Hangulatfelelős az esküvőn: zenekar kontra DJ

esküvő szállással, esküvői catering, esküvői helyszín, esküvői menü, Természetközeli esküvői helyszín

zenekar-kontra-dj-1

A ceremónia meghitt pillanatait lehetetlen elképzelni lágy aláfestő zene nélkül, este pedig irány a táncparkett és kezdődhet a felhőtlen szórakozás. Ha ezekre gondoltok, képzeletben talán már halljátok is felcsendülni kedvenc dalaitokat, látjátok magatok előtt, ahogy az esküvőhelyszín fényekbe borul, Ti pedig átadjátok magatokat a nagybetűs élménynek.

Ám amíg a nagy nap elérkezik, még rengeteg szerveznivaló áll előttetek, és bizony arról is döntenetek kell, hogy ki legyen a hangulatfelelős. A zenekar és az esküvői DJ egy egészen különböző világ, és ahogy az lenni szokott, mindkét lehetőségnek vannak előnyei és hátrányai is, a kérdés, hogy Számotokra mik a prioritások. Vegyük is sorra, mire számíthatok az egyik és a másik esetben!

Ha zenekar mellett teszitek le a voksotokat

Egy zenekar egyedülálló hangulatot képes teremteni, hiszen lényegében arról van szó, hogy egy privát koncertet adnak Nektek és persze a vendégeiteknek. Mindez lendületet ad a bulinak az első pillanattól fogva és azokat sem engedi az asztalnál üldögélni, akik egyébként nehezebben szánják rá magukat a táncra.

Ma már kevés olyan formáció akad, aminek a repertoárja kimerül a lakodalmasban, vagyis úgy élvezhetitek az élőzenét, hogy közben azokról a dalokról sem kell lemondanotok, amikről azt gondoljátok, hogy van helyük az esküvőn. Egy jó zenekar nem csak a hangszereknek mestere, hanem a násznép igényeire is ügyesen reflektál, fiatalokat és időseket egyaránt táncra perdít zenéjével.

Mindezeknek azonban megvan a maga ára, számolnotok kell azzal, hogy a zenekar komolyabb összeggel nyomja meg a költségvetést. Szintén gondolnotok kell a helyigényre, ami különösen egy sátras esküvő esetén lehet kérdéses. Végül jó, ha azzal is tisztában vagytok, hogy muszáj lesz beiktatni néhány szünetet, hiszen az éjszakába nyúló mulatságot a legjobb zenekarok sem bírják szusszal.

 

Ajánlatkérésért kattints ide!

 

Ha esküvői DJ gondoskodik a hangulatról

zenekar kontra DJ

A DJ vitathatatlan előnye, hogy bármilyen zenét le tud játszani, ami az internet bugyraiban jó minőségben fellelhető. Nincs műfaji korlát, nem kell figyelembe venni, hogy milyen dalok fekszenek az énekesnek vagy épp milyen hangszeres lehetőségek vannak, ez pedig azt jelenti, hogy nagyon könnyű a vendégek kedvére tenni.

Nincs szükség túl nagy helyre, adott viszont egy széles technikai repertoár hangosítással, akár fénytechnikával is, így élőzene híján is megtelik élettel a táncparkett. Bár a DJ-nek is van szüksége szünetekre, ügyesebben át tudja hidalni ezeket a részeket, ennek köszönhetően nem kell zene nélkül maradnia a násznépnek.

Mindezekkel együtt a legjobb DJ sem tud koncertélményt teremteni, és bár a fiatalabbak számára nem ismeretlen az ilyen zenei háttér, az idősebbeket nehezen csalja a táncparkettre, ezért könnyen ellaposodhat a hangulat. A DJ-k között szép számmal akadnak önjelölt ceremóniamesterek, ezért érdemes még a szervezés ideje alatt tisztázni a szerepeket és fontos a szimpátia.

Mi lenne, ha nem kellene választanotok?

Noha meglehetősen költséges megoldás, ha úgy érzitek, hogy bírja a keret és az esküvői helyszín is tud alkalmazkodni az igényhez, akkor valójában annak sincs akadálya, hogy zenekar és DJ is legyen. Ebben az esetben zenei blokkokra lehet bontani az eseményt, és például a vacsora ideje alatt és a buli elején zenekar játszik, éjfél után pedig DJ veszi át a hangulatfelelős pozícióját.

Évek múlva kevesen fognak emlékezni a dekorációra vagy épp az esküvői menüre, viszont a hangulat mindenkiben mély nyomokat hagy, ezért mindenképp érdemes mérlegelnetek, melyik a legjobb út. Ha az érvek és ellenérvek mentén sem sikerül dűlőre jutni, nézzetek meg pár videót vagy ha van rá lehetőség, menjetek el személyesen egy-egy rendezvényre, ez segíthet dönteni.

Ezeket a kérdéseket tisztázzátok a szolgáltatóval

zenekar kontra DJ

Akár DJ, akár zenekar mellett döntötök, még mindig elképesztően sok lehetőségetek van, de akad néhány szempont, ami alapján szűkíteni tudjátok a listát és végül meglesz az igazi. Természetesen az alapvető feltétel, hogy tetszik, amit és ahogy játszik, ám mégiscsak komplex szolgáltatásról és nem kevés pénzről van szó, így hát el kell merülni a részletekben.

Elsőként egyeztetni kell a dátumot, és azt is, hány óra játékidőt vállal az adott szolgáltató, ezzel összefüggésben pedig, hogy van-e extra költsége az esetleges hosszabbításnak. Fontos, hogy egészen pontosan mit foglal magába a szolgáltatás és ezzel kapcsolatban a rugalmasságot is fel kell mérni, azaz hogy mennyi beleszólásotok van a zenei listába, élményelemekbe.

Az anyagiakat illetően kérdés, hogy mit tartalmaz a megbízási díj, van-e plusz költsége például az utazásnak, szállításnak, továbbá célszerű tisztázni a foglaló részleteit is. Legalább ilyen lényeges a technikai háttér és a helyigény, mindezt pedig össze kell vetnetek az esküvőhelyszín adottságaival, illetve lehetőségeivel.

Ezek a legfontosabb kérdések, de még ezeken felül is akadnak részletek, amire érdemes rákérdezni, hogy garantáltan ne érjen Titeket meglepetés. Ide tartozik a szünetek kérdése vagy éppen a szolgáltatói vacsorával kapcsolatos igény, ezen felül természetesen minden egyedi körülmény, amit fontosnak találtok tisztázni.

Higgyétek el, érdemes rászánni az időt a tervezgetésre, hiszen az eredmény egy boldogsággal átitatott, felejthetetlen este. Ha egyelőre nyitott kérdés az is, hol keltek egybe, érdemes megismerkednetek egyedülálló, természetközeli esküvőhelyszínünkkel. Hozzánk jöhet zenekar és DJ egyaránt, és ajánlani is tudunk szolgáltatókat, a lényeg, hogy minden tökéletes legyen Számotokra!

 

Ajánlatkérésért kattints ide!