Esküvői menüsor 🧨 - mi legyen rajta? Segítünk választani!

Vendégváró egy esküvőn

Nem egy egyszerű feladat menyasszonynak vagy vőlegénynek lenni! Az esküvőszervezés és az előkészületek már egyfajta próbatétel, mely kompromisszumkészségből és együttműködésből vizsgáztatja a leendő ifjú párt.

Nem csoda hát, ha a különböző feladatok fel vannak osztva a párok között. Jaj, de sokszor hallottuk már, hogy “a dekoráció a tiéd drágám, én a kajában vagyok illetékes!” 🙂

És valóban, a férfiakat kevésbé érdekli – tisztelet a kivételnek 🙂 – hogy milyen színű virág kerül az asztalra, minthogy milyen étel legyen vendégeiteknek felszolgálva!

vendégváró

vendégváró

 

Az első benyomás

Egy esküvőn a vendégváró falatok azok, amiket hajlamosak a párok átugrani, mondván, hogy arra nincs szükség. Pedig, ha jól belegondolsz, ez az első benyomás, ami a vendégeiteket éri az esküvőtökkel kapcsolatban.

Ajánlatkérésért kattints ide!

Megérkeznek az esküvő helyszínére utazástól meggyötörten, mert “dugó volt”, mert az “asszony már megint nem készült el időben” vagy mert “neked folyton zsörtölődnöd kell”, arról nem is beszélve, hogy “már megint milyen meleg van”!

Meglehet a nagy rohanásban pont az ebéd marad ki, éppen ezért alig várják, hogy az első falathoz hozzájussanak, hiszen “lagziba jöttünk”!

Ha itt nem kapnak kielégítő vendéglátást, az egész esküvővel kapcsolatban fenntartásaik lesznek, kételkedni fognak a vacsorát illetően is.

 

húsgolyó

pogácsa

 

Éppen ezért a vendégváró tartalmát célszerű annak függvényében összeállítani, hogy a vendégek indulásától az esküvői vacsora kezdetéig mennyi idő telik el. Ha ez 4-6 órás időtartam, akkor célszerű valami tartalmasabb vendégvárót összeállítani, gondolva az éhség esetén nyűgös férfinépségre is, mert mi nők, mindent kibírunk! 😉 Ez lehet sült vagy rántott hús, húsgolyó, a lényeg, hogy ne csak szénhidrát legyen.

Ha viszont a pár a násznéppel együtt érkezik az esküvő helyszínre, és érkezése után 1-1,5 órával már kezdődik is a vacsora, akkor elegendő pogácsa és/vagy édes süti vendégváróra.

Egyszóval gondoljátok alaposan át, hogy az esküvő helyszínre érkező vendégeiteknek milyen vendégváró finomságokkal szeretnétek kedveskedni, hogy az esküvőtök színvonalához méltó első benyomásban legyen részük! 🙂

Ajánlatkérésért kattints ide!