Megkérték a kezedet? 💍 Nagyszerű, gratulálok! 🤩 – És most hogyan tovább?

esküvői helyszín, Eskuvöi ruha kiválasztása, Ideális esküvői helyszín, Italfogyasztás az esküvő alatt, kastély esküvő, Szállás az esküvő helyszínen

hogyan továbbNagyon kedves, szimpatikus pár érkezett hozzám esküvői helyszín bejárásra. Tényleg nagyon cukik voltak: mosolygós-csacsogós menyasszonyunk ezer fokon égett, lelkes volt, mindent IS szeretett volna! Rögtön megosztotta érzését, hogy ez álmai esküvői helyszíne. Vőlegényünk jó pókeres lévén nem fedte fel érzéseit tárgyilagosan nézte végig a kastélyt a helyszínbejárás során. Amikor leültünk beszélgetni az esküvő részleteiről Menyasszonyunk lelkesedése fokozódott, viszont a Vőlegény reakciója erősen megkérdőjelezte, hogy valóban ezt az esküvői helyszínt fogják-e választani: a menyasszony lelkes kolibri tempójú szárnycsapásait igyekezett megfékezni és úgy éreztem, őt nem nyűgöztük le. A sokadik kellemetlen beszólás után megkérdeztem tőle, hogy esetleg van valami baj, valami kérdés, kétely, ami felmerült benne? Mert azért vagyok itt, hogy segítsek, hogy válaszoljak nekik, legyen az bármilyen kínos kérdés is… Erre az egyébként szimpatikus Vőlegény megnyílt:

- Elnézést kérek, nem akartam bunkó lenni. Ez a kastély gyönyörű, nagyon hangulatos és színvonalas esküvői helyszín, tényleg nagyon tetszik. Amúgy voltam már itt esküvőn, nagyon jó buli volt, a kaja meg egyszerűen szenzációs! A frusztrációm abból fakad, hogy még csak tegnap ☝ volt a lánykérés. Én régimódi pasas vagyok, azt gondoltam, megkérem az apukájától a kezét, kinyilatkoztattam szándékomat, néhány évig jegyben járunk, erre ma már esküvő helyszínt keresünk, és látva Lujzi lelkesedését azt hiszem meg is találtuk.  Szóval, nem hogy évekig nem fogunk jegyben járni, úgy néz ki 11 hónap múlva nősülök. 😄

És általában – vigyázat általánosítás 😉 – ez így működik.

Ajánlatkérésért kattints ide!

Mi jön a lánykérés után, hogyan tovább? Kezdődhet az esküvői helyszín kutatás.

hogyan továbbA lánykérés után még egy sor nagyon fontos teendő van. A prioritást nem tudom pontosan megmondani, hiszen mindenki más értékrend mentén mozog. A többség visszajelzéséből készített statisztika alapján a következő a szolgáltatói fontossági lista.

1.) esküvői helyszín – a jó helyszín valóban nagyon fontos. Nem csak a helyszín miliője, hangulata, hanem a konyhája is. Ha jó a kaja, van elég pia és van szállás, ahol kicsit kipihentetik magukat a party arcok, a rendezvény sikere már borítékolható. 

2.) Menyasszonyi ruha – Ez csak a pár egyik felének fontos, de abban megállapodhatunk, hogy nagyon-nagyon fontos, szóval ha nem szeretnél lecsúszni az álomruháról, akkor a helyszín után nagyon gyorsan jelentkezz be néhány szalonba! 😉 Ha nincs álomruha elképelés ez a pont felkúszhat akár a 6. helyig is.

3.) zenekar, DJ – akár a jó esküvői helyszínek, a jó zeneszolgáltatók is idejekorán le vannak foglalva, így az utolsó pillanatban nem biztos, hogy találtok igazán jó zeneszolgáltatót.

4.) ceremóniamester, vőfély – hasonlóan a helyszínhez és a zenészekhez, a ceremóniamestert stipi-stopizni kell… 😉

5.) dekoráció – a dekoráció nagyon fontos, nem azért került a 4. helyre. A dekoratőrök csapatban dolgoznak, tehát egyszerre tudnak több esküvői helyszínt is csodálatossá varázsolni, ezért nem annyira sürgős. Továbbá a menyasszonyok el szoktak játszani a gondolattal, hogy mi lenne, ha ők készítenék a dekorációt, ezért nem is kapkodnak a lefoglalásukkal. Hogy érdemes-e saját magad készíteni a dekorációt, egy korábbi bejegyzésben elolvashatod!

6.) fotós – szintén nagyon fontos, hiszen a megkopott emlékeknek az idő múlásával kontúrt, színt ad, megőrzi az élményeket, érzéseket. Azért került az 5. helyre, mert a „lesz ott elég haver, akik a telójukkal majd tolják a képeket” szemlélettől a „nekem az ország legjobb esküvős fotósa kell, mindegy mennyibe kerül!” nézőpontig nagyon széles a szórás. Nyilván, aki a legjobb fotóst szeretné, a helyszínt és az időpontot is hozzá igazítja. Ez egyébként az összes szolgáltatatóra érvényes.

7.) videós – detto 

8.) egyéb: szelfigép, galambröptetés, animátor – van hogy van, de van hogy nincs…

Ajánlatkérésért kattints ide!

hogyan továbbEz a lista – mint már korábban írtam - egyénenként változik. Volt már, hogy úgy jöttek esküvői helyszín bejárásra, hogy fix időpont érdekli őket, mert már megvan a ruha/zenész/CM/KondellaMisi/stb… Van, de nem ez a jellemző. Általában a lánykérés után a hol és a mikor a legfontosabb, szóval irány az esküvői helyszínek bejárása.

 

Ha szeretnétek megnézni, milyen egy esküvő a kastélyban, Fenyőharasztot is bejárhatjátok, nagyon sok szeretettel várunk Titeket!