A nagy esküvői köszönőajándék kalauz

esküvői catering, esküvői helyszín, esküvői menü, Esküvőszervezés, szabadtéri szertartás, Szállás az esküvő helyszínen, Természetközeli esküvői helyszín

esküvői köszönőajándékUgye Ti sem szeretnétek üres kézzel elengedni a vendégeket? Összegyűjtöttük, mi mindenre érdemes figyelnetek a köszönőajándékokkal kapcsolatban!

Bár hazánkban csak a közelmúltban kapnak igazán nagy figyelmet, az esküvői köszönőajándékok története valójában igen messzire nyúlik vissza. Évszázadok óta él a hagyomány, hogy a párok egyedi meglepetéssel készülnek, hogy a vendégek ne csak a szívükben, hanem tárgyi emlék formájában is őrizhessék a nagy nap élményeit. Ha Ti is terveztek effajta szuvenírrel készülni, de egyelőre csak szeretnétek felmérni a terepet, akkor Nektek szólnak a következő sorok.

A szervezés számtalan feladatot ölel fel, melyek közül a tökéletes esküvői helyszín felkutatása a legfontosabb, de ott a vacsora, a ruha, a zenekar, a dekoráció kérdése és még ezernyi más dolog, amivel foglalkoznotok kell. Ezekhez képest a köszönőajándék talán nem tűnik olyan jelentősnek, de ha szeretnétek ilyennel készülni, adjátok meg a módját és ez is legyen épp olyan különleges, mint minden más azon a bizonyos napon.

Azt javasoljuk, hogy hagyjátok a lista végére, de mindenképpen gondoljátok át alaposan, hogy mit kapnak a vendégek. Ha magatok készítitek az esküvői köszönetajándékokat, inkább számoljatok rá egy kis plusz időt, hiszen a kapkodás beárnyékolja a szervezés örömteli pillanatait, ha viszont előbb készen vagytok mindennel, mint terveztétek, nyugodtan hátradőlhettek.

 

Ajánlatkérésért kattints ide!

 

De mégis milyen legyen a köszönőajándék?

esküvői köszönőajándékAhogy maga az esküvő, úgy a vendégeknek szánt meglepetés is akkor jó, ha minden ízében egyedi, és mivel a cél az, hogy évek múltán is visszahozza a nagy nap hangulatát, a legjobb, ha van valamilyen kapcsolódási pont. Választhattok ajándékot a tematika és a dekoráció jegyében, de ha valami másban gondolkodtok, valahogy mégis csempésszétek bele az eseményt, akár csak egy színnel. Utalhat a meglepetés akár magára az esküvőhelyszínre is, a lényeg, hogy legyen személyes.

Ha névvel ellátott, teljesen személyre szabott ajándékok mellett döntötök, akkor azok mindjárt extra funkciót is kapnak, hiszen így nincs szükség külön ültetőkártyákra. Egy kedves emlék a vendégeknek, amivel meg spórolhattok is - igazán meggyőző, ugye? Nézzük is meg, melyek a legnépszerűbb köszönetajándékok, melyek között talán máris meglelitek az igazit!

10+1 szuper ötlet, amivel nem tudtok hibázni

  1. Kézműves csokoládé: Az édes meglepetés egyedi köntösbe bújtatva igazi klasszikusnak számít, csak arra figyeljetek, hogy a csomagolás visszazárható legyen.
  2. Mézeskalács: A csokoládé vidéki hangulatot idéző változata olyan, akár egy vásárfia, remekül passzol falusi lakodalmakhoz és csupa nosztalgia.
  3. Méz és lekvár: A saját készítésű, csatos üvegekbe rejtett finomságok biztos befutónak számítanak, ráadásul nagyszerű konyhai dekoráció válhat belőlük.
  4. Pálinka: Ez is jellegzetes köszönőajándék, ami akkor a legjobb, ha mutatós üvegekbe kerül és terveztek rá egy teljesen egyedi címkét.
  5. Hűtőmágnes: Egyszerű és nagyszerű meglepetés, aminek garantáltan meglesz a maga helye, a különféle variációknak pedig csak a fantáziátok szabhat határt.
  6. Pohár: Ez természetesen gravírozva az igazi, így pedig nem csupán személyes meglepetés válik belőle, hanem elképesztően elegáns is.
  7.  Gyertya és illatviasz: Igazán meghitt ajándék, ami különösen jó választás az őszi, téli hónapokban, de bármikor megállja a helyét, hiszen remek lakásdekorációs eszköz.
  8. Kézműves szappan: Praktikus, mégis egyedi és csupa különleges illat, ami mosolyt csal ismerőseitek arcára az álmos reggeleken is.
  9. Virág minikaspóban: Gyönyörű ajándék, hiszen egy kis életet adhattok a vendégeknek, amire érdemes figyelnetek, hogy olyan növényt válasszatok, ami bírja a strapát.
  10. Virágmag: Az előbbi még kreatívabb és egyben költséghatékonyabb verziója, ami egy új dolog kezdetét szimbolizálja, tökéletes egy természetközeli esküvőhelyszínhez.

+ 1. Fénykép: Ez talán a legszemélyesebb, hiszen választhattok egy-egy közös képet, a hátuljára pedig írhattok valami igazán szívhez szóló vagy épp humoros üzentet.

Néhány tipp, ami jól jöhet a köszönőajándék tervezésnél

  • esküvői köszönőajándékGondolkodhattok abban, hogy nemek szerint választotok meglepetéseket, az előbb felsoroltakból kiindulva lehet például lekvár a hölgyeknek és pálinka az uraknak, de jöhet bármilyen egyedi koncepció.
  • Ne feledkezzetek meg a gyerkőcökről se, nekik érdemes külön választani valamit, ami korban megfelelő és akár még a lakodalom ideje alatt is leköti őket, lehet mondjuk egy jojó vagy egy mini zsírkréta készlet.
  • Ha a szervezés végére már erősen feszegetitek a költségkeret határait, de nem szeretnétek lemondani az esküvői köszönetajándékról, dönthettek úgy, hogy páronként vagy családonként terveztek valamit.

Ha egyik ötlet sem nyerte el a tetszéseteket igazán, hagyjatok időt magatoknak a tervezésre, de közben mindenképpen foglalkozzatok a fontosabb kérdésekkel is. Apropó, az esküvőhelyszínt már megtaláltátok? Mi lenyűgöző környezettel és minden igényt kielégítő szolgáltatási palettával várunk Titeket, nézzetek szét bátran és lépjetek velünk kapcsolatba, ha megtetszett a kastélyszálló!

 

Ajánlatkérésért kattints ide!