A tökéletes menyasszonyi cipő titkai

esküvő szállással, esküvői catering, esküvői helyszín, esküvői menü

menyasszonyi cipő

A menyasszonyi cipő akkor jó, ha stílus és kényelem fronton is a maximumot nyújtja, a választás mégsem egyszerű, ezért összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat!

Bár az esküvő mindkettőtökről szól, valljuk be, a középpontban mindig a menyasszony van. Épp ezért az összes részletnek tökéletesnek kell lennie, tetőtől talpig, méghozzá szó szerint, a fátyoltól egészen a cipőig. Bizony, a cipő kérdésével is érdemes foglalkozni, hiszen a szetted részeként passzolnia kell a stílusodhoz, és mivel egy teljes napon át fogod viselni, extrán fontos a kényelem.

De hogyan válaszd ki a cipőt a nagy napra? Milyen fazonok és színek a legnépszerűbbek a menyasszonyok körében? És hogyan biztosítsd, hogy a kiválasztott lábbeli kényelmes legyen egész nap? Ezekre a kérdésekre próbálunk meg választ adni.

Az 5 legnépszerűbb fazon

Az első lépés a cipő kiválasztásánál az, hogy eldöntsd, milyen fazont szeretnél. El sem hinnéd, mennyi különféle tényező befolyásolhatja ezt a kérdést, a ruhádtól az időjáráson át egészen az esküvői helyszínig mindennek megvan a maga jelentősége, de mindezek ellenére azt ajánljuk, az első helyre a kényelmedet tedd. Lássuk a legkedveltebb fazonokat:

  1. A tűsarkú cipő a klasszikus és egyben a legelegánsabb típus, ami optikailag hosszabbítja a lábad és kiemeli a testtartásod. Bármennyire is csinos, ne feledd, egy ilyen cipő könnyen beakadhat a szőnyegbe vagy akár a ruhádba. Ha úgy döntesz, hogy ilyet szeretnél, ügyelj arra, hogy a talpa puha és rugalmas legyen.
  2. A tömbsarkú cipő nagyszerű alternatívája a tűsarkúnak, hisz sokkal komfortosabb viselni és stabilabb járást biztosít. Elegáns, de talán egy kicsit kevésbé kecses fazonról van szó, ami arany középút, ha klasszikus stílusban gondolkodsz, de nem akarod feláldozni a kényelmed vagy egyszerűen nem szoktál tűsarkút viselni.
  3. A platformos cipő merészebb választás, ami extra magasságot és drámai hatást kölcsönöz a megjelenésednek. Egy ilyen cipőben nem érzed annyira a sarkad magasságát, optikailag mégis megnyújthatod egy kissé az alakod. Ha ilyen fazont választasz, figyelj arra, hogy a cipő le legyen túl nehéz, mert az minden szépsége ellenére kényelmetlen lesz.

    menyasszonyi cipő

  4. A balerina cipő egy igazán praktikus fazon, ami csak néhány évvel ezelőtt kezdett hódítani a menyasszonyok körében. Egyszerű, mégis elképesztően bájos és ez is tud nagyon elegáns lenni. Ha ilyet választasz, könnyed lesz a járásod és nem fog elfáradni a lábad a nap végére, viszont fontos, hogy a talpa ne legyen túl vékony és csúszós.
  5. A szandál az abszolút laza lábbeli, ami frissességet kölcsönöz a megjelenésednek, a nyári esküvők igazi sztárja. Egy szandál a legnagyobb kánikulában sem fog melegíteni, és egy jól eltalált szín vagy néhány rafinált pánt egészen izgalmassá teheti a látványt. Amire figyelj, hogy a pántok ne dörzsöljék a lábadat.

Ajánlatkérésért kattints ide!

A fazont illetően a kulcskérdés a sarokmagasság. Azon túl, hogy átgondolod, mi az, amit szívesen viselnél, figyelj arra, hogy lehetőleg ne legyél magasabb a vőlegénynél. Járd be képzeletben az esküvőhelyszínt, különösen akkor, ha szabadtéri polgári szertartást terveztek, hiszen a füves, kavicsos terep kihívást jelenthet tűsarkúban.

