Utazás az esküvői fejdíszek varázslatos világába

Esküvői fátyol, esküvői helyszín, szabadtéri esküvői helyszín

Téged is elbűvöl a fátylak romantikája? Valami egészen más fejdíszben szeretnél tündökölni, de nem tudod, merre indulj? Íme az örök klasszikus és alternatívái!

Mi, nők szeretünk elveszni a részletekben, ami meg is hozza a gyümölcsét, hiszen így lesz tökéletes az esküvői helyszín és persze a megjelenésünk is, amikor azt tervezgetjük, hogy mit fogunk viselni a nagy napon. A menyasszonyi ruha kiválasztása csupán az első lépés, hiszen a kiegészítők teszik igazán szemet gyönyörködtetővé a látványt, a csúcspont pedig határozottan a fejdísz. De mégis hogyan találjuk meg az igazit? Természetesen úgy, hogy minddel megismerkedünk, lássunk is hozzá!

A fátylak ezer arca

eskuvoi-helyszin-1Ha csak egyetlen, igazán jellegzetes menyasszonyi kiegészítőt nevezhetnénk meg, a legtöbben habozás nélkül rávágnánk, hogy fátyol. Bár igen régi hagyomány fátylat viselni, a mai napig rengeteg ara ragaszkodik hozzá, ami nem is meglepő, hiszen ez a kiegészítő a megtestesült romantika. Az édes kínt azonban ebben az esetben sem kerülhetjük el, hiszen számtalan variációból kell kiválasztanunk, ami tetszik és jól áll.

 

Ajánlatkérésért kattints ide!

 

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a templomi szertartásokon hosszabb fátylakat szokás viselni, míg a polgári ceremóniák esetében szabadabban lehet kezelni a kérdést. Amire érdemes figyelni, az a ruha stílusa, de a hosszúságot illetően a saját magasságunkat sem hagyhatjuk figyelmen kívül. Mindenképp érdemes időt szánni a próbálgatásra, hiszen az igazi nem csak csodaszép, hanem egyben kényelmes is. Nézzük a legnépszerűbb változatokat!

  • A rövidebb típusok képviselői közé tartozik a vállig, könyékig és csuklóig érő verzió, melyek többnyire letisztultak, egyszerűek.
  • Arany középút a térdig érő valcer, a kápolna viszont már hosszabb, mint a ruha, a katedrális fátyol pedig kifejezetten hosszú, a három métert is elérheti.
  • Az arcfátyol, vagy más néven pironkodó egy izgalmas ötvözet, elől csupán az arcot takarja, hátul viszont szinte bármilyen hosszú lehet.
  • Nem tipikus fátyol, mégis ide soroljuk a birdcage, azaz madárkalitka típust, ami olyan, akár egy háló, és jellemzően virágokkal, tolldíszekkel kombinálják.

A hosszúságot, az anyaghasználatot és a díszítettséget illetően is elképesztően sokfélék lehetnek a fátylak, de mi a helyzet akkor, ha egyiket sem érezzük a sajátunknak? A jó hír, hogy vannak egészen más, izgalmas fejdísz változatok is, így ha az örök kedvenc fátyol ötletét elvetjük, mert egyszerűen nem vág stílusba, akkor is találhatunk egy olyan kiegészítőt, ami megkoronázza a megjelenésünket - akár szó szerint.

Fejdíszek minden ízlésre

eskuvoi-menuAkárcsak a helyszínt illetően, a fejdíszek között válogatva is találkozhatunk mindennel az igazán elegánstól a könnyed, játékosig, ráadásul ennek megfelelően tökéletes párosokat alkothatunk. Egy kastélyos esküvőhöz például nagyszerűen illik a tiara, míg egy természetközeli esküvőhelyszínhez el sem lehet képzelni mesésebbet egy virágkoszorúnál. Szerencsére azonban semmilyen sablonhoz nem kell ragaszkodnunk, a lényeg, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Íme a variációk!

 

Ajánlatkérésért kattints ide!

 

  • Tiara: Ha létezik olyan, hogy igazi királylányos fejdísz, akkor a tiara bizony az, hiszen egy koronához hasonlító, végtelenül elegáns kiegészítőről van szó. Ha mégsem szeretnénk teljesen lemondani a fátyolról, tökéletes párost kreálhatunk, de egy mutatós tiara önmagában is remek választás.
  • Kalap: A kalapot viselő menyasszony nem megszokott látvány, ám éppen ettől olyan különleges kiegészítő. Elsőre talán nem is gondolnánk, mennyi féle nőies variáció létezik, egy kalapnak ráadásul az erős napsugarakkal szemben is hasznát vesszük, ami egy szabadtéri esküvőhelyszín esetén aranyat ér.
  • Virágkoszorú: Gyönyörű, kifinomult fejdísz vagy akár egy egészen bohókás, színpompás kiegészítő is válhat egy gondosan összeállított virágkoszorúból, ez csupán stílustól függ. Hófehér szépségekből, frissen szedett vadvirágokból is állhat egy ilyen koszorú, és életre szóló emléket kapunk, ha selyemvirágot választunk.
  • Hajráf: Bizony, gyerekkorunk kedvence újra felbukkanhat a nagy napon, ha valami egyszerűbbre és kényelmesre vágyunk. Természetesen a hajráfoknak sem kell nélkülözniük a nőiességet, a változatos kínálatban mindent megtalálunk a kövekkel díszített verzióktól a masnis kreálmányokig.
  • Homlokpánt: Ez egy igazi hippi-korszakot idéző fejdísz, ami kifejezetten kreatív és mutatós tud lenni, persze esküvői köntösbe öltöztetve. Egy különleges anyag, egy-egy izgalmas díszítőelem és máris kész az abszolút egyedi, utánozhatatlan stílust teremtő kiegészítő, ami nem csak az esküvőn, de a fotókon is remekül mutat.

szabadteri-szertartasTe sem gondoltad, hogy ennyi sikkes és ötletes megoldás létezik arra, hogy tökéletesítsd a megjelenésed, igaz? A legjobb, ha ihletet merítesz néhány termékfotóból, aztán személyesen is alaposan körülnézel, válogatsz és próbálgatsz, hiszen olykor épp az az igazi, amiről első pillantásra nem is gondolnád.

Na és hogy állnak az egyéb szervezési teendők? Az alapok már megvannak, netán még egészen az elején jártok és azt tervezgetitek, hol keljetek egybe? Ha érdekelne Titeket egy mesés hangulatú, természetközeli esküvőhelyszín Budapest közelében, könnyen lehet, hogy nem is kell tovább mennetek, mert a Fenyőharaszt kastélyszálló, amit megálmodtatok. Nézzetek szét nálunk, és kérdezzetek bátran!