Nyári esküvő szabadtéren? Íme a tippjeink!

esküvőhelyszín szállással, esküvői helyszín, szabadtéri esküvői helyszín, szabadtéri szertartás

Nyári esküvő szabadtéren

A nyár csodás hátteret szolgáltat életetek egyik legfontosabb eseményéhez, de jó, ha tudjátok, mire figyeljetek, ha szabadtéri esküvőhelyszínt választotok!

Ti is úgy képzeltétek, hogy egy napsütéses nyári napon mondjátok ki azt a bizonyos, életre szóló igent? A vacsorához jól jön a rendezvénysátor adta kényelem, de a ceremóniához nincs is szebb hely annál, amit a természet ad. Nem csoda, ha az esküvőhelyszín kiválasztásának egyik legfontosabb szempontja számotokra is a szabadtéri polgári szertartás lehetősége.

Talán már megfordult a fejetekben, hogy bármit is mondanak a meteorológusok, egy esőterv nem árthat, de gondoltatok arra is, hogy mi a helyzet akkor, ha egy kellemetlenül meleg napot fogtok ki? A hőség bizony komoly kihívást jelenthet, ezért erre is érdemes felkészülnötök. Hogyan? Ehhez adunk néhány hasznos tanácsot az alábbiakban.

 

Ajánlatkérésért kattints ide!

 

Hogyan győzzétek le a kánikulát?

  • Időzítés: Délután 4 előtt ne gondolkodjatok ceremóniában. A késő délutáni és kora esti órákban általában egy kicsit hűvösebb a levegő, ami nem csak a vendégek komfortérzetét növeli, hanem a dekoráció és az ételek állagát is segít megőrzi. Ráadásul a naplemente varázslatos háttérként szolgálhat a fényképekhez, már csak ezért is megéri így időzíteni.
  • Árnyékolás: Gondoskodjatok arról, hogy a ceremónia helyszíne teljes mértékben árnyékban legyen. A fák természetes módon védenek az erős napsütéstől, de ha ez nem lenne elég, érdemes napvitorlában vagy egyéb árnyékolóban gondolkodnotok. Ma már ezekből is akadnak olyanok, amik elegánsan illeszkednek az esküvői dekorációhoz.
  • Frissítők: A frissítőállomás kialakításakor ügyeljetek arra, hogy könnyen hozzáférhető és jól látható helyen legyen minden vendég számára. Alkoholos italok és cukros üdítők helyett a hőségben csak víznek van helye, ízesíteni viszont lehet, sőt, érdemes is, például friss mentával, citrommal vagy akár uborkával. Ne feledjétek a jégkockákat!
  • Legyezők: A legyezők nem csak praktikusak, hanem stílusos kiegészítői is lehetnek az esküvőnek. Válasszatok olyat, ami harmonizál az esküvő témájával és színvilágával, ha pedig egy kicsit kreatívabb megoldást kerestek, dekoráljátok egyedi üzenetekkel. Szuper kiegészítők lesznek a hőségben és még köszönőajándéknak sem utolsók!

Ha figyeltek ezekre és persze olyan esküvői helyszínt választotok, ami mindenben támogat titeket, a hőség nem lesz az ellenségetek. Ám ha meleg az idő, az esküvői vacsora és az italkínálat is külön figyelmet érdemel. Mi legyen a vacsora, a desszert, és milyen italok sorakozzanak a pult mögött, ha nyáron terveztek házasságot kötni? Lássuk!

 

Ajánlatkérésért kattints ide!

 

Ételek és italok nyárra hangolva

Amikor igazán melegre fordul az idő, a könnyű ételek a legkelendőbbek. A grillezett húsok, például a csirke vagy a lazac biztos befutó, és érdemes sok friss zöldséggel, saláta variációval is készülni. Ez persze nem jelenti azt, hogy a klasszikus esküvői menüsort teljesen el kell vetnetek, de jó, ha ebben az irányban is gondolkodtok.

Nyári esküvő szabadtéren

A nyár a friss gyümölcsök pompájának időszaka. Használjátok ki a szezon kínálta ízeket, és színesítsétek a desszertasztalt egy szépen megkomponált gyümölcssalátával. A fagylalt és a jégkrém szintén tökéletes desszert nyári esküvőre, és ma már nem kihívás megoldani, hogy a melegben se olvadjanak meg a hűsítő finomságok.

Végül pedig az italokról is ejtsünk néhány szót. Itt is a friss, savanykás ízek fogynak nyáron, ez lehet például limonádé mentával és gyömbérrel, de gondolkodtattok frissen facsart gyümölcslevekben is. Az alkoholkínálatban jó, ha van prosecco vagy pezsgő, de népszerű nyáron az aperol spritz is, ha pedig extravagáns megoldásban gondolkodtok, készüljetek koktélbárral.

A kérdés már csak az, lehet-e ezt még fokozni? Bizony, lehet, nem csak az esküvői menüt és az italokat hangolhatjátok nyárra, hanem a dekorációt is. Íme pár ötlet, ami talán elnyeri a tetszéseteket!

 

Ajánlatkérésért kattints ide!

 

A nyári esküvők 2 népszerű stílusa

Rusztikus stílus

A rusztikus stílus tökéletes választás, ha szeretitek a természetközeli hangulatot, szabadtéri esküvői helyszínhez ez az egyik legjobb. A csipke, a juta, a fából készült dekorációk és a gyertyák romantikus és meghitt légkört teremtenek, a természet adta kincsek szintén remekül mutatnak, zöld növények, friss virágok minden mennyiségben jöhetnek.

A zöld frissességet és üdeséget sugároz, a rusztikus stílushoz remekül passzol például a mohazöld árnyalat. Használjatok bátran pasztellszíneket is, ha tetszik, kombináljátok földes tónusokkal, hogy egyensúlyban legyen a színvilág. A barna, a zöld, a bézs és a terrakotta nagyszerűen mutat a természet ihlette dekorációval.

Bohém stílus

A bohém stílusban a kreativitás kap hangsúlyt. A virágminták romantikussá varázsolják a helyszínt, a paisley, avagy a kasmírminta pedig könnyed hangulatot kölcsönöz az esküvőnek. A vadvirágok szinte kötelező elemei ennek a stílusnak, hiszen vidámak és színesek, de akár még napraforgók is színesíthetik az esküvőhelyszínt.

Nyári esküvő szabadtéren

Ebben a stílusban az élénk színeké a főszerep, mindegy, hogy hideg vagy meleg árnyalat, a lényeg, hogy olyat válasszatok, ami csupa pozitív energia. Kombinálhatjátok a színeket egymással, hogy merész és eklektikus hatást érjetek el, vagy választhattok egyet, ami dominál és kiegészíthetitek pasztellszínekkel.

Tipp: Mindegy, melyik stílus tetszik, egy szabadtéri esküvőhelyszínen nyáron mindenképp érdemes hangulatvilágításban gondolkodnotok, jöhetnek a lampionok és fényfüzérek!

Ha szeretnétek kiélvezni a természet minden csodáját a nagy napon, Pest megye legszebb esküvői helyszíneinek egyike, a Fenyőharaszt kastélyszálló titeket is vár. Nézzetek körül nálunk és kérjetek bátran ajánlatot!