Miért fontos az ülésrend esküvő előtt? - 5 hasznos tipp

Miért fontos az ülésrend esküvő előtt?

Természetesen joggal merülhet fel bennetek ez a kérdés, ha még előtte álltok a feladatnak. Az esküvői ülésrendre azért célszerű nagy hangsúlyt fektetni, mert a nagy napon igaz, hogy ti vagytok a főszereplők, de az is fontos szempont szokott lenni, hogy a násznép is jól érezze magát. A vendégeitek hangulatát a lakodalomban nagyban befolyásolni fogja az, hogy milyen asztaltársasággal rakjátok össze őket. Mi most a segítségetekre leszünk! Íme 5 hasznos tipp azzal kapcsolatban, hogy mi az, amire feltétlen figyelnetek kell az ülésrenddel kapcsoltban!

1. Ülésrend esküvő előtt: tervrajz, számozás, táblák

Abban az esetben, ha már tudjátok, hogy a helyszínen hogyan lesznek elrendezve az asztalok, érdemes elkezdeni gondolkodni azon, kit hova ültettek majd le. Ehhez nagy segítség lehet például az, ha lerajzoljátok a főasztalt, vendégasztalokat, a tánctért és a zenekar helyét is. A menyegző előtti héten szinte mindenhol szokták már kérni a jegyesektől a végleges vendéglétszám mellett az ülésrendet is, hiszen ez alapján tudják majd berendezni nektek a helyszínt. Mindenképp számozzátok be az asztalokat, így könnyebben tudtok majd variálni az ültetésnél, és persze egyszerűbben fog menni az ültetőkártyák kirakása is. Feltétlen rakjatok ki a bejárathoz egy olyan táblát, amin rajta lesz az ülésrend, így a vendégeitek is egyből megtalálják, hova kell leülniük, és hol találják meg a számukra fontosabb személyeket az este folyamán.

esküvői ülésrend

Ajánlatkérésért kattints ide!

2. Egy kis ülésrend etikett

Nézzünk most néhány úgynevezett alapszabályt, amit érdemes betartani egy esküvői ülésrendnél. A főasztal esetében természetesen azt raktok magatok mellé, akit szeretnétek, lehetnek ezek a tanúitok, vagy nagyszülők is, ám általában a szülők fogják közre az ifjú párt. A főasztal mellé szoktak kerülni a közeli rokonok, majd az idősebb generáció, és végül a barátok, fiatalabb vendégek. Arra is figyeljetek, hogy az idősebbek minél messzebb üljenek a tánctértől és a zenekartól, hiszen ők minden bizonnyal kevesebbet fognak táncolni, és zavarná őket a beszélgetésben az, ha közvetlenül a hangos zene mellett kellene ülniük egész éjszaka.

3. Egyedülállók kérdése

Az egyik kulcskérdés az, hogy azokat a rokonokat, barátokat, akik egyedül érkeznek, hova tervezitek ültetni az lakodalom során. Felejtsétek el a külön szingliknek összerakott asztalokat! Ilyenkor érdemes beleképzelni magatokat az adott személyek helyzetébe, hiszen ti sem szeretnétek olyan asztalnál vacsorázni és persze megpihenni tánc közben, ahol igazából senkit sem ismertek. Inkább arra próbáljatok összepontosítani az ülésrend véglegesítése előtt, hogy kik azok az emberek, akikhez az egyedülállókból álló társaságotok jól passzolna az érdeklődési körük alapján.

4. Vegyetek igénybe profi segítséget!

Előfordulhat az is, hogy elakadtok az ülésrend összeállításában, és persze az is, hogy már sokadjára próbáljátok jó helyre ültetni a vendégeiteket, mégsem az igazi. Érdemes profi segítségét is kérni egy jó esküvőszervező személyében, aki a segítségetekre lesz azzal kapcsolatban, hogy rendezzétek be jól a termet, vagy épp sátrat, hova kerüljenek az asztalok, a zenekar, valamint a táncrész, és persze abban is számíthattok rá, hogy tanácsokkal lát el titeket az esküvői ülésrenddel kapcsolatban. Mivel általában ilyen dolgot a menyegzőt megelőzően nem csinál senki, nem kell kudarcként megélni azt, ha tanácsot kérünk egy hozzáértő személytől.

esküvő ülésrend

Ajánlatkérésért kattints ide!

5. Ülésrend nélküli esküvő?

Manapság már lehet olyanról is hallani, hogy nincs ülésrend, a vendégek maguk választanak maguknak asztalt. Talán elsőre nem hangzik ez rosszul, hiszen így biztos olyan társaságot találnak maguknak, ahol jól fogják magukat érezni, ám mégis káoszra lehet számítani addig, amíg le nem ülnek. Megérkezés után ilyenkor a legtöbben össze- vissza sétálgatnak, keresgélnek, torlódás és vita alakulhat ki a násznép között. Ezzel szemben a kihelyezett vendégkártyák nem csak személyes vendégváró gesztusként is szolgálnak, de lehetőséget adnak arra, hogy gyorsan elfoglalhassák a helyüket a rokonok és barátok.

Egy komplett esküvő levezénylésé egy helyen? Igen!

Szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani egy olyan esküvő helyszínt Budapest közelében, ahol lehetőségetek lesz arra, hogy ne csak benti menyegzőben gondolkozzatok, hiszen itt 4 természetközeli helyszínből választhatjátok ki azt, ahol szívesen mondanátok ki egymásnak az igent. A Fenyőharaszt Kastélyszálló azért lehet jó választás a számotokra, mert itt le tudjátok vezényelni ennek a fontos napnak minden percét! Nálunk nem csak ti érzhetitek jól magatokat, de a vendégeitek is, hiszen exkluzív szállást tudunk nyújtani a kastélyban akár 150 főnek, így nem kell a buli végeztével a násznépnek autóba ülnie.

Oldalunkon a korábbi esküvők képeit és videóit is megtudjátok nézni az egyéb fontos információk mellett, és még néhány szuper szolgáltatót is tudunk nektek majd ajánlani, akik a segítségetekre lehetnek az esküvőszervezés során és a nagy napon is. A Fenyőharaszt Kastélyszállóban ti lesztek azok, akik megálmodják az esküvő részelteti, mi pedig azok, akik mindent megteszünk azért, hogy ez az esemény életetek legszebb napja legyen!

 Eskuvoi helyszin (117)