Varázslat a kastélyban: költségkímélő esküvő kis létszámmal, hétköznap

esküvői helyszín, Ideális esküvői helyszín

költségkímélő esküvő

A kastélyban tartott esküvő nem elérhetetlen álom akkor sem, ha szeretnétek kordában tartani a költségeket!

A nagy nap megszervezése izgalmas feladat, de valljuk be, a költségek könnyen elszaladhatnak, és akkor sem biztos, hogy egy világraszóló lakodalomra szeretnétek fordítani a megtakarított pénzeteket, ha egyébként rugalmasan tudjátok kezelni a kérdést. Ha költségkímélő megoldásokat kerestek, de az szóba sem jöhet, hogy emiatt mondjatok le valamiről, van egy tuti tippünk; legyen az esküvő hétköznap!

Igen, jól olvastátok, nem kell ragaszkodnotok a megszokott péntek-szombat-vasárnap trió valamelyikéhez. A hétköznapi esküvő egyszerű és nagyszerű lehetőség, ami segít a realitás talaján maradni a költségeket illetően, ráadásul ezen felül is számos előnnyel kecsegtet. Persze ez nem az egyetlen lehetőség a spórolásra. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan lehet pazar, de pénztárcakímélő az esküvőtök.

Miért szolidabb az ár hétköznap?

Ha olyan esküvőhelyszínt szeretnétek, ami gyönyörű, mégis modern és minden kényelmi igényt kiszolgál, akkor biztosra vehetitek, hogy ez a tétel nyomot hagy a költségeken. Hétvégén legalábbis így van, épp ezért érdemes fontolóra vennetek a hétfőtől csütörtökig tartó időszakot, hiszen az álomhelyszín ilyenkor elérhető közelségbe kerül.

Hétköznap nálunk nem kell kibérelni az összes szobát, vagyis szabadabban alakíthatjátok a foglalást, és optimalizálhatjátok a szállásköltséget. Ugyanakkor nincs minimum létszám, bátran gondolkodhattok kis létszámú, 20-50 fős esküvőben, úgy, hogy közben az egész kastély a tiétek. 20 fő felett ugyanis kizárólagosságot biztosítunk, ami azt jelenti, hogy senki más nem tartózkodik a helyszínen rajtatok és a vendégeiteken kívül.

költségkímélő esküvő

A miénk tehát olyan esküvői helyszín, ahol minden rólatok szól, függetlenül attól, hogy a hét melyik napján szeretnétek ünnepelni a szerelmeteket. Ezek mellett pedig már csak extra, hogy hétköznap alacsonyabb a sátor bérleti díja, és szinte biztosak lehettek benne, hogy a szolgáltatók többsége szintén szerényebb díjszabással dolgozik.

Tudjátok, sok kicsi sokra megy, ha a zenekar, a fotós, a ceremóniamester és a dekoratőr ajánlata is csak egy kicsivel kedvezőbb, az összességében már komoly összeget spórolhat meg nektek. Ráadásul ne feledjétek, hogy előnyben vagytok a többi párral szemben, hiszen könnyen lehet, hogy elértek olyan szolgáltatókat is, akiket a hétvégi napokon lehetetlen lenne. Mit nyerhettek még ezen felül?

 

Ajánlatkérésért kattints ide!

 

  • Családias hangulat: A hétköznapi, kis létszámú esküvőknek különleges hangulata van. A családtagok és közeli barátok jelenlétében könnyebb megteremteni azt a meghitt, csodás miliőt, ami igazán emlékezetessé teszi a nagy napot. Ez a személyesség segít abban, hogy mindenki jól érezze magát, és a fontos pillanatokat együtt éljétek át.
  • Kevesebb stressz: Ha nem vágytok semmi elérhetetlenre, akkor a stressz is nagyobb eséllyel kerül el benneteket. Nincs kapkodás, ami nem csak számotokra jóleső érzés, hanem a vendégeknek is, a kisebb teher miatt pedig ráadásul a szolgáltatók is kevésbé feszültek. A fókusz a lényegre irányul, és nem kell túl sok részlettel foglalkozni.
  • Rugalmasabb időbeosztás: Hétköznapi esküvő esetén a napot a saját igényeitekhez igazíthatjátok. Nem kell ragaszkodnotok a hagyományos programhoz, így könnyebben megvalósíthatjátok azt, ami fontos számotokra. A rugalmasság lehetővé teszi, hogy az esemény teljesen egyedi legyen, épp úgy, ahogy megálmodtátok.

A hétköznapi esküvő tehát tökéletes választás, ha egy könnyed, személyes hangvételű eseményt szeretnétek teremteni, anélkül, hogy vagyonokat költenétek. Ám nem ez az egyetlen lehetőség arra, hogy a boldogító igen kimondása életre szóló élmény legyen, mégis kímélje a bankszámlátokat. A következőkben mutatunk még néhány remek lehetőséget.

3 + 1 költségkímélő esküvői trükk

1. Prioritások

költségkímélő esküvő

Gondoljátok át, mi az, ami igán fontos. Az emberek az élményekre emlékeznek évtizedek múltán, nem a drága virágokra vagy luxus esküvői menüsorra, viszont ez nem jelenti azt, hogy semmiben sem tehettek kivételt. Ha valamiben nem szívesen engedtek a legjobból, ne tegyétek, mert egyszerűen nem fogjátok szeretni, de biztosan akad, aminek kisebb jelentősége van számotokra, azon spóroljatok!

2. Egyszerűség

Az egyszerű megoldások olykor nagyobb hatást gyakorolnak a környezetükre, mint azok, amik fényűzőnek látszanak. Bármi lehet csodálatos, ami számotokra az! Biztos, hogy jobban tetszik nektek a cukrászdák pultjaiban sorakozó, tökéletesen megkomponált aprósütemény vagy inkább a nagyi pogácsáját választjátok, aminek a legfőbb összetevője a szeretet? Hozzánk bátran hozhattok süteményeket, italokat, ebből nincs gond, és felár sincs.

3. Kreativitás

Engedjétek szabadjára a bennetek lakozó kreativitást, és biztosak lehettek benne, hogy nem mindennapi ötletek bukkannak elő. Ott vannak például a DIY dekorációk, amik garantáltan egyediek, ráadásul egy szuper közös program megtervezni és elkészíteni őket, vagy a virágüzlet helyett választhatjátok azt, amit a természet ad és gyűjthettek vadvirágot. Hagyjatok időt magatoknak és inspirálódjatok!

 

Ajánlatkérésért kattints ide!

 

+ 1 Költségvetési tervezés

Határozzátok meg a költségkeretet előre és tartsátok magatokat ahhoz. Ha nem akartok, nem kell engednetek a társadalmi elvárásoknak vagy a trendeknek!

Ha fontos számotokra, hogy alacsonyan tartsátok a költségeket, ránk számíthattok. A miénk egyedülálló helyszín kis létszámú esküvőknek, szállással együtt, hétköznap is, minden csak azon múlik, mit szeretnétek!