Esküvői játékok, avagy a nagy nap hangulatfelelősei

esküvő szállással, esküvői helyszín, esküvői menü, Szállás az esküvő helyszínen

Esküvői játékok

Ha szívesen megismerkednétek a legjobb hagyományos és modern játékokkal, amikkel feldobhatjátok a hangulatot, Nektek szól ez a bejegyzés!

Nem kérdés, hogy az esküvő Rólatok szól, ám mégis fontos, hogy mindvégig szem előtt tartsátok a vendégek igényeit is. A jó társaság és a hangulatos esküvőhelyszín fél siker, mégis jó, ha van a tarsolyotokban néhány ötletes megoldás, amivel igazán emlékezetessé varázsolhatjátok a napot. Miért érdemes beépítenetek a programba néhány játékot?

Az esküvő napja izgalmas, ám bármennyit is készültök és terveztek, mégiscsak egy kicsit stresszes lesz, hiszen rengeteg dolog fog történni és mindenki igyekszik majd a legjobb formáját hozni. Néhány jól megválasztott játék azonban segíthet oldani a feszültséget, ellazítani Titeket és persze a vendégeiteket is. Higgyétek el, egy kis nevetés mindig beválik!

Bár Ti mindenkit ismerni fogtok, ne feledjétek, hogy a vendégek között sokan akadnak majd, akik egyáltalán nem, vagy csak felületesen ismerik egymást. A játékok ezt a helyzetet is megoldják, hiszen van egy szuper közösségkovácsoló erejük, összehozzák a családokat és baráti társaságokat, segítenek közelíteni egymás felé a különböző korosztályokat.

De milyen játékok jöhetnek szóba az esküvőn? Az alábbiakban mutatunk néhány klassz ötletet, hagyományos és modern megoldásokat, olyanokat, amik segíthetnek megtölteni a táncteret, és a gyerkőcök szórakoztatásáról sem feledkezünk meg. A lista végén néhány hasznos tippet is megosztunk veletek, amik segíthetnek tökéletesíteni a programot. Lássuk!

A legnépszerűbb hagyományos játékok

  • Menyasszonyrablás: Igazi klasszikus, melyben a menyasszonyt „elrabolja” néhány családtag vagy barát, a vőlegénynek pedig különböző vicces feladatokat kell teljesítenie ahhoz, hogy visszaszerezze szíve hölgyét.
  • Grillázstörés: A főszereplő ebben a játékban egy csodás grillázstorta, amit össze kell törnötök, és a hagyomány szerint ez egyfajta jóslat; minél több darabra hullik a cukrászköltemény, annál több évig tart a házasság.
  • Mutasd a vádlid: A játék lényege, hogy a menyasszonynak bekötött szemmel meg kell mondania, hogy az előtte álló férfiak közül ki a vőlegénye, és a döntéshez csak a tulajdon két keze, no meg az előtte sorakozó vádlik állnak rendelkezésére.

 

Ajánlatkérésért kattints ide!

 

A modern esküvői játékok legjobbjai

Esküvői játékok

  • Mr & Mrs: Kérdéseket kaptok, melyekről el kell döntenetek, hogy melyikőtökre igaz inkább, például „Kinek indulnak nehezebben a reggelek?”. Természetesen egymásnak háttal kell elhelyezkednetek.
  • Fogadalomírás: Ennél a játéknál a lényeg, hogy írnotok kell egy fogadalmat egymásnak, de nem ám akárhogy, hanem úgy, hogy beépítitek a vendégek által előre meghatározott szavakat a szövegbe.
  • Kvíz: Itt a vendégek kapnak egy kérdéssort rólatok, a győztes pedig értelemszerűen az, aki a legtöbb kérdésre helyesen válaszol. Ez a játék egy jolly joker, amit akár az esküvői vacsora közben is be lehet iktatni.

Néhány ötletes táncos játék a lagzira

  • Újságpapír tánc: A vendégek itt párokba rendeződve táncolnak, úgy, hogy nem léphetnek le a lábuk alá terített újságpapírról, ami újra és újra a felére csökken, egészen addig, míg végül egyetlen pár marad.
  • Táncpárbaj: Ez a játék a nemek közti harcról szól, persze tánc formájában, hiszen az egymással szemben álló két csapatból mindig kilép valaki, akinek minden tehetségét be kell vetnie, hogy „letáncolja” ellenfelét.
  • Hamupipőke cipője: Minden hölgy kiteszi a fél pár cipőjét a parkettre, az uraknak pedig az a dolguk, hogy választanak egyet, majd megkeresik a lábbeli tulajdonosát, így alakulnak ki a párok a soron következő számhoz.

Játékok a násznép legifjabb tagjainak

  • Mondókázás: A kicsik tanulhatnak egy-egy régi mondókát, rímbe szedett jókívánságot, ami leköti őket egy időre, és ha már megy, akár be is mutathatják frissen szerzett tudásukat a vendégeknek.
  • Csokikeresés: A kert lehet a szabadtéri polgári szertartás színhelye, de a játéké is! Rejtsetek el csokit a zöldben, könnyen elérhető helyeken, a gyerkőcöknek pedig az a feladatuk, hogy mindet megtalálják.
  • Tombola: Ehhez a játékhoz kell néhány apró meglepetés, amik a kicsik számára igazi kincsek lehetnek, és kezdődhet is a vicces, gyerekek életkorára szabott tombolázás.

 

Ajánlatkérésért kattints ide!

 

Hogyan tegyétek tökéletessé a játékokat?

Esküvői játékok

Bár sokféle játékot felsoroltunk, a legfontosabb, hogy nem kell, hogy sablonosak vagy klisések legyenek. Válasszatok olyat, ami passzol hozzátok, alakítsátok át őket, vonjatok össze több, szimpatikus ötletet vagy akár találjatok ki saját verziókat. Közben persze a vendégek igényeire is figyeljetek, a korosztály fontos szempont!

A játékokról az esküvői helyszínnel is egyeztessetek, hiszen időben és térben is meg kell találni a helyüket a nap során. Végül ne feledjétek, hogy semmit sem szabad erőltetni. Hiába a gondosan összeállított programterv, ha úgy látjátok, hogy valamire nincs igény vagy egyszerűen nem fér bele az időbe, egyszerűen engedjétek el.

A játékok összeállítása fontos feladat, de a szervezés nem csupa móka, akadnak igazán komoly feladatok is, amikkel többet kell foglalkoznotok. Természetesen a helyszín dilemmára gondolunk. Mi Pest megye legjobb esküvői helyszíneinek egyikét tudjuk felajánlani a nagy napra. Fedezzétek fel magatoknak a Fenyőharaszt kastélyszállót, és kérjétek bátran ajánlatunkat!