Hogyan szervezzetek gyerekbarát esküvőt?

erdei esküvői helyszín, esküvő szállással, esküvői helyszín, esküvői vacsora

gyerekbarát esküvő szervezése

Ha szeretnétek, hogy kicsik és nagyok egyaránt élvezzék a nagy napot, nem lesz könnyű dolgotok, de segítünk gyerekbaráttá varázsolni az eseményt!

Az esküvő csodálatos alkalom, ám a helyzet az, hogy a programterv általában felnőttekre szabva készül. De mi a helyzet akkor, ha a vendégeitek között sok kisgyermekes szülő van? Az nem járja, hogy azért kelljen kihagyniuk a nagy napotokat, mert nem gondoltatok erre a kérdésre vagy egyszerűen az esküvőhelyszínetek nem gyerekbarát.

De hogyan gondoskodjatok arról, hogy a gyerkőcök is jól érezzék magukat, és ne zavarják meg a legfontosabb pillanatokat? Most a gyerekbarát esküvő szervezéséhez szeretnénk néhány hasznos tanácsot adni, hogy a nap, amikor kimondjátok azt a bizonyos igent, minden vendégetek számára élvezetes és emlékezetes legyen.

A gyerekbarát esküvő 3 alappillére

A gyerekbarát esküvőnek megvannak a maga kihívásai, de a szervezés így sem lehetetlen feladat, ha előre gondoskodtok néhány dologról. Íme a 3 legfontosabb:

1. Válasszatok megfelelő esküvőhelyszínt!

Az első és legfontosabb lépés, hogy olyan helyszínt válasszatok, ahol a legifjabb vendégek is kényelmesen és biztonságosan tudnak játszani. Ami számotokra egy különleges nap, az a lurkóknak hosszúra nyúló unatkozás lehet, ha nem figyeltek a részletekre. A legjobb egy olyan helyszín, ahol van külön játszótér és beltéren is kialakítható egy gyereksarok.

 

Ajánlatkérésért kattints ide!

 

Ne feledkezzetek meg a gyerekek étkezéséről: kérjetek külön olyan menüt, ami megfelel a kicsik igényeinek és ízlésének, különösen akkor, ha egyébként az esküvői menüsorban sok a fűszeres, csípős, nehéz étel. Érdemes utánajárnotok annak is, hogy vannak-e etetőszékek. Sok helyszín kedvezményes árat biztosít a kicsiknek, járjatok utána ennek is, hisz a költségvetés sem mindegy!

2. Gondoskodjatok gyerekprogramokról!

gyerekbarát esküvő szervezése

Ha már megvan a gyerekbarát helyszín, jöhet a szórakoztatás kérdése. Szervezzetek néhány olyan programot, ami lekötik a kicsik figyelmét és amiben ők is részt vehetnek. Gondolkodhattok olyasmiben, mint például bűvészműsor vagy arcfestés, de ha olcsóbb és mégis szuper ötletet keresetek, kézműves foglalkozás, táncverseny is szóba jöhet.

3. Bízzátok a kicsiket egy gyerekfelügyelőre!

Bármennyire is gyerekbarát az esküvő és a helyszín, nem árt, ha van valaki, aki szemmel tartja a lurkókat, és segít nekik, ha szükség van rá. Ez lehet egy távolabbi ismerős, aki örömét leli a gyerekfelügyeletben, de akár egy profi szakember is. A szülők így nyugodtan élvezhetik az esküvőt, mindössze a programokat és szabályokat kell egyeztetni előre.

Mire figyeljetek, hogyan készüljetek?

A gyerekbarát esküvő sikere nagyban függ attól, hogy Ti magatok hogyan készültök rá. Íme néhány hasznos tipp, ami segíthet:

Ha eldöntöttétek, hogy gyerekbarát esküvőt szerveztek, elsőként gyűjtsetek be minden szükséges információt ezzel kapcsolatban. Már a meghívásnál jelezzétek, hogy a gyerkőcöket is szívesen látjátok, és egyúttal osszatok meg mindent a szülőkkel, amit a gyerekbarát lehetőségekről és szolgáltatásokról tudtok, hogy legyen idejük készülni.

Jó, ha pontosan tudjátok, milyen korú gyerkőcök érkeznek, mennyien lesznek összesen, és előre fel kell mérnetek a különleges igényeket, így elkerülhetitek a kellemetlen meglepetéseket és konfliktusokat. Olyan kérdésekre gondoljatok itt, mint például az, hogy babaágyon alszik a gyermek vagy már elég nagy ahhoz, hogy a pótágyas megoldás is megfelel.

Vegyétek figyelembe a gyerekek véleményét és érdeklődését, ha lehetséges. Kérdezzék meg őket, mit szeretnének csinálni az esküvőn, így ők is érzik, hogy fontosak és be vannak vonva az eseményekbe. Ha a kicsik szeretnék és Nektek sem gond, adjatok lehetőséget, hogy bekapcsolódjanak az esküvőbe, például koszorúslány vagy gyűrűhordó szerepet kaphatnak.

 

Ajánlatkérésért kattints ide!

 

gyerekbarát esküvő szervezése

Végül fontos, hogy rugalmasak és türelmesek legyetek. A gondos szervezés ellenére sem várhatjátok el a kicsiktől, hogy egész nap csendben legyenek és illedelmesen viselkedjenek, hisz nem tudnak kibújni a bőrükből, a nagy napon is szükségük lesz mozgásra, játékra és figyelemre. Ha valami nem úgy sikerül, ahogy terveztétek, próbáljátok megoldani a helyzetet humorral és szeretettel.

Mindezek után felmerülhet a kérdés, hogyha erre vágytok, csupa kompromisszum lesz a nagy nap és nem is lehet Tiétek a legszebb esküvőhelyszínek egyike? Dehogynem!

Gyerekbarát esküvő Fenyőharaszt módra

Nálunk adott a csodás környezet és színtiszta elegancia, eközben mégis arra törekszünk, hogy családias hangulatot teremtsünk, és természetes számunkra, hogy a legkisebb vendégek igényeire is nagy figyelmet fordítunk. Babaágyaink, etetőszékeink megkönnyítik a szülők dolgát, a kalandozáshoz ott a játszóterünk, a kicsik étel- és italfogyasztását pedig kedvezményesen biztosítjuk.

Szolgáltatásainkról mindent megtudhattok itt, a honlapon, és érdemes körülnéznetek galériánkban is, hogy el tudjátok képzelni, mi vár Rátok, ha a Fenyőharaszt kastélyszállót választjátok. Ilyen esküvőhelyszínt álmodtatok meg? Akkor keressetek minket bátran elérhetőségeink valamelyikén és osszátok meg velünk az elképzeléseiteket!