Lakodalmi menü - Hagyományos esküvői ételek

esküvői menü, esküvői vacsora

hagyományos esküvői ételek

A saját esküvőjének a napja sokak életében az egyik leginkább várt esemény. A hölgyek már egészen kislányként is hajlamosak esküvőset játszani, és gyakran már ekkor megfogan egy- egy ötlet, kívánság azzal kapcsolatban, milyennek is képzelik ezt a fontos napot a jövőben. A romantikus leánykérés után érdemes egyből nekiállni a szervezési feladatok elkezdéséhez, pláne akkor, ha nem terveztek hosszú jegyességet, mihamarabb kimondanátok egymásnak az igent. Egész biztos meglepő lesz, ahogy belecsöppentek a menyegzőtök szervezésbe, hogy mennyi mindenre kell odafigyelni akkor, ha romantikus és tökéletes esküvőt, valamint lakodalmat szeretnétek.

Kezdjük is az elején! Az időpont kitűzése után azonnal el is kell kezdeni keresgélni a helyszínek között, hiszen ez lesz a legmeghatározóbb a továbbiakban a szervezés tekintetében. A meghívók, a ruhák, a zenekar, a fotós és a vőfély kiválasztása mellett azonban nem szabad átsiklani még egy nagyon is lényeges dolgon, amely a lakodalom egyik legfontosabb tényezője lesz! Ez pedig nem más, mint az esküvői menü kifogástalan összeállítása!

Vegyétek figyelembe a meghívottak ízlését!

Amikor az esküvői menüt állítjátok össze, természetesen fontos, hogy a ti kedvenc ételeitek is szerepeljenek majd az asztalon, ám a vendégek ízlésvilágát is meg kell próbálni eltalálni. Célszerű az alapján is válogatnotok, hogy hol lesz majd az esküvőtök helyszíne. Egy olyan falusi lakodalomban, ahol több idősebb vendégetek is lesz, feltétlen szerepelni kell az „étlapon” a hagyományosabb ételeknek, úgymint a húslevesnek, a pörköltnek, és persze a rántotthúsnak is. Egy fiatalabb összetételű násznép, és modernebb helyszín esetében már nyugodtan lehet merész az ifjú pár, és akár egzotikusabb ízvilág mellett is dönthet.

Nem csak vacsorában kell gondolkodni!

Talán első nekiugrásra nem is gondolunk bele, de bizony nem csak a lakodalmi menüről kell gondoskodni a nagy napon! Mivel egy menyegző általában a szertartás előtt akár már jóval korábban megkezdődhet, fontos, hogy a vendégváró falatkáktól induljon az esküvői menü összeállítása, és egészen az éjfélkor felszolgált finomságokig állítsátok össze, hiszen a hajnalig tartó buli, tánc közben egész biztos megéhezik még a násznép a vacsora után is.

Ajánlatkérésért kattints ide!

Figyeljetek a speciális igényű vendégekre is!

hagyományos esküvői ételek

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a násznép között lehet olyan, aki valamilyen ételérzékenységgel küzd, esetleg a vegetáriánus vagy vegán életmód mellett döntött. Ezekről érdemes akkor érdeklődni, amikor a leendő vendégeiteknek átadjátok a meghívókat, így lesz időtök arra, hogy nekik is kitaláljatok valamit. Természetesen nem kell az egész esküvői menünek hozzájuk passzolni, de arról feltétlen gondoskodni kell, hogy ők is egy jót tudjanak majd enni a nap folyamán. Gondoljatok a gyerekekre is, akik hajlamosabbak válogatósak lenni. A sült krumpli, rántott sajt, pizza, vagy valamilyen tészta kombinációjának valamelyik tagja általában nyertes szokott lenni a kicsik körében.

Hány fogással készüljetek a lakodalmi menüre?

Egy hagyományos esküvői menü áll vagy előételből vagy levesből, majd következik legalább két féle főfogás, ezeket követi a desszert, a torta, és végül az éjféli fogások. Nem muszáj szentírásnak venni ezt a trendet, ám ha takácstalanok lennétek a fogások számát illetően, ezt a példát nyugodtan követhetitek. Ne csak a mennyiségre koncentráljatok azonban, hanem a minőségre és arra is, hogy a különböző ízlésű vendégek közül mindenki találjon magának való finomságot.

Milyen hagyományos esküvői ételek közöl lehet választani?

Sokan döntenek a hagyományosabb ízvilág mellett a lakodalmi menüt illetően, ami érthető is, hiszen ide általában olyan ételek tartoznak, amikből az egész násznép tud majd enni. A húsleves, a különböző pörköltek, a vegyes sültestálak, a savanyúság, a töltöttkáposzta, és a hidegtálak franciasalátával olyan fogások, amik nyugodtan rákerülhetnek egy hagyományosabb esküvői menüre!

Ajánlatkérésért kattints ide!

A tökéletes esküvő helyszín a lakodalmi menü összeállításában is segítséget fog nyújtani!

Amikor esküvői helyszín után kutakodtok, célszerű olyan helyet keresni, ahol ennek a fontos napnak szinte minden lényeges pillanatát le tudjátok majd vezényelni. A Fenyőharaszt Kastélyszálló több dolog miatt is ideális lesz a számotokra akkor, ha most nézelődtök épp helyszín után! A kényelmes készülődés és pihenés szempontjából nálunk több gyönyörű szobába és apartman áll a ti és a vendégeitek rendelkezésére is, akár 152 főt is eltudunk helyezni. Budapesttől alig 50 kilométerre található a kastélyszállónk, ami egy lenyűgöző őspark szívében fekszik, így nem kell sokat utazni sem nektek, sem a násznépnek, de mégis távol tudtok lenni a zajos fővárostól. Csodás szabadtéri helyszínekből választhatjátok ki ti magatok, hogy tartanátok a szertartást, hiszen nálunk valóban a zöld környezetben fogadhattok örök hűséget egymásnak, itt történik az anyakönyvi bejegyzés. Arról nem is beszélve, hogy a park bármely pontján megvalósíthatjátok a kreatív fotózásotokat is, a képek így egész biztos romantikusak és egyediek is lesznek. Az esküvői menü tekintetében is nyugodtak lehettek, ha mellettünk döntötök, hiszen a konkrét ötleteiteket megvalósítjuk a vendégváró ételektől kezdődően egészen az éjféli vacsoráig, de tanácstalanság esetén több ötlettel is szolgálni tudunk. Arról is ti döntötök a Fenyőharaszt Kastélyszállóban, hogy a lakodalmi menüt felszolgáljuk, vagy svédasztalos legyen, esetleg a kettő kombinációját szeretnétek majd. Abban az esetben, ha még nem minden esküvői szolgáltatót találtatok meg, az oldalunkon tudunk nektek néhány olyan, zenekart, vőfélyt, vagy dekoratőrt ajánlani, akik nálunk már bizonyítottak, így nektek sem fognak egész biztos csalódást okozni. Az oldalunkán járva pedig mindenképpen keressétek meg a galériánkat is, ahol nem csak képeken, de videókon is megtudjátok nézni, milyen romantikus és gyönyörű esküvőket tartottak eddig nálunk a szerelmesek! Amennyiben tehát egy olyan helyet kerestek, ahol tényleg minden apró részeltét meg lehet tartani az esküvőtöknek és a lakodalmatoknak, a Fenyőharaszt Kastélyszálló lesz a legjobb választás a számotokra!

 

Eskuvoi helyszin (117)