Polgári esküvő szövege - Szabd magatokra a szertartás szövegét

polgári szertartás

A saját esküvő gondolata már egészen fiatalon, akár gyermekkorban ott motoszkál az ember fejében. Különösen a lányok esetében figyelhető meg az, hogy esküvőset játszanak, megrajzolják a leendő menyasszonyi ruhájukat, megálmodják a férjük nevét, tehát nagyszabású terveket szőnek életük egyik legszebb napjával kapcsolatban. Amikor pedig elérkezik a várva várt pillanat, és felteszi azt a bizonyos kérdést a párunk, indulhat élesben a saját esküvőnk megszervezése! Ez azonban nem annyira egyszerű folyamat, mint talán azt sokan gondolnák elsőre, hiszen rengeteg dologra kell figyelni annak érdekében, hogy maga a szertartás és az utána következő lakodalom valóban olyan legyen, mint ahogy azt korábban elképzeltük.

Az időpont kitűzése és a tökéletes helyszín megtalálása szokott lenni a legfontosabb teendő, amit rögtön az esküvőszervezés elején le kell tudni. Ha ezek megvannak, jöhetnek az egyéb lényeges dologok: a meghívók megtervezése, a menyasszonyi és vőlegényruha megtalálása, a zenekar, a fotós, és a vőfély felkutatása, a menü összeállítása, valamint a dekoráció kiválasztása. Ez azonban még nem minden, hiszen nagy hangsúlyt kell fektetni arra is, hogy a polgári esküvő szövege passzoljon hozzátok!

polgáriszertartás

Szabd magatokra a szertartás szövegét!

Egész biztos ti is már jó néhány olyan filmet láttatok, ahol az esküvői jelentben a párok romantikus szövegben mondták el egymásnak, mit is éreznek a másik iránt. Valóban nagyon meghitt lehet, ha ti magatok alkotjátok meg a polgári esküvő szövegét, ám arra figyelni kell a megírása során, hogy tényleg rólatok és az érzéseitekről szóljon, és tükrözze azt is, hogy milyenek is vagytok ti így együtt. Ezek után már nem is tűnik annyira egyszerűnek megírni az eskütök szövegét, ugye? Ne aggódjatok, mi most néhány tanáccsal a segítségetekre leszünk!

Sok saját gondolat, kevés sallang

Természetesen lehet ötletek után keresgélni a világhálón, ám közhelyek és a mások által mondott szöveg helyett érdemes nekiülni, és a saját érzéseinket belefoglalni a polgári szertartás esküvői szövegébe. A legszebb esküvői eskü egyszerű és őszinte, nem tartalmaz felesleges sallangot, szimplán a ti gondolataitokat, érzéseiteket foglalja össze, és épp ettől lesz igazán meghitt, valamint őszinte az a néhány pillanat, amíg elmondjátok életetek párjának, mit és miért éreztek iránta. Nyugodtan szőjetek bele az eskübe egy kedves kis saját történetet is, hiszen ettől még egyedibb és romantikusabb lehet a szertartás.

 

Ajánlatkérésért kattints ide!

 

Mind a két fél komfortosan érzze magát a helyzetben

A polgári esküvőt az anyakönyvvezető vezeti, az, hogy ti magatok is mondtok egy kis fogadalmat a szertartás alatt, az választás kérdése. Nem mindenki érzi magát azonban kényelmesen egy ilyen szituációban, így csak akkor tervezzetek saját esküvői szöveget mondani, ha valóban mind a ketten szeretnétek. Abban az esetben, ha nincs ötlete valamelyikőtöknek a saját fogadalommal kapcsolatban, jusson eszetekbe a kedvenc közös versetek, vagy dalszövegetek, melyekből egy részlet is tökéletesen kifejezheti azt, mit is érzel a leendő házastársad iránt. 

 

Ne ígérjetek elérhetetlen dolgokat!

Fontos, hogy ha ígéreteket is írtok a polgári esküvő szövegébe, csak olyanokat fogadjatok meg, amiket komolyan gondoltok, és be is fogtok tartani. Nem attól lesz jó egy eskü, hogy megígéritek a másiknak, hogy soha nem fogtok vitatkozni, vagy veszekedni, hiszen egész biztos lesznek az életetekben konfliktusok. Lehet vicces dolgokat is beleírni a szövegbe, ám arra készüljetek, hogy egy ilyen meghitt pillanatban, amikor az érzelmek túlcsordulnak, nem biztos, hogy úgy fog elsülni egy- egy poén, ahogy az egy hétköznapi eseményen valóban vicces lett volna.

 

Ajánlatkérésért kattints ide!

 

Találjátok meg a tökéletes anyakönyvvezetőt!

A polgári szertartás java mindig az anyakönyvvezetőre hárul, így tényleg fontos az, hogy kialakuljon egy kölcsönös szimpátia vele. Abban az esetben, ha a megfelelő esküvői helyszínt választjátok ki, segítséget is kaphattok azzal kapcsolatban, hogy a tökéletes anyakönyvvezetőt találjátok meg erre fontos eseményre. A Fenyőharaszt Kastélyszálló egy csodás őspark szívben fekszik, Budapesttől alig 50 kilométerre. A lélegzetelállító zöld környezet a szabadtéri esküvőt is lehetővé teszi, ráadásul a kinti helyszínekből ti választhatjátok ki, hogy hol rendezzük be nektek a szertartás helyét. Amennyiben nektek is szabadtéri esküvő a vágyatok, jó hír, hogy nálunk tényleg itt, a fák között történhet meg az anyakönyvi bejegyzés, nem pedig csak egy színjátékot kell végig ülni a vendégeiteknek. Ami pedig a legjobb, hogy tudunk nektek egy kedves, megbízható és rugalmas anyakönyvvezetőt ajánlani, aki a kéréseiteknek megfelelően állítja össze a polgári esküvő szövegét, és akár a saját történeteiteket is beleszővi a szertartásba. A Fenyőharaszt Kastélyszálló nem csak a tökéletes helyszínt nyújtja nektek, de szállást is foglalhattok a násznépnek, így a lakodalom nem ér majd senki számára korán véget. A mesebeli zöld környezet remek lehetőséget kínál arra is, hogy a kreatív fotózást is nálunk valósítsátok meg. A kardinális esküvői menü összeállítása sem lesz macera nektek, hiszen a saját ötleteiteket gond nélkül megvalósítjuk, de ha tanácstalanok lennétek, segítünk majd abban, hogy olyan fogások kerüljenek a nagy napotokon az asztalra, amik megfelelnek majd nektek és a vendégeiteknek is. Látogassatok el az oldalunk galériájába, ahogy több kép és videó is bemutatja azt, mitől lesz romantikus és meghitt egy nálunk tartott menyegző. A Fenyőharaszt Kastélyszálló teljes csapata arra törekszik mindig, hogy a nekünk bizalmamat szavazó párok valóban életük legszebb napjának éljék meg az esküvőjüket!

Kép8