Templomi esküvőt szeretnél? - Mik a feltételei?

Akik már belecsöppentek az esküvőszervezésbe, valószínűleg tisztába vannak azzal, hogy mind a polgári, mind az egyházi esküvőnek vannak bizonyos feltételei. A templomi esküvő természetesen nem kötelező, különösen azoknak nem, aki nem vallásosok, ám akik valamilyen okból kifolyólag mégis szeretnék a polgári szertartást megkoronázni egy templomi esküvővel is, azoknak érdemes időben elkezdeni ennek a ceremóniának a szervezését is.

Templomi esküvő

Templomi esküvőt szeretnél? - Mik a feltételei?

Legyen szó református vagy katolikus esküvőről, maga a szertartás menete hasonló, ám a feltételek között lesznek eltérések. Első lepésként érdemes azzal kezdeni, hogy megkeresitek a megfelelő templomot és papot. Nem csak azért fontos ez, mert megtudjátok beszélni a teendőket, de jegyesoktatásban is részesülhet majd az ifjú pár. Azért megijedni nem kell ettől a résztől, hiszen általában néhány alkalmas külön találkozóról szokott csak szó lenni, amin beszélgetni kell a lelkésszel, tehát ez ne tántorítson el senkit se a templomi esküvőtől!

 

Ajánlatkérésért kattints ide!

 

Katolikus, református szertartás feltételei

Abban az esetben, ha ti katolikus esküvőt szeretnétek, lényeges az, hogy mind a kettőtök meg legyen keresztelve, sőt a tanúk esetében is feltétel ez. Református esküvőnél pedig lehetséges, hogy konfirmálást fognak kérni még a szertartást megelőzően. Ezekről mindig érdemes már a folyamat legelején beszélni a pappal, hiszen a legbiztosabb információkat csak ő tudja majd megadni, apróbb eltérések lehetnek a templomi esküvő elvárásait illetően.

Intéznivalók, okmányok

A polgári szertartás esetében az esküvő napját meg kell kérni jó előre, hogy valóban a kinézett és számotokra esetleg fontos nap szabad legyen majd. Nincs ez másképp a templomi esküvőnél sem. Különösen fontos, hogy időben lépjetek az időpontot illetően, ha a polgári és a templomi esküvőt egy napra, közvetlenül egymás utánra szeretnétek tenni. Amennyiben valamelyikőtöket egy másik templomban keresztelték meg, mint ahol tartani fogjátok az egyházi szertartást, úgy ki kell majd kérni a keresztlevelet. Szükséges még a személyi igazolvány, és a polgári szertartáson kapott igazoló okirat is a templomi esküvőhöz. 

Templomi esküvő

Van választási lehetőség!

Nagyobb város esetében több templom és pap is számításba jöhet, így érdemes több templomba is betérnetek, és elbeszélgetni az ottani papokkal, hiszen csak így találhatjátok majd meg a számotokra legszimpatikusabb személyt és lehetőségeket. Higgyétek el, nagyon is fontos lesz a személye annak, aki ott fog állni előttetek a templomban ezen a fontos eseményen!

A Fenyőharaszt Kastélyszálló romantikus és meghitt környezetet fog biztosítani az esküvőtöknek!

 

Ajánlatkérésért kattints ide!

 

Az ideális helyszín felkutatásának érdemes az első lépések egyikének lennie, hiszen sok minden múlik majd azon a nagy napot illetően, hogy hol tartjátok meg ezt a fontos eseményt. A Fenyőharaszt Kastélyszálló remek lehetőséget biztosít azoknak, akik szabadtéri szertartásról álmodoznak, hisz az ősparkban, amiben a kastélyszálló fekszik, több helyszín is romantikus környezetet nyújthat a menyegzőhöz. Itt az igazi polgári szartartást tudjátok majd egy erdő vagy egy tó mellett megtartani, itt fog történni a helyszínen az anyakönyvi bejegyzés a vendégeitek előtt. Abban az esetben, ha a szertartás után szeretnétek templomi esküvőt is, a közelben több gyönyörű templom is elérhető, nektek csak választanotok kell! A Fenyőharaszt Kastélyszállóban akár 150 vendéget is eltudunk szállásolni, így a lakodalomból senki se fog hazasietni, ha elfáradna, hiszen néhány perces sétával már meg is tudja közelíteni a pihenést nyújtó szobáját. Sokaknak okoz fejtörést az, hogy mi is legyen az esküvői menü, mivel a teljes násznép ízlését nem könnyű eltalálni. A hátunk mögött lévő sok éves tapasztalattal mi segítünk megtervezni a menüt azon túl, hogy el is készítjük, így egész biztos minden vendég megtalálja majd azt a fogást, amiből szívesen fog fogyasztani az est folyamán. Nincs még meg valamelyik fontos esküvői szolgáltató a nagy napotokra? Mi tudunk nektek néhány olyan remek zenekart, dekoratőrt vagy épp vőfélyt ajánlani, akik a korábban nálunk tartott esküvőkön és lakodalmakban már bizonyítottak. A zöld környezet a kastélyszálló körül pedig arra is lehetőséget nyújt, hogy a kreatív fotózást is nálunk valósítsátok meg! Érdemes felkeresnetek az oldalunkon található galériát, ahol videók és képek mutatják be azt az esküvőjüket még csak tervezgetőknek, hogy milyen egyedi és elképesztő hangulatú menyegzők és lagzik voltak tartva nálunk az elmúlt években. Mi pontosan tudjuk, hogy az esküvő napja egy pár életének egyik legfontosabb eseménye szokott lenni, így mindent meg is teszünk azért, hogy ez nap csak is róluk és az elképzeléseikről szóljon!

Szabadtéri szertartás és szabadtéri esküvő