Útmutató a tökéletes vendégélményhez

esküvő szállással, esküvőhelyszín szállással, esküvői helyszín, Pest megyei esküvői helyszín

szabadteri-eskuvo-helyszin

Ti is azoknak a pároknak a táborát erősítitek, akik egy kastélyban szeretnének esküdni? A kastélyban tartott esküvők népszerűsége csöppet sem meglepő, hiszen egy ilyen helyszín álomszép hátteret ad ahhoz, hogy elhangozzanak azok a bizonyos, sorsfordító igenek. Azonban egy ilyen grandiózus esküvőhelyszínen van néhány dolog, ami külön figyelmet érdemel a részetekről.

Bár a főszereplők kétségkívül Ti magatok lesztek, bizonyára az a cél, hogy akikkel együtt szeretnétek ünnepelni, igazán jól érezzék magukat. Mire érdemes figyelnetek a szervezésnél, hogy a vendégek minden fronton maximális kényelmet élvezzenek és az ő szívükbe is éppúgy belopja magát a helyszín, mint a tiétekbe? Ehhez szeretnénk adni ezúttal néhány hasznos tanácsot.

Előzetes tájékoztatás

El sem hinnétek, mennyi múlik azon, hogy milyen alapossággal tájékoztatjátok a vendégeket. Kezdjétek a meghívók kiküldésével jóval az esemény előtt, legalább 3-4 hónappal korábban és feltétlenül utaljatok a helyszín jellegére, hogy a vendégek fel tudjanak készülni. Ám ha ennyivel nem éritek be, a meghívók mellé készíthettek egy részletes információs csomagot is.
Egy kastély sok szempontból különleges helyszín, ebbe a csomagba tehát érdemes összeszednetek mindent, ami külön figyelmet érdemel. Ilyen lehet a dress code vagy a szálláslehetőség, de praktikus információkra is gondolhattok, érdemes megemlíteni például, ha szabadtéri polgári szertartást terveztek, ez támpont lehet a hölgyvendégek számára a cipőválasztásban.

A szállással kapcsolatos kérdések

Ha az esküvőhelyszínt szállással együtt foglaljátok, át kell gondolnotok, mennyien férnek el, de azt se feledjétek, hogy a szobabeosztás is a Ti dolgotok. Itt érdemes figyelembe vennetek a kapcsolati hálót, de elsősorban gyakorlati szempontokra gondoljatok, mint hogy kinek lehet igénye csendesebb szobára vagy ki az, akinek földszinti szoba lehet ideális.

Tájékoztassátok a vendégeket a szobák átvételével és a távozással kapcsolatban, ha van lehetőség késői kijelentkezésre, azt is kommunikáljátok. És ami talán a legfontosabb, hogy mindenképpen előre tisztázzátok, kinek a költsége a szállás! Kényes kérdés ugyan, de a vendégeknek is tudniuk kell, hogyan tervezhetnek az anyagiakkal kapcsolatban.

Gondoljatok az ültetési rendre is!

budapest-kozeli-eskuvo-helyszin

Az ültetési rend nem csak ajánlott, hanem szinte kötelező, ha az esküvőt kastélyban tartjátok, hiszen a vacsoránál is az a kényelmes, ha mindenki pontosan tudja, hol a helye. Az ültetésnél vegyétek figyelembe a családi dinamikát, próbáljatok hasonló érdeklődésű vagy korú embereket egymás mellé ültetni, és külön figyeljetek a kisgyerekes családokra, illetve a külföldi vendégekre.
Jó ötlet lehet "jégtörő" kártyákat elhelyezni az asztalokra érdekes kérdésekkel, ez segíthet a beszélgetés elindításában, különösen olyan vendégek között, akik nem ismerik egymást. Ne feledjétek, hogy az ültetési rend rugalmas lehet, készüljetek fel néhány last minute változtatásra, ha valaki lemondja a részvételt vagy váratlan vendég érkezik.

A programterv és a fotózás

A jól átgondolt programterv elengedhetetlen ahhoz, hogy egész nap felhőtlen legyen a hangulat. Készítsetek részletes menetrendet és a legfontosabb momentumokat osszátok meg a vendégekkel, hiszen senki sem szeretne lemaradni például a tortavágásról. Viszont ha készültök valamilyen meglepetéssel - legyen az tűzijáték, különleges előadás vagy bármi más -, azt tartsátok titokban.
A fotózás is kulcsfontosságú része a napnak, különösen egy ilyen gyönyörű esküvői helyszínen. Jelöljetek ki időpontokat és helyszíneket a csoportképekhez, hogy mindenki előre tudja, mikor, hol kell lennie. Ezen felül jó, ha készültök egy listával az eltervezett kombinációkkal, például vőlegény a szüleivel vagy menyasszony a koszorúslányokkal, így biztosan nem marad ki senki és semmi.
Egy kis kastély etikett
Egy kastélynak bizony megvannak a maga szabályai, amelyeket tiszteletben kell tartani, ezeket alaposan beszéljétek át a helyszín képviselőivel, majd osszátok meg a vendégekkel is. Olyanokra gondolunk itt, mint hogy hol vannak a dohányzásra kijelölt helyek, esetleg melyek azok a szobák vagy területek, amik le vannak zárva a vendégek elől.

eskuvo-helyszin

A kastélykert külön figyelmet érdemel. Ideális esetben vannak nyilak és irányjelző táblák, de jó, ha Ti is tudjátok, melyik ösvényeket érdemes végigjárni és merre nem szabad menni a természeti értékek védelme érdekében. Végül pedig sok helyen vannak szabályok a konfetti használatára vonatkozóan, de a buborékfújó például remek alternatíva lehet, ezt szintén érdemes előre egyeztetni.

Láthatjátok, hogy egy kastélyos esküvőn sok apró részletre kell figyelni, de ne aggódjatok, ha ezeket mind átgondoljátok és kommunikáljátok a vendégekkel, garantáltan felejthetetlen élményben lesz részetek. Persze ehhez kell egy igazán jó helyszín egy profi csapattal, akik aktív szerepet vállalnak a szervezésben az első pillanattól az utolsóig. Lehet, hogy minket kerestek?

Mi pontosan tudjuk, hogy a különleges környezet önmagában nem elég ahhoz, hogy olyan legyen a nagy nap, amilyennek megálmodtátok. Nálunk adott minden szakmai segítség, de még letölthető szobalistát is találtok az oldalon, hogy könnyebb legyen a szervezés. Ha erre vágytok, kérjetek egy ajánlatot és tartsátok az esküvőt kastélyban, Pest megye legszebb helyszíneinek egyikén!