5 Fogás, ami nem maradhat el egy esküvői vacsoráról sem

esküvői menü, esküvői vacsora

Abban az esetben, ha már voltatok több esküvőn is, egész biztos láttatok jó és kevésbé jó ötleteket a menüt illetően. Szerencsére nincs két egyforma menyegző, így az esküvői vacsorának sem kell pont olyannak lenni, mint másoknál. Mivel ez a nap a ti nagy napotok lesz, úgy állítsátok össze a menüt, ahogy azt ti elképzelitek. Arra azonban figyeljetek, hogy kerüljenek fel az „étalapra” hagyományosabb fogások is akkor, ha egy egzotikusabb, különleges ízvilágot álmodtatok meg! Nézzük most meg 5 fontos pontját egy esküvői menünek, valamint néhány fogást, ami nem maradhat el egy esküvői vacsoráról sem!

A vendégek fogadás: vendégváró ételek

Mire a násznép megérkezik az esküvőtök helyszínére, minden bizonnyal már túl vannak egy fárasztó készülődésen és utazáson is, így célszerű vendégváró ételekkel és italokkal fogadni őket. Érdemes olyan esküvői helyszínt keresi, ahol szállást is tudtok foglalni, így kényelmesen tud elkészülni a násznép, és frissen néznek a nap elé. A vendégváró falatkákat az szerint állítsátok össze, hogy nagyjából mennyi idő fog eltelni a helyszínre érkezéstől a vacsoráig. Remek választások lehetnek például a kenyérlángos, mini húsgolyó falatkák, gyümölcstál, vagy akár a különböző ízesítésű pogácsák is.

Ajánlatkérésért kattints ide!

Az egyik legfontosabb tényező egy lakodalomban: az esküvői vacsora

A legtöbb esküvői vacsora általában leves, főétel és desszertből áll össze. Az összeállítás során érdemes már a legelején eldönteni, hogy egy fix menüsor lesz, vagy a vendégek több levesből és főételből is választhatnak-e. Elmaradhatatlan elemei egy hagyományos menüsornak a sültestálak és a pörköltek, hiszen ezeknél a vendégek nagy része megtalálja majd azt, amiből szívesen fogyaszt az este folyamán. Az, hogy mi kerüljön a sültestálakra a legtöbb helyen ti döntitek el, így érdemes úgy összeállítani ezeket, hogy a hagyományos és az egzotikusabb ízvilágot kedvelőknek is kértek rá finomságokat.

Remek választások lehetnek például a grillezett, sült vagy rántott húsok, akár töltve is, valamint a rántott, grillezett vagy párolt zöldségek, sajtok. Ne feledkezzetek meg arról sem, hogy köretek és saláták, savanyúságok tekintetében is legyen választék a vegyestálakon. Pörköltből is érdemes legalább kettő fajtát feltálalni, egy marhapörkölt mellé például jó választás lehet valamilyen vadasabb húsból készül pöri.

Gyakori szokott lenni a vendégek körében valamilyen ételérzékenység is

Manapság sajnos egyre többen küzdenek valamilyen ételallergiával, esetleg döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak húst vagy épp tejterméket. Ezekről már a meghívók átadásán érdemes érdeklődnötök, hiszen a helyszínen majd a menüsor összeállításakor közölnötök kell, hány ilyen vendégre számítotok. Nekik mindenképpen az igényeiknek megfelelő ételsorral kell készülnötök a nap elejétől a végéig annak érdekében, hogy ne maradjanak a buli végéig farkaséhesek! Abban az esetben viszont, ha jól választotok helyszínt, nem lehet gond ezzel sem!

Éjféli étkezésről sem feledkezzetek meg!

A hajnalig tartó mulatozásban bizony megéhezik az ember, így éjfélkor is szoktak felszolgálni a lakodalmakban finomságokat. Sőt, valljuk be, az sem árt, ha ilyenkor van, ami egy kicsit felszívja az est folyamán fogyasztott alkoholt. Éjféli étkezésnél gyakori és jó választás szokott lenni a töltöttkáposzta, a hidegtál, a gyümölcs, vagy akár a sajttál is. A lényeg, hogy legyen választék, ne csak egy valamit gondoljatok ki azzal az indokkal, hogy ilyenkor már biztos senki nem lesz annyira éhes!

eskuvoi-etelek

Ajánlatkérésért kattints ide!

Az esküvői torta

Bizony, nagyon is kardinális eleme az esküvői menüsornak az, hogy milyen tortát rendeltek. Ne csak a külsőségekre menjetek azonban, hanem az ízvilágot is úgy határozzátok meg, hogy ne csak a ti igényeiteknek, de a vendégek igényeinek is megfeleljen. Mivel sokan kérnek emeletes tortán, így több íz mellett is dönthettek, ami lehetőséget biztosít arra, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő ízeket.

eskuvoi-fogasok

A tökéletes helyszínen mindenben segítenek nektek!

A Fenyőharaszt Kastélszálló egy olyan csodálatos helyszíne lehet a nagy napotoknak, ahol akár nem csak a természet lány ölén kelhettek egybe, de az esküvői vacsora összeállításában is profi segítséget kaptok majd! Legyen szó hagyományos menüről, vagy különlegesebb ízvilágról, mi bármit elkészítünk nektek! Nálunk 150 vendégeteknek is szállást tudtok foglalni, így mindenki nyugodtan tud készülődni a menyegző előtt, és hajnalig bulizni a lakodalomban! Látogassatok el az oldalunkra, és nézzetek be a galériánkba, ahol a képek és a videók megmutatják nektek, milyen lenyűgöző környezetben mondhatjátok ki egymásnak az igent, és azt is látni fogjátok, hogy nálunk akár a kreatív fotózásotokat is letudjátok vezényelni!

Esküvői blog részlegünkön sok hasznos tanácsot kaphattok a szervezés folyamatában, sőt megbízható esküvői szolgáltatókat is tudunk nektek ajánlani. Abban az esetben, ha egy olyan helyszínt kerestek, ahol az esküvőtök minden pillanatát megtudjátok valósítani, a Budapesttől alig 50 kilométerre lévő Fenyőharaszt Kastélyszálló tökéletes választás lesz, hiszen a csodálatos környezeten túl mi pontosan tudjuk azt, hogy ennek a napnak a ti elképzeléseitekről kell szólnia, és mindent meg is teszünk annak érdekében, hogy ezek megvalósuljanak!

JZ-562