Melyik évszakban legyen az esküvő?

esküvő szállással, esküvőhelyszín szállással, esküvői helyszín, Pest megyei esküvői helyszín

Pest megye esküvő helyszín

Ha elhatároztátok, hogy megpecsételitek a szerelmeteket, valószínűleg már ezernyi esküvői fotót megnéztetek, álmodozva a tökéletes helyszínről és a felejthetetlen pillanatokról. De elgondolkodtatok már azon, hogy melyik évszakban szeretnétek kimondani életetek legfontosabb igenét? Nem is olyan könnyű kérdés, igaz?

Ne aggódjatok, segítünk! Készültünk egy átfogó útmutatóval, amiben bemutatjuk az előnyöket, a hátrányokat, és tippeket is adunk, hogy minden szuper legyen. Lássuk!

Tavasz

A tavasz a szerelmesek évszaka, tele romantikával és virágzó szépséggel. A tulipánok és nárciszok illata belengi a levegőt, mesés hangulatot varázsolva a szabadtéri polgári szertartáshoz és a fotózáshoz. A hőmérséklet éppen ideális, ami alkalmat teremt arra, hogy több időt töltsetek a friss levegőn, jöhetnek a szabadtéri játékok és egyéb programok!

Ne feledjétek azonban, hogy tavasszal bármikor eshet, így hát legyen B tervetek a vendégfogadásra és a szertartásra, ha nem kegyes hozzátok az idő. Szintén jó, ha tudjátok, hogy a tavasz vége már a főszezon előszobája, így az árak fokozatosan emelkedni kezdenek. Ha májusban szeretnétek esküdni, időben el kell kezdeni a szervezést, a jó esküvőhelyszínek hamar betelnek.

Tippek:

  • Válasszatok virágos tematikát: A virágok a tavasz szimbólumai, így tökéletesen illeszkednek a szezon hangulatához. Egy jó szakember gyönyörű csokrokat, koszorúkat és asztaldíszeket készít, melyek kiemelik az esküvő romantikus hangulatát.
  • Bátran használjátok a pasztellszíneket: A pasztellszínek könnyedek, ráadásul gyönyörűen mutatnak a virágzó kert üde zöldjével. Ezek az árnyalatok jól mutatnak a dekorációban, de akár a ruhátokban is visszaköszönhetnek.

Nyár

Pest megye esküvő helyszín

A nyár a legnépszerűbb választás, és nem véletlenül. Esővel ritkán kell számolni ilyenkor, a hosszú nappalok pedig ideálisak ahhoz, hogy minden program kényelmesen beleférjen a napba, sőt, akár még a későesti órákat is ki lehet használni. A park ebben az évszakban igazán élettel teli, ami megteremti az alapot egy jó hangulatú, vidám esküvőhöz.

Ennek is van azonban árnyoldala. Bár a fák hűsítő árnyékot vetnek, a nyári hónapokban kellemetlenül melegre fordulhat az idő. Fontos továbbá, hogyha későn kezditek a szervezést, előfordulhat, hogy nem tudjátok lefoglalni a kiszemelt esküvői helyszínt, ráadásul a szolgáltatók árai is magasabbak, ami igencsak meg tudja dobni a költségeket.

Tippek:

  • Válasszatok légies, könnyű ruhákat: A melegben a kényelemé a főszerep, de szerencsére ez remekül párosítható a stílussal. A menyasszonynak jöhetnek a lenge, ejtett vállú ruhák és a mély hátkivágások, a vőlegénynek pedig a könnyű szövetű öltönyök.
  • Készüljetek frissítőkkel és koktélokkal: A friss limonádék és izgalmas, szezonális gyümölcsökkel ízesített koktélok biztos befutók egy nyári esküvőn, hiszen kellemesen hűsítik a vendégsereget, így könnyebb elviselni a meleget.

Ősz

Az őszi hónapokat a színpompás természet és a melengető hangulat itatja át, ez a meghitt miliő tökéletes keretet ad az ünneplésnek és extra romantikussá varázsolja a nagy napot. Az ősznek megvan az az előnye is, hogy addigra már lecseng a nyaralások időszaka, vagyis könnyebb megtalálni a dátumot, ami mindenkinek alkalmas.

Ám a tavaszhoz hasonlóan ilyenkor is kiszámíthatatlan lehet az időjárás, ezért feltétlenül kell egy esőterv, hogy bárhogy alakul a nap, minden zökkenőmentes legyen. Ősszel ezen felül lassan, de biztosan rövidülnek a nappalok, vagyis egészen más ütemtervre van szükség szeptemberben, mint novemberben, és nem árt, ha egy kicsit rugalmasak tudtok lenni.

Tippek:

  • Használjatok természetes anyagokat: A szezonális dekorációhoz tökéletesen illeszkednek a természetes anyagok, mint a fa vagy a juta, emellett a színes falevelek és különféle termések is varázslatos őszi hangulatot tudnak teremteni.
  • Kínáljatok meleg italokat és fűszeres ételeket: Melegítsétek fel a vendégeket forrócsokoládéval, fűszerezett teákkal vagy akár fahéjas, mézes borral. Az esküvői menüsorba is kerülhetnek izgalmas fogások, például sütőtök leves vagy karamellás alma.

Tél

Pest megye esküvő helyszín

Hófehér tájaival és ünnepi atmoszférájával igazán varázslatos tud lenni egy téli esküvő. A dekorációban remekül mutatnak a fényfüzérek, amik a hideg ellenére is melengetik a szívet. Ezen felül nem szabad megfeledkeznetek az anyagiakról sem, a tél határozottan a főszezonon kívüli időszak, vagyis barátságosabbak az árak, ráadásul könnyebb szolgáltatót találni.

Bár a jól megközelíthető, Pest megyei esküvőhelyszínek esetében általában nem gond a közlekedés, a csúszós utak kihívást jelenthetnek. A másik dolog, ami fontos, hogyha a szabadban is terveztek programokat vagy akár csak szeretnétek pár képet a tél szépségével a háttérben, külön figyelmet igényel az időzítés, hiszen már a délutáni órákban sötétedik.

Tippek:

  • Öltözzetek rétegesen, stílusosan: Mozgalmas lesz a nap, feltehetőleg lesz dolgotok bent és kint is, készüljetek tehát a ruhátokhoz illő kabáttal és kiegészítőkkel. Ne kockáztassatok egy megfázást épp a nagy napon, de így is lehettek stílusosak!
  • Készüljetek takarókkal és forró italokkal: Gondoskodjatok a vendégek kényelméről is, a szabadban töltött időre legyen nekik néhány meleg takaró és ital, ami átmelegíti őket, ha igazán hidegre fordul az idő.

Mindezek után talán nem tűnik könnyűnek a döntés, de a jó hír, hogy hibázni nem tudtok, a lényeg úgysem az időjárás, hanem a szerelmetek. Persze a tökéletes naphoz nem árt egy jó helyszín sem. Kastélyunk minden évszakban más arcát mutatja és valamennyi rejt magában egyedi varázst, profi csapatunk pedig készen áll megvalósítani ötleteiteket januártól decemberig.

Legyen az esküvő egy kastélyban, egyedülálló környezetben, akkor, amikor Ti szeretnétek! Várjuk a megkeresést elérhetőségeink egyikén!