A színek szimbolikája és a dekoráció: hangulatok az esküvőn

erdei esküvői helyszín, esküvői dekoráció, esküvői helyszín, esküvői menü

eskuvoi-dekoracio-1A boldogságotok garantáltan beragyogja majd az esküvőhelyszínt, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet fokozni a hangulatot, például izgalmas színekkel!

A dekorációnak ma már semmi sem szabhat határt, az egészen visszafogott stílustól az extravagáns verziókig bármi megvalósítható - éppen ezért olyan nehéz a döntés. A hangulat alapja lehet egy közös hobbi, valami, ami az első randevút idézi vagy egyszerűen csak egy tematika, ami megtetszik. Egy rövidke időre magunkénak tudhatjuk és saját ízlésünkre formálhatjuk az esküvőhelyszínt, ezért minden lehetőségünk megvan arra, hogy kiszínezzük a nagy napot - szó szerint.

Miért is olyan fontos a dekoráció színe?

Ha szeretnénk megidézni a választott tematikát, a dekoráció jellegén túl annak színvilágát is okosan kell megválasztanunk, hiszen a kettő nem választható el egymástól. Manapság már nem csak a virágok, a székszoknyák és az asztaldíszek pompázhatnak a választott árnyalatban, hanem tényleg bármi, egy kis fantáziával akár még az esküvői menüsort is össze lehet állítani úgy, hogy arról visszaköszönjön a mi színünk.

Ám mielőtt egyeztetnénk a dekoratőrrel és a többi szakemberrel, nem árt, ha a dolog mélyére ásunk és a színek jelentésével is foglalkozunk egy kicsit. Miért? Egyszerűen azért, mert érzéseket és hangulatokat társítunk a minket körülvevő környezethez, még akkor is, ha ez nem tudatos. A szimbolika talán megerősít majd az elhatározásunkban, de könnyen lehet az is, hogy épp a jelentése miatt tetszik meg valami egészen más, mint ami az eredeti tervekben szerepelt.

 

Ajánlatkérésért kattints ide!

 

Az üzenetek, amiket a színek rejtenek

  • eskuvoi-dekoracio-2Fehér: Ez a szín a békét és a tisztaságot szimbolizálja, ezen felül olyan értékeket társítunk hozzá, mint a remény és a biztonság. Nem véletlen, hogy hagyományosan hófehér a menyasszony ruhája, és kényes vagy sem, dekoráció formájában is mutatós.
  • Sárga: Szintén remek választás, hisz a sárga boldogságot szimbolizál, ugyanakkor kíváncsiságot, bölcsességet sugall. Általában kedves azoknak, akik szeretik a kalandokat, és mi más a házasság, mint izgalmas, életre szóló kaland, nem igaz?
  • Narancssárga: Ez az optimizmus és az öröm színe, kifejezetten vonzó azok számára, akik igent mondanak az élet által felkínált lehetőségekre. Ezen felül kreativitást, fiatalságot, valamint erőt kapcsolunk a narancssárgához.
  • Piros: Bár igencsak karakteres, a szerelem és szenvedély színe is felbukkanhat az esküvőn, ha ez passzol a tematikába. A piros magabiztosságot sugall és gyakran az álmok megvalósítását szoktuk hozzá társítani - a nagy nap pedig épp ilyen esemény.
  • Rózsaszín: Ez a szín lényegében a piros lágyabb variációja, így a gyengéd érzelmek és szépség szimbóluma, de jelképez egyfajta biztonságot és ragaszkodást is. Egyes árnyalatai játékosak, bájosak, mások egészen művészi hatást keltenek.
  • Lila: Aki ezt a színt választja, attól messze állnak a szürke hétköznapok, a lila csupa rejtély és varázslat, épp olyan, mint a nagy Ő. Kreatív erőket, ugyanakkor dominanciát is jelképez, vagyis érdemes csínján bánni vele az esküvőn.
  • Kék: Ez csupa nagyszerű emberi érték, az empátia, türelem és hűség színe, vagyis garantáltan jó ómen egy esküvőn. Jelképezi a spiritualitást, és bár kicsit ellentmondásosnak hangzik, a békét és hatalmat is látjuk benne.
  • Zöld: Ez a nyugalom, a megújulás és a harmónia színe, ehhez hozzá kell tenni, hogy nem véletlen az erdei esküvőhelyszínek népszerűsége sem. Csupa természetességet kapcsolunk hozzá, de jelképez békét és reményt is.
  • Barna: Talán nem tipikus esküvői dekoráció szín, viszont jelentéstartalma miatt mégiscsak van helye a nagy napon. Ez a föld színe, ami a stabilitást, a rendet és a színtiszta megbízhatóságot szimbolizálja.
  • Arany: Az első, ami eszünkbe jut erről a színről, az a gazdagság és luxus, de tekinthetünk rá a sárga egyfajta variációjaként, így pedig vidámságot is jelent. Az arany az élet élvezetének szimbólumaként remekül mutat az esküvőn.
  • Ezüst: Őszinteséget, hűséget és tisztaságot társítunk hozzá, ezen felül szimbolizál ez a szín nőies energiákat, áradó érzelmeket is. Az ezüst egyfajta visszafogott eleganciát sugall, nem mellesleg ragyogó fényével tölti meg és teszi különlegessé a teret.

 

Ajánlatkérésért kattints ide!

 

eskuvoi-dekoracio-3A dekoráció tündökölhet egyetlen színben, ha valami karaktereset választunk, akkor nem is illik mellé más, jobb, ha a kevesebb több elvét alkalmazzuk. Dönthetünk úgy is, hogy egy szín több árnyalatát vonultatjuk fel, de ha nem kifejezetten egy színre, inkább egy hangulatra vágyunk, akkor több, egymással jól harmonizáló szín is szóba jöhet. A lényeg, hogy találjunk egy esküvőhelyszínt, ahol rugalmasan kezelik a kérdést, és persze szükségünk lesz egy remek dekoratőrre is.

Na és Ti már tudjátok, hol fogjátok kimondani egymásnak a boldogító igent? Ha Pest megye legszebb esküvői helyszínei közül szeretnétek válogatni, érdemes számításba vennetek a Fenyőharaszt kastélyszállót is. Nézzetek körül weboldalunkon, és ha szeretnétek, merítsetek ihletet a dekorációhoz galériánk fotóiból, ha pedig tetszik mindaz, amit itt láttok, keressetek fel minket és kérjetek egy ajánlatot!