A tökéletes menyasszonyi fátyol titka - Mi alapján válassz?

Esküvői fátyol

esküvői fátyol

Az esküvő napja mind a vőlegénynek, mind pedig a menyasszonynak egy fontos esemény az életében. Azt azonban bizonyára nem túlzás kijelenteni, hogy a hölgyek jobban szoktak készülni testileg és lelkileg is erre a napra. Különösen nagy figyelmet szoktak szentelni a menyasszonyok a tökéletes ruha kiválasztására, hiszen amikor az oltár elé vonul az ember élete szerelméhez a család és a barátok előtt, mindenki ragyogni szeretne. Nem csak ruhát kell azonban jól választani, hiszen több olyan kiegészítőről is dönteni kell a ruha szalonban, ami nélkülözhetetlen lesz a tökéletes végeredmény érdekében.

A cipő és az ékszerek összeválogatásán túl arra is nagy hangsúlyt kell fektetni, hogy milyen menyasszonyi fátyol mellett tesszük le a voksunkat. Annak ellenére, hogy régen elképzelhetetlen volt egy menyasszony fátyol nélkül, mára már nem kötelező eleme az esküvői szettnek, mégsem jelenthető ki az, hogy egy divatja múlt kiegészítő lenne. Több hagyomány és babona is kapcsolódik a viseléséhez, ám sokan mégis csak azért döntenek mellette, mert romantikus és egyedi hangulatot kölcsönöz a menyasszony kinézetének.

A tökéletes menyasszonyi fátyol titka - Mi alapján válassz?

Amikor belecsöppenünk az esküvő szervezésébe, sok dologra kell odafigyelni annak érdekében, hogy a menyegző napja valóban olyan legyen, mint amiről mindig is álmodtunk. Igaz ez a menyasszonyi fátyol kiválasztására is, több tényezőt is figyelembe kell venni azért, hogy a tökéletes fátyolt találjuk meg. Nézzünk most meg néhány tanácsot azzal kapcsolatban, mi alapján válassz majd fátyolt a nagy napra.

Az esküvői ruhához illő fátyolt keress!

Minden menyasszonynak általában már van valamilyen elképzelése a szalonba betérve azzal kapcsolatban, milyen ruhában látná magát szívesen az oltár előtt. Amikor úgy érezzük, meg van álmaink darabja, mindig vegyük számtásba azt is, hogy milyen ékszer, cipő, és természetesen fátyol illene ehhez a ruhához. Nem is gondolná először az ember, de többféle fátyol típusból lehet válogatni. Többféle szín, hosszméret, rögzítési mód és anyag áll a menyasszonyok rendelkezésére, éppen ezért célszerű először a ruháról dönteni, és utána megkeresni a hozzá leginkább illő fátyolt.

 

Ajánlatkérésért kattints ide!

 

Dolgok, amiről dönteni kell!

A menyasszonyi ruhában a tükör előtt állva kezdd el tervezgetni azt is, hogy milyen fátoylt is szeretnél pontosan. Szeretnéd-e, hogy előre is lehessen hajtani? Földig érő darabban szeretnél az oltár elé sétálni, vagy rövidebb fazonban? Arra is figyelj oda, hogy sem az anyagban, sem pedig a mintázatban ne tegyen túl soha a fátyol a ruhán, hiszen mégiscsak a ruhának kell lennie a „főszereplőnek” ezen a napon rajtad, így egy kicsit visszafogottabb darabban gondolkodj. Akár csak a ruháknál, itt is érdemes több fátyolt is felpróbálni!

Lényeges a menyasszony arcformája is a fátyol választás során!

Sokan nem tudják, de különböző hosszúságú fátyol és frizura illik a különböző arcformákhoz. Hosszúkás arc esetében például leengedett haj és több rétegű fátyol mutathat jól, kerekded arcnál pedig a körülbelül könyökig érő darab. Szerencsére nem kell erről egyedül döntened, hiszen a menyasszonyi ruha szalonban mindig segíteni szoktak az ott dolgozó alkalmazottak, akiknek tanácsaira nem csak célszerű odafigyelni, de bátran támaszkodhatsz is!

Mire figyelj még oda az esküvőszervezés során?

Természetesen egy menyasszonynak kardinális kérdés az, hogy tökéltesen nézzen ki a menyegzője napján, ám vannak egyéb fontos tényezők is, amikről gondoskodni kell ezen a napon. Az egyik legfontosabb dolog, hogy jól dönts a pároddal arról, hol tartjátok meg a menyegzőtöket. Érdemes olyan helyet keresni, ahol a nagy nap minden mozzanatát le tudjátok majd vezényelni. Mi most szeretnénk a figyelmedbe ajánlani egy meseszép zöld környezetben fekvő helyet, ahol akár a szabadban is tarthatjátok mind az esküvőt, mid pedig az utána következő lakodalmat. A Fenyőharaszt Kastélyszálló egy lenyűgöző őspark szívében található, Budapesttől alig egy órás kocsiútra. Ez azért lehet ideális, mert sem nektek, sem a vendégeiteknek nem kell sokat utazni a fővárosból, ám mégis el lehet távolodni a nyüzsgő és zajos környezettől. Kastélyszállónkban magatoknak és vendégeiteknek is szállást tudtok foglalni, így kényelmesen és nyugodtan tudtok készülődni, valamint a lakodalomból sem kell majd senkinek sem haza sietnie. Nálunk tényleg odakint, akár egy erdő mellett történhet meg az anyakönyvi bejegyzés, nem pedig csak egy színjátéknak lesznek tanúi a vendégeitek.

 

Ajánlatkérésért kattints ide!

 

Fogunk is nektek egy kedves anyakönyvvezetőt ajánlani, aki a kívánságitoknak megfelelően állítja majd össze a beszédét. A csodás környezet a kastélyszálló körül nem csak arra ad lehetőséget, hogy romantikus és meghitt helyen keljetek egybe a természet lágy ölén, de igazán egyedi és szép képek készülhetnek rólatok a kreatív fotózás során is. Mi tudjuk, hogy a jó lakodalomnak egyik alapfeltétele az, hogy a megfelelő esküvői menü kerüljön terítékre. Legyen szó arról, hogy konkrét menü ötlettel érkeztek, vagy tanácsokra lenne szükségetek, mi mindent megteszünk azért, hogy olyan fogások kerüljenek az asztalra, amiből mindenki szívesen fogyaszt majd. Abban az esetben, ha még nem lenne meg valamelyik esküvő szolgáltató, weboldalunkon tudunk nektek néhány igazán megbízható zenekart vagy dekoratőrt ajánlani. Az oldalunkon járva pedig feltétlen nézzetek be a galériába is, ahol képeken és videókon már meg is tudjátok nézni, milyen különleges esküvők voltak eddig nálunk. A Fenyőharaszt Kastélyszálló tökéletes esküvői helyszín lesz nektek akkor, ha ti is egy romantikus környezetben képzelitek el az esküvőtök napját!

BA-399