Esküvői helyszín foglalás ➡️ milyen teendők vannak előtte?

Esküvői szerződés

Nem kis felelősség kiválasztani és lefoglalni a megfelelő esküvő helyszínt, hiszen életed egyik legfontosabb napjáról és nem kevés pénzről van szó.

Foglalás előtt mindenképpen érdemes körüljárni bizonyos témaköröket, melyet a legjobb, ha az adott esküvő helyszín esküvőszervezőjével személyesen beszéltek át!

 

eskuvohelyszin-evi

Amit feltétlenül fontos tisztázni

A legfontosabb kérdés talán a változások kezelése. Több hónappal az esküvő előtt nyilván nincs még minden apró részlet kidolgozva, menet közben előjöhet számtalan aprónak tűnő, mégis nagyon fontos változás. Fontos tudnotok, hogy mit tehettek meg szerződéskötést követően! Néhány fontos kérdés segítségképpen:

  • Szerződéskötés után változtathattok-e az esküvői menün, a szálláson, stb… Ha igen, hogyan?
  • Mikor kell leadni a pontos létszámot?
  • Milyen egyéb felmerülő költségekkel kell még számolnotok?

Itt álljunk is meg egy pillanatra! Hallottunk már esküvő másnapján szívroham közeli állapotba kerülő párokról, horribilis italszámla, áramdíj vagy plusz terembérlet miatt… Nálunk az esküvői árajánlat excel formátumú táblázat, ez kerül bele a szerződésbe mellékletként és ugyan ez az esküvői táblázat a végelszámolásunk is, csak már a véglegesen leadott esküvői létszámmal kalkulálva és a ténylegesen befizetett foglaló és előleg összegével csökkentve!

Ajánlatkérésért kattints ide!

  • Mi az amit behozhattok? (pl: Nagynénikém csigatésztájánál nincs jobb! Behozhatjuk? 🙂)
  • Milyen szolgáltatók “hozhatóak” és milyen szolgáltatók élveznek kizárólagosságot az esküvő helyszínen?

És itt is pihenjünk egy kicsit… Az soha sem jó, ha egy esküvő helyszín megszabja, milyen szolgáltatókat vehet igénybe a pár. Nem vagyunk egyformák! A Ti igényeitek kell, hogy a legfontosabb legyen! Ha egy ilyen kérdésben mereven ragaszkodnak a saját szolgáltatójukhoz, milyen rugalmasság várható tőlük a továbbiak folyamán?

Jó, ha egy esküvő helyszín ajánl szolgáltatókat, de a lefoglalásuk mindenképpen személyes benyomás alapján kell, hogy történjen! Találkozzatok velük, akit tudtok, nézzetek meg munka közben egy esküvőn vagy nézzétek meg a referenciájukat, de a Ti döntésetek legyen, ha Őket választjátok!

 

Ami a legfontosabb

És végül, de nem utolsó sorban említeném meg az esküvői szerződést! Mindenképpen kössetek szerződést az esküvő helyszínnel! A szerződés mindkét fél érdekeit védi, mindkét fél számára biztosíték! Aláírás előtt kérjétek el, olvassátok át alaposan, ha tehetitek mutassátok meg jogász ismerősötöknek, és ha szükségesnek látjátok, tegyetek javaslatot a módosításra!

Ha tisztában vagytok a kiválasztott esküvő helyszín üzleti politikájával, ha áttanulmányoztátok a szerződést és rendben találtátok, semmi akadálya az aláírásnak…

Tiétek a helyszín az adott időpontban! Bátran belevethetitek magatokat esküvőtök megszervezésébe!

 

Ajánlatkérésért kattints ide!