A polgári esküvő menete - Hogyan zajlik a szertartás?

erdei esküvői helyszín, esküvői menü, Ideális esküvői helyszín, polgári szertartás, Természetközeli esküvői helyszín, Zöld környezet

A szervezés egyik első teendői: az időpont kitűzése és a házassági szándék bejelentése

Számos kérdés szokott felmerülni az esküvőszervezés kezdeti időszakában, így érdemes egy kicsit utána járni annak, hogy mi is a pontos menete a dolgoknak. Természtesen lényeges az is, hogy megtaláljátok az ideális meghívót, helyszínt, zenekart, fényképészt, és persze a menü is egy kardinális kérdésnek tekinthető, ám az egyik lefontosabb lépés, amivel kezdeni kell, az a házassági szándék bejelentése az anyakönyvi hivatalba. Ennek az egyik feltétele az, hogy már tudjátok, melyik napra tervezitek a menyegzőt. Figyeljetek arra, hogy ez legalább 30 nappal a kinézett dátum előtt történjen meg akkor, ha ez az első házasságkötésetek, elvált családi állapotnál viszont 60 nappal előbb kell bejelenteni!

Szabadtéri szertartás? Miért ne!

Abban az esetben, ha olyan időpontot néztek ki, amikor már az időjárás lehetővé teszi, akár a szabadban is megtörténhet az anyakönyvi bejegyzés! Hogyan zajlik egy olyan ceremónia, ahol a polgári szertartás valóban a termeszét lágy ölén valósul meg? A Fenyőharaszt Kastélyszálló oldalán nem csak választ kaphattok erre, de a tökéletes helyszínt is megtalálhatjátok nálunk amennyiben szabadtéri esküvőt szeretnétek! Lehetőség van arra, hogy mind a szertartás időpontját, mind a menetét, mind pedig az ünnepi beszédet a jegyesek állíthassák össze, így egy igazán személyre szabott és romantikus szertartásra számíthattok!

Ajánlatkérésért kattints ide!

Mi is a pontos folyamata ennek?

Nézzük meg azonban, hogy mi is a polgári esküvő menete akkor, ha arra vágytok, hogy valóban a szabad ég alatt történjen meg az anyakönyvi bejegyzés. A fentebb említett házassági szándék bejelentése az első lépés, majd következik egy személyes találkozó is az anyakönyvvezetővel, aki felveszi a pontos személyes adatokat. Ne felejtsétek otthon születési anyakönyvi kivonatotokat, a személyigazolványotokat, valamint a lakcímkártyátokat, hiszen ezek olyan dokumentumok, amik szükségesek lesznek!

Segítünk az anyakönyvvezető választásban is!

A Fenyőharaszt Kastélyszálló nem csak azért lesz tökéletes választás, mert itt négy különböző helyszínből tudtok választani akkor, ha szabadtéri ceremóniát képzeltetek el, de azért is, mert egy kedves és rugalmas anyakönyvvezetőt tudunk majd nektek ajánlani, akivel elég lesz mindössze egyszer találkoznotok! Saját történeteiteket is szívesen beleszövi az esküvői beszédébe, hiszen az ő célja is az, hogy a szertartás minél meghittebb és személyesebb legyen! Sokszor szokott felmerülni jó néhány kérdés még menet közben is a párokban, az általunk ajánlott hölgyet bátran kereshetitek majd akár telefonon, akár e-mailben, mindenben a segítségetekre lesz.

Miért a Fenyőharaszt Kastélyszállót válasszátok?

Több dolog miatt is megéri mellettünk dönteni azon felül, hogy akár egy gyönyörű erdő mellett mondhatjátok ki egymásnak az igent! A Fenyőharaszt Kastélyszállóban nem csak a szertartás, de az utána következő lakodalom is lehet a szabadban, hiszen egy káprázatos, gyönyörűen feldíszített fehér sátrat tudunk felállítani nektek és a vendégeiteknek, ahova akár 200 fő is kényelmesen befér. Azért is jó ez a sátor, mert így nem kell félni attól, hogy az időjárás változása beleszólna a hajnalig tartó bulitokba.

A menü összeállítása

Feltétlen meg kell említenünk, hogy hozzánk érkezhettek konkrét ötletekkel az esküvői menüt illetően, vagy teljesen tanácstalanul, ránk számíthattok mind a két esetben. Pontosan tisztába vagyunk azzal, hogy milyen sok múlik azon egy lakodalom esetében, hogy minden vendég találjon olyan fogásokat, amiket szívesen fogyaszt, így a hagyományosabb összeállítástól kezdve egészen az egzotikusabb ételekig kerülhetnek finomabbnál finomabb étkek az asztalra. Dönthettek az mellett, hogy végig felszolgájuk a vendégeiteknek a vacsorát, de a svédasztalos verzió mellett is letehetitek a voksotokat. Kombinálnátok a kettőt? Ennek sincs akadálya nálunk, itt tényleg a ti kezetekben van gyeplő!

Szállás lehetőség a násznép kényelméért

Nem szabad elfelejtkezni arról sem egy esküvő esetében, hogy a vendégeitek kényelmére is gondolni kell. Nem csak sokkal tovább tarthat a lagzi, de felszabadultabban is tudnak mulatni a családtagjaitok és barátaitok akkor, ha utána nem kell autóba ülniük a hazajutás érdekében. A Fenyőharaszt Kastélyszállóban 22 szoba és 4 apartman áll a rendelkezésetekre. Természetesen jó dolog, ha a buli végeztével csak a lefoglalt szállásra kell felmennie a násznépnek, ám azt is meg kell említeni, hogy mennyivel komfortosabb, ha már az esküvőt megelőzően nyugodtan és kényelmesen tudnak készülődni a vendégeitek a szobákban, és nem szükséges kocsiba ülniük a helyszínre jutáshoz az elegáns ruháikban a kész frizuráikkal és sminkjükkel.

Ajánlatkérésért kattints ide!

Az ideális választás minden szempontból!

Összefoglalva nem csak azért a Budapesttől alig 50 kilométerre lévő, és könnyen megközelíthető Fenyőharaszt Kastélyszálló lesz a legjobb döntés a számotokra, mert itt valóban szabadtéren történik meg az anyakönyvi bejegyzés, de nálunk elejétől a végéig letudjátok vezényelni életetek egyik legszebb és legfontosabb napját. A több mint 17 évnyi tapasztalatunkkal pontosan tudjuk azt, hogy ennek az eseménynek rólatok kell szólnia, és mi mindent meg is teszünk azért, hogy tökéletesnek élhessétek meg esküvőtök minden pillanatát

Fenyőharaszt Kastélyszálló, esküvő helyszín, polgári szertatrtás, szabadtéri ceremónia