Erdei esküvő helyszín ötletek a természet szerelmeseinek

erdei esküvői helyszín

erdei esküvő

Egész biztos sokan elképzelték már az esküvőjük napját! Ez a fontos esemény nem véletlenül olyan lényeges az emberek életében, hiszen örök hűséget fogadni életünk párjának egy fontos és meghitt pillanat tud lenni. Amikor a lánykérésen túl vagyunk, következhet az esküvő megszervezése, ami valljuk be, nem mindig egyszerű feladat. Sok minden múlik azon, hogy milyen helyszínt választotok, hiszen a későbbiekben ehhez érdemes majd igazítani a ruhákat és dekorációt is, így mielőtt neki álltok a tervezgetésnek, hozzatok döntést a helyszínt illetően! Abban az esetben, ha mind a ketten a természet szerelmesei vagytok, nyugodtan gondolkodhattok egy erdei esküvőben is, kis hazánkban is több csodás zöld környezetből lehet kiválasztani az ideális helyszínt a menyegzőtöknek.

Egy erdei esküvő nem csak romantikus helyszín lehet, de igazán különleges hangulatot fog biztosítani annak, hogy kimondjátok egymásnak az élethosszig tartó igent a család és a barátok körében! Mi most adunk néhány tippet azzal kapcsolatban, mire érdemes figyelni akkor, ha a természet lágy ölén kelnétek egybe.

A megfelelő időpont kiválasztása

Egy szabadtéri esküvő mindig rejt magban rizikót, hiszen az időjárás hirtelen változásait még nem tudjuk irányítani. A megfelelő évszak kiválasztása azonban lényeges szempont, erre a nyár mellett alkalmas lehet a késő tavaszi és a kora őszi időszak is. Nyári menyegző esetén inkább a délutáni időpontban gondolkodjatok, hiszen sem ti, sem pedig a vendégeitek nem akarnak az izzasztó melegben főni a napon.  Amennyiben inkább a tavaszi, őszi hónapokban gondolkodtok, ott már a meleggel kevésbé kell számolni, lehet korábbi időpontra is tenni az esküvő kezdését, itt már inkább azt kell elkerülni, hogy ti és a násznép fázzatok.

 

Ajánlatkérésért kattints ide!

 

Ne feledjétek az engedélyt!

erdeie sküvő helyszín

Hiába van olyan erdei helyszín, ami már régóta megfogott titeket, azzal tisztába kell lennetek, hogy a szabadtéri polgári esküvő minden esetben engedélyköteles, melyet az illetékes jegyzőtől tudtok majd kérni. Sajnos plusz költségre is számítani kell akkor, ha nem az anyakönyvi hivatalban keltek egybe. Lehetőség van arra, hogy az anyakönyvi hivatalban mondjátok ki az igent, és egyfajta „színjáték” keretben fogadtok majd örök hűséget egymásnak a násznép előtt a természetben, melyhez egy szertartásvezetőt kérhettek fel. 

Tökéletes helyszínhez tökéletes dekoráció

Hiába van meg az álom helyszín, mely már magában gyönyörű látványt nyújt, jó pár kellékre is szükségetek lesz ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Székek, padok, asztalok egész biztos kelleni fognak a kényelem szempontjából, és jó, ha olyan helyszít választotok, ahol a parkolás és a mosdóhasználat is megoldott lesz, valamit az áramellátás is biztosítva van. Ezen felül a dekorosotokkal az esküvőtök témájához illő kellékeket is elhelyezhettek, legyen ez akár egy szép kapu, akár egy szambabála. 

Lehetnek apróbb buktatók

Egy erdei esküvő helyszín kétségkívül gyönyörű és egyedi hangulatot fog nektek biztosítani, ám a természetben előfordulhatnak olyan dolgok is, amikre nem feltétlen gondolna egy menyegző esetében az ember. A szél sajnos bármikor feltámadhat, és egy fák között tartott szertartás során könnyen ágak potyoghatnak például a vendégekre, így az ülő alkalmatosságok elhelyezésénél érdemes figyelni arra, hogy ha szelesre is fordulna az idő, ilyen baleset ne történhessen. Egész biztos számolnotok kell majd a kinti rovarokkal és az egyéb élőlényekkel is, így célszerű beszerezni rovarírtó szereket, és rovarriasztós fáklyákat is. 

 

Ajánlatkérésért kattints ide!

 

Elengedhetetlen B terv!

Akár mennyire is szeretnétek elkerülni, sajnos számolni kell azzal az eshetőséggel, hogy az időjárás nem lesz hozzátok kegyes a nagy napotokon. Muszáj, hogy legyen egy B terv is a tarsolyotokban, vagyis egy olyan helyszín, ahova eső esetén gyorsan be tudtok költözni. Éppen ezért érdemes olyan esküvői helyszínt választanotok, ahol a szabadtéri esküvő mellett arra is van lehetőség, hogy bent tartsátok meg a szertartást. A Fenyőharaszt Kastélyszálló ilyen szempontból tökéletes választás lesz! Be is mutatjuk nektek, hogy miért.

Minden egy helyen, ami egy esküvőhöz csak kellhet!

erdeie sküvő helyszín

A Fenyőharaszt Kastélyszálló egy csodás őspark szívében fekszik, így több kinti helyszínből tudjátok majd kiválasztani ti magatok, hogy hol rendezzük be nektek a szertartás helyét. Abban az esetben, ha egy erdei esküvő a vágyatok, náluk ehhez is lélegzetelállító helyekre fogtok bukkanni, melyek egyikébe biztos első látásra beleszerettek! Remek hír, hogy nálunk valóban az erdei esküvő helyszínen mondhatjátok ki egymásnak a boldogító igent, hiszen itt történik majd az anyakönyvi bejegyzés, így a násznép az igazi szertartásnak lesz a szemtanúja a zöld környezetben. Tudunk is nektek egy kedves és segítőkész anyakönyvvezetőt ajánlani, aki rátok szabja majd a szertartás szövegét. Budapesthez rendkívül közel vagyunk, alig 50 kilométerre, így eltudtok távolodni a város porától, zajától, de még se kell sokat utaznotok sem nektek, sem a vendégeiteknek. Szállást tudtok foglalni nálunk a gyönyörű szobáinkban, ráadásul akár 150 főnek is, így az esküvő előtt és után is kényelmesen tud pihenni a násznép. Ránk az esküvői menü összeállításában és megvalósításában is számíthattok, nyugodtan hozzatok ötleteket is, a hátunk mögött lévő több éves tapasztalattal biztosak lehettek afelől, hogy minden asztalra kerülő étel tökéletesen fog sikerülni. Érdemes felkeresnetek az oldalunkon elérhető galériát is, hiszen csodás képeken és videókon tudjátok majd megnézni azt, mitől lesz a Fenyőharaszt Kastélyszálló a tökéletes helyszín akkor, ha erdei esküvőre vágytok!