Színek és anyagok útvesztőjében

A második lépés a tökéletes menyasszonyi cipő kiválasztásához, hogy eldöntöd, milyen színt, illetve anyagot szeretnél. Ez függ attól, hogy milyen a ruhád, milyen a sminked és persze a kiegészítőid, de mindvégig tartsd szem előtt, hogy minden, amit viselsz, hűen tükrözze a személyiségedet. Hidd el, ha kibújsz a bőrödből, nem lesz az igazi sem a látvány, sem az érzés. Íme néhány lehetőség:

A hófehér nem csak a ruhák, hanem a cipők terén is hagyományos szín. Egységes, tiszta hatást kelt és könnyen összehangolható a többi kiegészítővel, viszont ha ebben a színben gondolkodsz, figyelj arra, hogy ne legyen túl egysíkú a megjelenésed.

A krém finom és nőies, melegséget áraszt és passzol a bézs, valamint a rózsaszín árnyalatú ruhákhoz. Jól harmonizál a bőrszínnel és talán az esküvő után is gyakrabban adódik lehetőséged viselni, mint a hófehéret, de ez sem túl kontrasztos.

Az ezüst és az arany extravagáns választás, a modern stílusú menyasszonyok kedvence. Ezek a színek igazi luxus hatást kölcsönöznek a megjelenésednek, viszont mindenképp figyelj arra, hogy egy ilyen feltűnő cipő nem illik minden stílushoz.

Az anyagokat illetően a legnépszerűbb a bőr és a műbőr, ha pedig extra díszítőelemek is kerülnek a cipőre, az leggyakrabban csipke vagy szatén. Ne feledd, a kevesebb néha több elve itt is igaz, ha a ruhád igazán feltűnő, egy egyszerűbb cipő passzol hozzá, viszont akkor, ha a letisztult dizájn tetszik, a cipőd bátran lehet merész.

Néhány tipp a kényelmedért

menyasszonyi cipő

Próbáld fel a cipőt vásárlás előtt, ha webáruházból rendelsz, előbb akkor is érdemes rászánnod az időt arra, hogy benézel az üzletbe. Győződj meg róla, hogy a cipő nem nyomja vagy dörzsöli a lábad, nem csúszik a talpa és persze arról is, hogy tetszik magadon. Sétálj benne egy picit, akár pár tánclépést is kipróbálhatsz.

Balerina cipőhöz különösen ajánlott, de bármilyen fazon mellett is döntesz, jó, ha beszerzel egy extra talpbetétet is. Ez kibéleli a cipőt, amivel jelentősen javít majd a komfortérzeteden. Mindenképp úgy válassz, hogy passzoljon a mérethez és formához, a legjobb, ha teljesen egyedi talpbetétet csináltatsz, egy ilyen később is jól jön.

Végül pedig ne feledd, hogy be kell járatnod a cipőt, hogy hozzászokjon a lábad és biztosan ne okozzon fájdalmat vagy sérülést a nagy napon. Viseld néhány alkalommal egy-egy rövidebb időre, lehetőleg otthon, hogy semmiképp se koszolódjon. Minden óvatosság ellenére pedig vigyél magaddal az esküvőhelyszínre néhány sebtapaszt, biztos, ami biztos.

Extra tipp: Tudtad, hogy a babona szerint pénzt kell rakni a menyasszonyi cipőbe, hogy ne legyenek anyagi gondjaitok? Egy próbát megér, nem?

Reméljük, mindezek segítenek megtalálni az álomcipőt, és addig is, míg döntesz a kérdésben, hadd ajánljuk kastélyunkat esküvőhelyszínnek. Budapesthez közel, gyönyörű környezetben várjuk a házasulandókat és még a szállással sem kell külön foglalkozni!

Ajánlatkérésért kattints ide!