A mesébe illő esküvő titka

20-50 fős esküvő helyszín, erdei esküvői helyszín, esküvő szállással, esküvőhelyszín szállással, kastély esküvő, kastélyszálló esküvői menü

kastély esküvő

Olyan helyszínt kerestek a nagy napra, ahol a pompa és elegancia találkozik a modern kényelemmel? Mi lenne, ha egy kastélyban tartanátok az esküvőt? Egy ilyen helyszín igazi tündérmesét ígér nektek, amiben nem kell megküzdeni a sárkánnyal és a gonosz boszorka sem bukkan fel, Ti viszont egy napra a királylány és a királyfi szerepében tündökölhettek.

Egy kastélyban tartott esküvő nem csupán egy ceremónia, hanem egy különleges, képzeletbeli utazás a múltba. A falak között sétálva érezni fogjátok az idő múlását, a nemesek örökségét, és ez a történelemmel átitatott miliő lehet tanúja a Ti szerelmeteknek is. Egy modern kastély ugyanakkor mindent megad, amire szükségetek lehet és amit a vendégeiteknek is szeretnétek biztosítani.

A pazar berendezés és a kastély varázslatos környezete önmagában lenyűgöző, aminek gyakorlati előnye is van; nem kell aggódnotok a dekoráció miatt. A lenyűgöző építészeti elemek és az ősfákkal körülölelt park csodálatos hátteret ad a fotózáshoz, és persze ne feledjétek, hogy egy ilyen esküvőhelyszínen a szabadtéri polgári szertartás lehetősége is adott.

Tetszene az ötlet, de azok alapján, amiket korábban hallottatok, úgy vélitek, hogy mégsem nektek való? Könnyen lehet, hogy olyasmire alapoztok, ami nem fedi a valóságot.

Számoljunk le a tévhitekkel!

Tévhit 1: A kastélyos esküvő megfizethetetlen.

kastély esküvő

Való igaz, hogy egy átlagos helyszínnél költségesebb lehet egy kastély, de nem feltétlenül elérhetetlen. Ha okosan terveztek, kihasználjátok a lehetőségeket és kedvezményeket, rengeteget spórolhattok, csupán egy kis utánajárás kell. Sokat számít például, ha a főszezonon túli időszakra terveztek, de még jobban lenyomhatjátok az árakat, ha hétköznapi esküvőben gondolkodtok.

Tévhit 2: A kastélyokban csak nagy esküvőket lehet tartani.

Otthont adhat világraszóló lakodalomnak is, így van, de nem kizárólag erre van lehetőség, sőt! Ha jól választotok esküvői helyszínta tekintélyt parancsoló méretek ellenére meghitt, családias hangulat uralja majd a nagy napot. Ne aggódjatok tehát, ha a vendéglista szerényebb, a kastélyos környezet varázsa a kis létszámú esküvőket is abszolút felejthetetlenné teszi.

Tévhit 3: A kastélyos esküvő nem tud rugalmas lenni.

Sokan úgy gondolják, hogy a kastélyokban szigorú szabályokat kell betartani, és nincs lehetőség arra, hogy a nagy nap igazán személyre szabott legyen. Szerintünk azonban minden a személyzeten múlik. Egy profi csapattal nagyon könnyű együttműködni, vagyis jöhetnek az egyedi ötletek és elképzelések, a kastély egy napra olyan lesz, amilyennek csak szeretnétek.

Tévhit 4: Minden kastély nehezen megközelíthető.

Vannak szép vidéki helyszínek, de nem kizárólag ilyenek közül választhattok, lehet az esküvőtök kastélyban akár Pest megyében is, a természet közelsége itt is adott. Kár aggódni a logisztika miatt, ideális esetben az üzemeltetők mindent megtesznek azért, hogy kényelmesen eljussatok a helyszínre, és ha minden a közelben van, a környéken sem kell utazgatni.

Tévhit 5: A kastélyokban nincsenek kényelmi szolgáltatások.

Egy modern kastélyban minden elérhető, amire csak szükségetek lehet a tökéletes esküvőhöz. A helyszíni ceremóniától a vacsorán át egészen a szállásig mindenre megoldást találtok, így nem kell aggódnotok a szervezéssel járó stressz miatt. A kényelemről légkondicionáló, WiFi vagy akár wellness részleg is gondoskodhat, és egy jó csapat a legkisebb vendégekre is gondol!

Ha tehát az álomhelyszín egy kastély, ne engedjétek, hogy ezek a tévhitek visszatartsanak benneteket. A jól megválasztott helyszínnel és a megfelelő előkészületekkel tökéletes napot varázsolhattok magatoknak és persze a vendégeiteknek. Szeretnétek többet kihozni a kastélyból? Ha egyedi tematikában gondolkodtok, adunk néhány ötletet, ami passzol a helyszínhez.

3 kreatív ötlet a tematikához

kastély esküvő

  1. Mesék és legendák: A helyszín varázslatos hangulatát kihasználva utazásra indulhattok a különleges történetek birodalmába. Ez lehet a kedvenc mesétek, egy történelmi legenda, vagy akár egy saját fantáziatermék is, csak rajtatok múlik, mit szeretnétek.
  2. Történelmi korszakok: A kastélyok gyakran évszázados múlttal rendelkeznek, így tökéletes helyszínt biztosítanak egy történelmi korszak ihlette esküvőhöz. Jöhet reneszánsz bál, viktoriánus piknik, de ha igazán merészek vagytok, egy 20-as évekbeli gengszterparty is!
  3. Irodalmi művek: Ha van kedvenc irodalmi alkotásotok, akkor annak motívumait is beépíthetitek az esküvőbe. Megelevenedhetnek a nagy napon romantikus történetek, kalandregények, de még egy Shakespeare-dráma sem elképzelhetetlen.

Nem is olyan elérhetetlen egy kastélyos esküvő, igaz? A mi kastélyunkat a legszebb esküvői helyszínek egyikeként tartják számon Pest megyében, és az egyedülálló hangulathoz minden kényelmi szolgáltatás is adott. Ha különleges elképzelésetek van a tematikára vagy bármi másra vonatkozóan, segítünk megvalósítani, és még kedvezményekre is számíthattok nálunk, például hétköznap.

A galéria képei többet mondanak minden szónál, nézzetek szét a honlapunkon és kérjetek egy ajánlatot, ha a kastélyszálló elnyerte a tetszéseteket!