával is összhangban van.

Mivel a menyasszonyi csokor emlékül szolgál a nagy napról, célszerű egy külön dobócsokorral is készülni, amit majd egy szerencsés hajadon hölgy vihet majd haza. A dobócsokor általában kisebb, egyszerűbb, de alapvetően az ara csokrához hasonló virágaiban és stílusában egyaránt. Kreatív és szellemes megoldás, ha több csokor van egybekötve, hiszen így még izgalmasabbá lehet tenni a régi szokást.

Végül mindenképpen érdemes szülőköszöntő csokrokkal készülni, ami a párhoz legközelebb álló személyek iránt érzett szeretet és hála remek kifejezőeszköze. Általában a menyasszony és a vőlegény szülei egyforma csokrot kapnak, az összeállítás ilyenkor a dekorációhoz illő, de sok pár szeret egyedi meglepetéssel készülni, ilyen formában a kompozíciók a szülők ízlésének megfelelőek.

 

Ajánlatkérésért kattints ide!

 

Virágok, amik teljessé teszik a megjelenést

virágok az esküvőnVirágdíszekkel a koszorúslányoknak is szokás készülni, ezek hagyományosan a dobócsokorhoz hasonló, kisebb méretű, a dekorhoz, valamint a hölgyek ruhájához illő összeállítások. A csokrok helyét azonban az utóbbi időben egy praktikusabb, ám nem kevésbé mutatós megoldás vette át; a csuklódísz, ami akár egész este a koszorúslányok megjelenésének része lehet, anélkül, hogy útban lenne.

Kerülhet virág a menyasszony hajába, ez lehet egyetlen szál, ami kontydíszként szolgál, de egy apró füzér, sőt, akár egy koszorú is megkoronázhatja a hajkölteményt, ami egy erdei esküvői helyszínhez például nagyszerűen illik. Élővirágból kreált hajdíszt a koszorúslányok is kaphatnak, ez lehet a csuklódísz helyett vagy annak kiegészítése is.

A virágdíszt azonban korántsem csak a hölgyek privilégiuma, ne feledjük, hogy a vőlegény megjelenésének is lehet része egy kitűző, ami általában egy, a menyasszonyi csokorban domináló fajtából egy szál. Ehhez hasonló kitűzővel lehet készülni a tanúknak, az ara és a vőlegény édesapjának, illetve egyre gyakrabban döntenek úgy a párok, hogy a vőfélynek, ceremóniamesternek is adnak egyet, kiemelve ezzel annak szerepét.

Virágdekoráció minden mennyiségben

A szertartás helyszíne igazán különleges dekorációt kíván, ez szabadtéri ceremónia esetén lehet egy látványos boldogságkapu, beltéren pedig például egy virágfal. Székdekorálásban, virágfüzérekben és különféle függő díszekben is érdemes gondolkodni, melyek nem csak egyedülálló hangulatot varázsolnak az esküvő helyszínén, hanem a fotózáshoz is remek hátteret szolgáltatnak.

A virágdekoráció természetesen az esküvői vacsorának is elmaradhatatlan része, itt a főasztal dísze kerül a középpontba. Ez az a dekor, ami a pár asztalán kap helyet, ezért praktikusan hosszúkás formát kap, de ma már ehhez sem kell ragaszkodni, remekül mutat egy előre leomló dísz vagy egy kisebb, tömör csokor. A vendégek asztalai is megkívánják a virágdíszt, ez hosszúkás asztalok esetén lehet akár egy egybefüggő dekor, körasztalok esetén pedig egy-egy középre elhelyezett kompozíció.

Ha a ceremónia és a lakodalom helyszíne viszonylag távol esik egymástól, remekül mutat, ha az autót is ünnepi köntösbe bújtatják, ez rendszerint egy, a motorháztetőn elhelyezett dekor. Az autódísz lehet egy egyszerűbb verzió, mint például egy szélvédő alatti sáv, de ölthet gömb alakot, V alakot és egyre nagyobb népszerűségnek örvend a szív forma is.

 

Ajánlatkérésért kattints ide!

 

Milyen fajták ékesítsék a dekorációt?

Amikor már tudjátok, milyen formákban fog felbukkanni virág az esküvőtökön, a következő kérdés, amiben döntenetek kell, hogy milyen fajták domináljanak. Bár a rózsa igazi jolly joker az év bármely szakában, alapvetően az évszakokhoz kell igazítani a virágfajtákat, hiszen azok lesznek könnyen elérhetőek, amiknek éppen szezonja van. Nézzünk pár virágot ékszakokra bontva:

  • Tavasszal remek választás a gyöngyvirág, a jácint és a nárcisz, de akár orgona is különlegessé és persze illatossá teheti az esküvőt.
  • Nyáron olyan színpompás virágok jöhetnek szóba, mint amilyen a napraforgó, a levendula, a pipacs vagy akár a hortenzia.
  • Az ősz virága a szellőrózsa, a margaréta és a liliom, ha különlegességre vágytok, bogyós gyümölcsök is tarkíthatják a dekort.
  • Télen elsősorban a fenyő- és tujaágaké a főszerep, de jól mutat a magyal, a díszkáposzta és a mikulásvirág is.

virágok az esküvőn

Ha nem szeretnétek szezonhoz igazodni és igazán praktikus megoldást kerestek, a selyemvirágokat is fontolóra vehetitek. Ezek garantáltan bírják a lakodalom végéig és eltehetitek emlékbe is, ilyen formában pedig egy életen át otthonotok díszévé és életetek egyik legszebb napjának képviselőivé válhatnak.

Egyelőre még a tökéletes helyszín felkutatásával vagytok elfoglalva? Amennyiben igazán rendkívüli környezetet álmodtatok meg magatoknak és Budapest közeli esküvőhelyszínt kerestek, könnyen lehet, hogy épp a Fenyőharaszt kastélyszálló a Nektek való. Böngésszétek át a honlapunkat, és kérdezzetek, kérjetek ajánlatot, örömmel segítünk mindenben!