Hogyan válasszunk esküvői ruhát

Esküvői ruha

Annak ellenére, hogy sokan talán ezt a részét várják a legjobban a szervezési részben, nem mindig egyszerű dolog rábukkanni arra a bizonyos ruhára, különösen a hölgyek esetében. A tökéletes menyasszonyi ruha kiválasztása során nem csak arra kell figyelni, hogy jó és kényelmes anyagból készüljön, de az is lényeges, hogy passzoljon a személyiségünkhöz, hangsúlyozza az előnyös tulajdonságainkat, és elrejtse a testünk kevésbé kedvelt területeit. Ezek tudatába már nem is olyan egyszerű nekiállni a keresgélésnek ugye?

Vedd figyelembe milyen testalkattal rendelkezel!

Hiába nézted már ki egy magazinba esetleg online álmaid fehér ruháját, korántsem biztos az, hogy felpróbálva is elnyeri majd a tetszésed. Mindig az alapján nézelődj, milyen testalkattal rendelkezel, hiszen teljesen más fazonok lesznek előnyösek egy körte vagy épp alma típusú hölgynek, más az alacsonyabbaknak és magasabbaknak, valamint más azoknak, akiket kicsi esetleg nagy mellekkel áldott meg a sors. Érdemes próbálgatás előtt kikérni a szalonba dolgozók véleményét, és elfogadni a tanácsaikat, hiszen számtalan menyasszonynak találták már meg a tökéletes darabot, így támaszkodhatunk a tudásukra ilyen téren.

Ne kapkodd el a döntést!

Akárcsak az élet többi területén, itt is igaz lehet a „szerelem első látásra” lehetősége, ám ennek ellenére azt tanácsoljuk, igenis látogass el több esküvői szalonba, és próbálj fel több ruhát is, még akkor is, ha úgy érzed meg van az ideális darab. Abban az esetben, ha több ruhát is felpróbálsz, később nyugodt lehetsz, hogy a lehető legjobban döntöttél, és ez az igazi. Akkor viszont, ha az első neked tetsző mellett leteszed a voksod, később felmerülhet benned a kétely, biztos jól döntöttél-e, vagy lett volna előnyösebb, szebb darab is.

Ajánlatkérésért kattints ide!

Kicsit lehet csalni a babonát illetően!

Régi hagyománynak számít az, hogy a vőlegény nem láthatja a menyasszonyt a fehér ruhájába az esküvőt megelőzően. Manapság már nem feltétlen kell ezzel a „tanáccsal” törődni! Aki nem babonás, az bátran kérje ki leendő férje véleményét akkor, ha bizonytalan lenne, esetleg nem tudna dönteni két ruha között. Nem csak azért lehet ez jó ötlet, mert a férfiak általában sokkal gyakorlatiasabbak, de bizony meghittebb körülmények között láthatjuk meg életünk párjának első reakcióját, ami akár egyből közelebb is vihet minket a tökéletes ruha megtalálásához!

Megéri spórolni egy menyasszonyi ruhán?

Itt is jellemző az, hogy a ruhaválogatás során sokszor csak a pénz szól közbe, pláne akkor, ha meg akarjuk vásárolni a menyasszonyi ruhánkat, nem pedig bérelni szeretnénk. Manapság tényleg sok egyszer hordott gyönyörű ruhát lehet találni az apróhirdetések között jóval kedvezőbb áron, mintha szalonba vennénk meg. Vedd figyelembe azonban azt is ilyenkor, hogy ezeket a darabokat valószínűleg a te alkatodra kell alakítani, és lehet, hogy egy tisztítás is szükséges lesz, ezek végösszege pedig nem biztos, hogy sokkal kedvezőbb lenne, mint egy új ruhának!

Ne feledkezzünk meg a vőlegényről sem!

Nem csak a menyasszonyoknak fontos az, hogy tökéletesen nézzenek ki az oltár előtt, de vőlegények is a legjobb formájukat akarják hozni ezen a napon. Nekik is többféle fazonból lehet már napjainkban választani, ráadásul nem is kell feltétlen a fekete öltönyhöz ragaszkodniuk, sok divatos szín jöhet még számításba egy esküvőre! Arra figyeljetek a vőlegényöltöny kiválasztása során, hogy a megfelelő fazont, színt, és méretet találjátok meg, hiszen a túl szűk vagy bő, esetleg túl hosszú vagy rövid öltöny nem csak nem mutat majd jól, de nem is lesz kényelmes viselet egy egész napra.

Ajánlatkérésért kattints ide!

Most már jöhetnek az egyéb fontos dolgok!

Tudjátok most már, hogyan válasszatok esküvői ruhát, most már koncentráljatok az egyéb fontos teendőkre! Az egyik leglényegesebb dolog egy esküvő szervezése során, hogy az ideális helyszínt találjátok meg ennek a csodálatos napnak! Abban az esetben, ha szeretnétek természetközelben megvalósítani akár a szertartást, akár az utána következő lagzit, akkor a Fenyőharaszt Kastélyszállót feltétlen fel kell vennetek a lehetőségek listájára! Ez a lenyűgöző kastélyszálló egy 13 hektáros ősparkban található, aminek bármelyik szegletét kiszemelhetitek magatoknak, legyen szó a polgári szertartásról, vagy épp kreatív fotózásról. Ráadásul Budapesttől alig 50 kilométerre vagyunk, és rendkívül könnyen megtudjátok ti is és a vendégeitek is közelíteni a helyszínt az M3-as autópályán. Apropó vendégek, nálunk akár 150 vendégnek is kényelmes szállást tudtok foglalni, így biztosak lehettek abban, hogy nem ér véget korán a buli azért, mert a násznépnek haza kell indulnia.

Forduljatok hozzánk bizalommal akkor is, ha konkrét elképzeléseitek vannak a nagy nap menüjét illetően, de akkor is, ha aggályaitok vannak azzal kapcsolatban, milyen menüsort kellene összeállítani annak érdekében, hogy mindenki találjon majd kedvére való fogást. A szervezés további folyamatában is számíthattok ránk, hiszen több megbízható szolgáltatót is ajánlani tudunk, akik mindent megtesznek majd velünk együtt azért, hogy ez nap rólatok szóljon, és úgy alakuljon, ahogy azt elképzeltétek. Oldalunkon megtalálhatjátok már a 2023-as árajánlatokat is, keressetek miket bizalommal!

Kép8