Esküvői dekoráció – csináld magad ✅ vagy NE☝️ csináld magad

esküvői dekoráció, esküvői helyszín, kastély esküvő

Az általános tapasztalat azt mutatja, hogy nem. És mondom ezt úgy, hogy nincs semmi érdekeltségem abban, hogy ki lesz a dekoratőröd. Ez lehet Juliska Kukutyinból vagy Dezső Karakószörcsökről vagy Zsuzsi a Jégvirágtól, egy a lényeg: szakember legyen, aki tudja és érti a dolgát. 

Idestova 18 éves esküvői tapasztalatom alatt láttam jó néhány esküvőt. A lélegzetelállító méregdrága dekortól, a párok által kreált dekorációig. A szakemberek által végzett dekorációkról nem kívánok beszélni, mindenki más stílus- és árszínvonalat képvisel. Ezt nektek kell eldönteni, hogy melyik tetszik, melyik áll közel az egyéniségetekhez és a pénztárcátokhoz. A saját dekoráció készítése mellett azonban nem tudok szó nélkül elmenni.

Eskuvoi helyszin (131)

Ajánlatkérésért kattints ide!

Esküvői dekoráció - Csináldmagadmozgalom

Egyesek azért végzik maguk a dekoráció gyártását, mert spórolni szeretnének, ám a munkálatokba vetett saját idejüket módszeresen kifelejtik beszámítani.

Mások pedig, mert irtó kreatívok, szürke téli estéken szeretnének a különböző dekor elemekkel bíbelődni, hogy ezáltal is kifejezhessék magukat. Ez tök klassz! Viszont ez magával vonz egy csomó kérdést, hogy az elkészített dekoráció hogy kerül az esküvő helyszínére, mivel kerül az esküvő helyszínére, ki pakolja össze, be, ki, fel? 

A menyasszony, akinek aznap csak azt kellene élveznie, hogy az a nap róla szól? Lázasan tervezi az esküvőjét több mint egy éven keresztül, majd aznap végig melózza a délelőttöt, hogy felkerüljön minden dekor a tervezett helyre? 

A vőlegény, aki sirálysikolyt és habzó tengeri hullámokat hall, amint a dekoráció szóba kerül, hiszen az égiek nem áldottak meg túl sok kreativitással? Nyilván Te is érzed, hogy ez sántít! 

Ekkor jön a világmegváltó „zseniális” ötlet – nem, nem az! – hogy majd az örömszülők megcsinálják, hiszen nekik úgy sem lesz más dolguk, és ők amúgy sem fontosak… - Nem, mi? – és csak segíteni szeretnének. Igen ám, de az örömszülők rengeteg jó tulajdonsága mellett akad némi vakfolt, hiszen az esküvői dekoráció készítésében szerzett tapasztalat mező üresen maradt… Hiába kapnak pontos agendát a menyasszonytól, mit-hova kell tenni, jön a folyamatos konzultáció:

„Kicsikém, ez így jó lesz? Ezt így szeretnéd? Mit értettél az alatt, hogy…?  Ránéznél, kérlek!” 

Apa pedig megígérte, hogy a háttér dekort felerősíti, de az valamiért nem sikerül, nem is érti, hisz fejben megvolt, olyan jól működött… 

És kezd szépen lassan mindenki frusztrált lenni… Kezdenek szétcsúszni a dolgok… Pedig már nekik is öltözködni kellene, és még az örömanya hajához hozzá sem nyúlt a fodrász… És még a dekoráció sehogy sem áll… 

Ezek sajnos személyes tapasztalatok, ezért mindamellett, hogy objektív a vélemény, hiszen nekünk esküvői helyszínnek tényleg mindegy, hogy ki végzi a dekorációt, mégis egy szubjektív tapasztalat, hiszen átéltük, részesei voltunk. Nem volt jó hangulat. Idegesek voltak, feszültek. Sajnáltuk Őket. Ezt nem kívánjuk senkinek!

Van kivétel, ami erősíti a szabályt!

A korrekt információ nyújtás viszont az kívánja, hogy megemlítsem azt az egyetlen egy esetet, amikor flottul és profin ment a saját dekoráció készítése: 

A menyasszony saját maga szerezte be és készítette el az összes! dekorációt. Nála nem a spórolás, hanem kreativitásának kiélése volt a fő szempont. Majd kiadta a dekoráció leszállítását, el és felhelyezését a koszorúslányainak és azok párjainak, akik pontos felelősségi körrel voltak ellátva, pontosan tudták, kinek-mit kell tennie, így míg a menyasszony selyem köntösében pezsgőt kortyolgatva, kellemes zene mellett élvezte, hogy gyönyörűvé varázsolják, gondos-szorgos fiúk-lányok kb 20 fős kompániája tette a dolgát, és csodás esküvői helyszín lett a végeredmény. 

Ajánlatkérésért kattints ide!