5 + 1 inspiráló ötlet sátras esküvőre

erdei esküvői helyszín, esküvő, esküvő szállással, sátras esküvő

sátras esküvő

Álmaitok helyszíne egy meseszép kastély? Ne érjétek be a régi korokat idéző patinás épülettel, egy ilyen helyszínt az tesz igazán szerencsés választássá, ha van egy csodás kertje, benne egy rendezvénysátorral. A sátor nem csupán egy praktikus megoldás az időjárás viszontagságai ellen, hanem egy elképesztően rugalmas tér, ami szinte bármilyen elképzelés formát ölthet.

De vajon hogyan hozhatjátok ki a legtöbbet ebből a sokoldalú esküvőhelyszínből? Hogyan varázsolhattok egy egyszerű sátorból olyan lenyűgöző teret, ami tökéletesen illik a kastély eleganciájához és a Ti személyiségetekhez? Az alábbiakban megosztunk veletek néhány ötletet, amelyek segítségével tökéletes lesz a sátras esküvő!

1. A tökéletes térharmonizáció művészete

Egy 15x25 méteres rendezvénysátor rugalmas teret biztosít, amit érdemes okosan felosztanotok, hogy a nagy nap minden mozzanatához megfelelő környezetet teremtsetek. Virágállványokkal vagy dekoratív paravánokkal diszkréten elválaszthatjátok a különböző funkciókat szolgáló területeket, de akár különböző típusú burkolatok vagy egy-egy padlószőnyeg is jelölheti a határokat.

Kialakíthattok egy intim vacsorazónát pazar asztaldekorációkkal és egy tágas táncparkettet a megfelelő világítással, hangosítással ellátott színpaddal. A bárpultot helyezhetitek központi helyre, hogy könnyen megközelíthető legyen, de akár kisebb bársarkokban is gondolkodhattok a sátor különböző pontjain, elkerülve a torlódást. A lényeg a rugalmasság, tervezzetek bátran!

2. Időtlen báj modern köntösben

Egy kastély rendezvénysátra tökéletes helyszín arra, hogy ötvözzétek a klasszikus eleganciát a modern dizájnnal. Érdemes olyan dekorációt választanotok, ami tiszteleg a kastély történelmi öröksége előtt, mégis tetten érhető benne a kortárs hangulat. Ez nem csak gyönyörű hátteret biztosít az esküvőtökhöz, de a fényképeken is remekül mutat majd. Hogyan csináljátok?

A színpaletta lehet monokróm, például egy semleges szín különböző árnyalatai, amit egy-egy merészebb kiegészítővel tehettek izgalmassá. Használhattok bátran fémes árnyalatokat, ez alapszíntől függően lehet arany, ezüst vagy akár antik hatású bronz is, bármi jöhet, ami tükrözi a kastély pompáját, közben pedig modern csillogást kölcsönöz a térnek.

3. Mennyezeti dekoráció a menyegzőn

sátras esküvő

A rendezvénysátor egyik legnagyobb előnye a viszonylag nagy belmagasság, amit mindenképpen érdemes kihasználnotok a dekorációban, ha különleges hatást szeretnétek elérni. A mennyezeti dísízítés nem csak helytakarékos, de látványos fókuszpontot is teremt, ami azonnal megragadja a belépő vendégek figyelmét.

Díszíthetik az esküvői helyszínt függesztett virágkompozíciók vagy akár geometrikus formákba rendezett virágfüzérek is. Ha a fényekre helyeznétek a hangsúlyt, kristálycsillárok varázsolhatnak pazar eleganciát a sátorba, lampionokkal pedig játékossá tehetitek a teret. Jöhet valami merészebb? Egy lebegő "felhő" puha anyagból, egy kis fénnyel igazán emlékezetes látványt nyújthat.

4. Fényjáték a vászonpalotában

A megfelelő világítás kulcsfontosságú a hangulatteremtésben, és ez különösen fontos egy sátras esküvőn. Az alapvilágítás mellett érdemes többféle fényforrással játszanotok, hiszen mindnek van egy saját karaktere. Érdekes lehet a színes fények használata, de ennél kevésbé extravagáns megoldások is vannak, amiket érdemes lehet bevetni a sátorban.

LED-füzérek dekorálhatják a mennyezetet, állólámpákkal hangsúlyozhattok bizonyos területeket, például a táncparkettet vagy a fotósarkot. Ne feledjétek a gyertyát, ami igazi jolly joker, ha a romantikus hangulat megteremtéséről van szó. Gyertya kerülhet az asztalokra és akár a dekorációs elemek közé is, a lényeg, hogy ügyeljetek a biztonságra.

5. Terítéken az elegancia

Az asztalok díszítése kritikus pont, hiszen a sátor egyszerűségéből adódóan ezekre koncentrálódik a figyelem. Az esküvői vacsora eleganciájához illő asztalterítőkkel megalapozhatjátok a hangulatot - választhattok klasszikus fehér damasztot, de nem kell itt megállnotok, dönthettek merészebb, színes vagy akár mintás textíliák mellett is - a stílusotoknak megfelelően.

A fényes ezüst evőeszközök és kristálypoharak a klasszikus elegancia képviselői, a matt arany kiegészítők, színes üvegpoharak modern hangulatot teremtenek. Az asztalközepek legyenek látványosak, jöhetnek többszintes kompozíciók is, csak arra figyeljetek, hogy ne akadályozzák a beszélgetést. Végül ott vannak az ültetőkártyák, amik egy csipet személyességet visznek a sátorba.

+ 1 ötlet: Időkapszula sarok - üzenetek a jövőbe

sátras esküvő

Kreatív elem lehet egy időkapszula sarok a rendezvénysátor egy csendesebb zugában. Ez nem csupán dekoratív funkcióval bír, hanem lehetőséget ad a vendégeknek, hogy személyes üzeneteket, jókívánságokat hagyjanak nektek, amiket később, akár az évfordulótokon olvashattok majd el, és remek beszédtémaként is szolgálhat a vendégek között. Hogyan csináljátok?

Állítsatok fel egy szépen díszített asztalt, amin elhelyezhetitek az "időkapszulát" - ez lehet egy vintage láda, de egy elegáns doboz is. Készítsetek elő különleges papírokat, tollakat, esetleg apró dekorációs elemeket, amikkel a vendégek díszíthetik üzeneteiket. Gondoskodjatok róla, hogy legyen kényelmes ülőalkalmatosság, ahol a vendégek nyugodtan megírhatják üzeneteiket.

Egy kis személyes stílus, és a rendezvénysátor lesz az álomesküvőtök tökéletes színtere. Használjátok ki a rugalmas megoldás minden előnyét, és persze ne feledkezzetek el arról, hogy hol is kap helyet az a sátor. Mit szólnátok a mi festői szépségű kastélykertünkhöz? A Budapest közeli szabadtéri esküvőhelyszínek egyik legszebbjét kínáljuk nektek, ismerjétek meg a Fenyőharaszt kastélyszállót!