A tökéletes esküvői torta nyomában

esküvői torta, esküvői torta trendek

esküvői torta

Ha egyszerűen akarjuk megfogalmazni, az esküvői vacsora egy könnyed beszélgetésekben és persze ízélményekben gazdag átvezető a meghitt szertartás és az éjszakába nyúló, önfeledt szórakozás között. Sok múlik azon, hogy milyen menüsort álmodtok meg, arra viszont készüljetek fel, hogy a vacsora fénypontja nem az lesz, amivel jóllaktok, hanem ami utána következik.

Míg nem gondoljátok át, milyen legyen a torta, talán el sem tudjátok képzelni, mennyi kérdésben kell döntenetek, de nyugi, épp azért készítettük Nektek az alábbi összeállítást, hogy ez a feladat is gyerekjáték legyen. Nézzük, milyen szempontok mentén érdemes gondolkodnotok, hogy összeálljon a tökéletes esküvői torta, amit imádni fogtok és amiért a vendégek is kétszer állnak majd sorba!

Az alapok, vagyis méretek és formák

Bár akadnak majd olyan részei a tervezésnek, ahol szükség lesz a kreativitásotokra, egy egészen triviális dologgal kell kezdenetek, ez pedig a méret. Ehhez értelemszerűen azt kell tudnotok, hány főből áll majd a násznép, de kedves gesztus megkínálni a tortából azokat is, akik szolgáltatóként vannak jelen, így például a ceremóniamestert és a zenekar tagjait vagy a DJ-t.

Ha már tudjátok nagyjából hány fővel kell számolnotok, a következő kérdés, hogy egy nagy tortát vagy inkább több kisebbet szeretnétek? Ehhez mindjárt több ötletet is tudunk mutatni:

  1. Elképesztően látványos, ugyanakkor praktikus megoldás egy emeletes tortacsoda, ami mérettől és ízvariációktól függően három, négy, de akár öt szintes is lehet.
  2. A több kisebb torta esetében még mindig ott a kérdés, hogy egyforma külsőt kapjanak vagy egy sokszínű tortakavalkádot képzeltek el, akár csak a cukrászdák pultjain.
  3. Az is lehet megoldás, hogy választotok egy nagy tortát, mellé pedig azzal harmonizáló muffinokat, amit garantáltan értékelnek a gyerkőcök, ráadásul kevesebbet kell vágni.


Az esküvői tortáknak általában a díszek, és nem a formák kölcsönöznek különleges megjelenést, ezért a hagyományos kerek és négyszögletes verziók a legnépszerűbbek. Ám ha ez nem tetszik, lehettek formabontók - szó szerint, a desszertkreálmány lehet például szív alakú, vagy ha több tortában gondolkodtok, mindegyik formázhat egy-egy betűt, így megfogalmazhattok egy édes üzenetet.

 

Ajánlatkérésért kattints ide!

 

Milyen ízekben érdemes gondolkodni?

esküvői torta

A méret és a forma után jöhet az izgalmasabb rész, az ízvilág, amiben értelemszerűen a Ti ízlésetek a döntő, de a kérdés azért ennél egy kicsit összetettebb. Ha Ti magatok nem is, könnyen lehet, hogy a vendégseregben akad, aki valamilyen ételintoleranciával küzd, esetleg speciális étrendet tart, például vegán, de maga az ízlés is annyi féle, ahány embert hívtok.

Ha több variációt szeretnétek, mindenképpen legyenek hagyományos ízek, például csokoládé vagy puncs, ezeket érdemes nagyobbra tervezni, mert kelendőbbek. Mellettük természetesen jöhet egy-egy különlegesebb íz is, mint amilyen mondjuk a Mozart vagy a sós karamell, viszont az ilyenek általában megosztóbbak, ezért jobb kisebb méretben gondolkodni.

Díszítés dilemma: stílus részletekre bontva

esküvői torta

A legjobb rész most következik, a szín és a díszítés kérdésében igazán szabadjára ereszthetitek a fantáziátokat. A klasszikus szín a hófehér vagy az ekrü, akárcsak a menyasszonyi ruha esetében, többnyire ezt szokták kombinálni a dekoráció színvilágával. De sose feledjétek, hogy ez a Ti nagy napotok, a torta is olyan legyen, amilyennek szeretnétek, jöhet bármilyen extravagáns megoldás!

A virágdekoráció a legnépszerűbb, de a tortát feldobhatják különféle szalagok, fodrok és gyöngyök, ezek többsége ehető változatban, cukorból, marcipánból vagy fondantból is elkészíthető. Még mindig hódít a marcipán nászpár figura, ez lehet egy táncoló vagy csókolózó pár, de vérmérséklettől függően valami vicces vagy akár pajzán is.

Valami egészen másra vágytok? Íme néhány a legújabb esküvői torta trendek közül, amik talán Titeket is megfognak:

  • Lehet egyedi és egyben személyes dizájn, ami abszolút Rólatok szól, például közös hobbit jelenít meg vagy utal az első randevútok helyszínére.
  • A virágdekor is kaphat egy kis modern csavart, kerülhet a tortára élővirág, akár ehető, préselt változat is, ha igazi ínyencek vagytok.
  • Szeretnétek a tortából is örök emléket kreálni? Ebben az esetben szintén jó választás a virág, de szárított vagy selyem verzióban, ami később otthonotok éke lehet.
  • Nem csak extra díszítéssel lehet egyedülálló stílussal felruházni a desszertkölteményt, az akár egyedi textúrát is kaphat a különféle bevonatoknak köszönhetően.
  • Na és mit szólnátok egy egyedi összeállításhoz, amiben a szintek közé valamilyen látványos elem kerül? Ez lehet például egy áttetsző és elegáns üveg dekor.


Ha tudjátok, mi mindent érdemes átgondolni, nem is olyan nagy kihívás az esküvői torta megtervezése. Viszont akad, ami ennél sokkal több utánajárást igényel, itt van mindjárt az első és egyben legfontosabb kérdés, azaz hogy hol keljetek egybe? Ha a legszebb esküvői helyszínek egyikét keresitek, egy kastélyt, amit mesebeli erdő ölel körül, ne is menjetek tovább, jó helyen jártok nálunk!

 

Ajánlatkérésért kattints ide!