Az esküvőszervezés lépései röviden - Hogyan készülj a nagy napra?

Esküvőszervezés

Mi is az esküvőszervezés pontos mente röviden? Hogyan kell felkészülni erre a fontos napra? Járjuk most körbe kicsit közösen ezeket a kérdéseket! Célszerű logikusan gondolkodni, hiszen az esküvőszervezés lépései jó néhány esetben egymásra fognak épülni, ezért mindig szépen sorba kell majd haladnotok! Abban az esetben, ha betartjátok a következő tanácsokat, gyorsan és egyszerűen a végére fogtok jutni a fontosabb teendők megoldásának. Kulcsszavak a hatékonyság, a határozottság, és a tudatosság.

1.     Egy alapos beszélgetés

Kezdésnek mindig az legyen az első lépés, hogy leültök és megbeszélitek, ki hogyan is képzelte el korában a nagy napot. Sokaknak, különösen a lányoknak egész kiskoruktól kezdve vannak konkrét vágyaik, álmaik a menyegzőjüket illetően. Közös megegyezésre kell jutnotok néhány fontos témában, úgy mint például az esküvő témája, a vendégek létszáma, vagy épp a költségvetés meghatározása, és csak azután elkezdeni az esküvőszervezést, ha ezzel a beszélgetéssel meg vagytok!

2.     Dátum kitűzése, helyszín felkutatása

Miután tudjátok, hogy szabadtéri vagy épp benti, esetleg kis vagy nagy esküvőt szeretnétek, már neki tudtok állni az esküvőszervezés következő fontos lépéseinek, a dátum kitűzésének és a tökéletes helyszín megtalálásának. Ez a két dolog a többi teendőre is hatással lesz, így lényeges, hogy ezek a szervezés legelején fixek legyenek. A helyszín gyakran a menyegző egyik legköltségesebb része is lehet, így minél előbb kérjetek árajánlatot akkor, ha tetszik egy rendezvényház, egy étterem, vagy egy kastélyszálló. Ezek után érdemes minél előbb lefoglalni az kiválasztott időpontra a helyet, hiszen a szép, romantikus helyek a népszerűbb időszakokban gyakran évekre előre le vannak kötve!

Ajánlatkérésért kattints ide!

3.     Az esküvői szolgáltatók kiválasztása

Bizony, a nagy nap sikeressége azon is múlik, kikkel dolgoztok majd együtt. Az esküvői meghívóktól kezdődően, a dekoratőrön át, egészen a zenekarig lényeges az, hogy a megfelelő partnereket találjátok meg. Nem muszáj egyedül csinálnotok ezt az egészet, az esküvőszervezés menetébe nyugodtan be lehet vonni egy esküvőszervezőt is, aki tanácsokkal, korábbi tapasztalataival egész biztos a segítségetekre lesz, és egy csomó stresszt levesz a vállatokról.

4.     A tökéletes ruhák

Nem csak a menyasszonyoknak fontos az, hogy az esküvőjük napján gyönyörűek és csinosak legyenek, de a vőlegények is a legjobb formájukban akarnak pompázni. Az menyasszonyi ruha és a vőlegény öltöny megtalálása nem mindig egyszerű feladat, éppen ezért érdemes több helyen is szétnézni, és több fazont is felpróbálni. Bele lehet szeretni akár már az első ruhába, ám mindig adjunk esélyt több darabnak is, hiszen így lehetünk majd csak nyugodtak afelől, hogy a tökéletes öltözéket viseljük életünk egyik legszebb napján. Arra is figyeljetek, hogy ne csak szépek, de kényelmesek is legyenek a ruhák, hiszen sok időt fogjátok viselni ezeket a darabokat.

5.     Az esküvői menü összeállítása

Egy esküvő szempontjából nagyon is lényeges az, mi kerül majd az asztalra. Legyen szó az italokról, vagy az ételekről, olyan változatos menüt állítsatok össze, amikből a különböző ízléssel rendelkező vendégeitek bármelyike tud majd választani. Érdemes akár segítséget is kérni azoktól, akiket megbíztok a fogások elkészítésével, hiszen a tapasztalatuknak hála egész biztos pár jótanáccsal tudnak majd szolgálni

Ajánlatkérésért kattints ide!

Fenyőharaszt Kastélyszálló: egy hely, ahol mindent megtaláltok!

Szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani egy olyan esküvői helyszínt, ahol a nagy napotok minden percét megtudjátok majd valósítani! Kényelmes szobáinknak hála ti is és a vendégeitek is nyugodtan tudtok majd készülődni, és a buli is kakasszóig tarthat, hiszen néhány lépésnyire lesz mindenki számára a pihenést nyújtó szállás. Csodálatos kinti helyszínek tartoznak az ősparkban található kastélyszállónkhoz, amelyből ti magatok tudtok választani, így akár egy meseszép erdő, akár egy békés tó mellett is egybekelhettek a család és a barátok társaságában. Nálunk tényleg a szabadban történik majd meg az anyakönyvi bejegyzés, nem csak eljátsszátok azt! Ez a környezet arra is remek alkalmat biztosít majd, hogy egyedi és romantikus képek készüljenek rólatok a kreatív fotózásotok alatt. Az esküvői menüt illetően sem kell aggódnotok, ha mellettünk döntötök, hiszen a több éves tapasztalattal a hátunk mögött nem csak az elkészítésében, de az összeállításban is számíthattok ránk. Nem találjátok a megfelelő esküvői szolgáltatókat? Látogassatok el a weboldalunkra, ahol megbízható és profi esküvői szolgáltatókat is tudunk netek ajánlani.

Ha már az oldalunkon jártok, nézzétek meg a galériákban a korábbi menyegzők képeit és videóit, melyek egész biztos meggyőznek titeket arról, hogy a Fenyőharaszt Kastélyszálló lesz a legideálisabb helyszín. Annak ellenére, hogy az esküvőszervezés menete nem nevezhető egy egyszerű folyamatnak, mégis meg fog érni minden macerát. Abban az esetben, ha minket választotok, akkor a nagy nap rólatok és a kívánságaitok teljesítéséről fog szólni, hiszen itt ti lesztek a főszereplők!

Erdei esküvő helyszín