Esküvő zöldbe borítva: a greenery

erdei esküvői helyszín, esküvő, esküvői dekoráció, esküvői helyszín

szabadtéri esküvői helyszín

Képzeljétek el, hogy beléptek az esküvőhelyszínre, ahol burjánzó zöld növények, friss erdei illat vesz körül titeket, és úgy érzitek, mintha egy mesebeli kertbe csöppentetek volna! Ez a varázslatos hangulat jellemzi a greenery stílust, ami rengeteg párt ihletett már meg, és könnyen lehet, hogyha megismeritek, Ti is azonnal beleszerettek. Következzenek a részletek!

Egy kis stílustörténet

A greeneryt a természethez való kötődés hívta életre. Hódító útja a 2010-es évek közepétől kezdődött, amikor egyre több pár döntött úgy, hogy esküvőjükön a zöld dominál. Fontos ugyanakkor, hogy ez nem egyszerűen egy trend. Ez egy mélyebb változás tükröződése, ami tökéletesen passzol a koncepcióba, hogy életünk minden területén a természetes és fenntartható megoldásokat keressük.

A stílus népszerűségéhez hozzájárult az is, hogy a Pantone 2017-ben az év színévé választotta a "greenery" árnyalatot. Ez a színvilág megtestesíti mindazt, amit maga a stílus képvisel: a megújulást, a frissességet és az életerőt. A greenery csak tovább erősödött az utóbbi években, és mára az esküvők világának egyik meghatározó irányzatává vált.

Mi jellemzi a greenery esküvőt?

Az ellentétek játéka teszi igazán különlegessé ezt a stílust. A greenery mesteri módon ötvözi a természet adta nyers szépséget a modern esküvőkre jellemző kifinomult eleganciával, teljesen egyedi hangulatot teremtve ezzel. Hogyan néz ki ez a gyakorlatban? Nézzük, milyen anyagok, színek és dekorációk kerülnek középpontba egy ilyen esküvőn!

esküvői dekoráció

A természetes anyagok használata kulcsfontosságú, fa, kő, len és más organikus textúrák alapozzák meg a hangulatot. Ezek megjelenhetnek az asztaldekorációban, a székek díszítésében, de akár a meghívókon és ültetőkártyákon is. Egy rusztikus faasztal zöld futóval vagy egy faágakkal díszített boldogságkapu a szabadtéri esküvőhelyszín ékeként remekül illik ebbe a koncepcióba.

Ami a színpalettát illeti, természetesen a zöld különböző árnyalatai dominálnak, ezeket általában fehér vagy krémszín egészíti ki a tisztaság és elegancia jegyében. Ebbe a zöld-fehér harmóniába kerülhet még néhány üde színfolt, a pasztell árnyalatok, például a halvány rózsaszín jól mutat, de csak mértékkel.

A virágok szerepe újraértelmeződik a greenery esküvőkön. A dús leveles növények uralják a dekorációt, minden felületet beborítva a ceremónia helyszínétől kezdve egészen az esküvői vacsora asztalaiig. A zöldek nem csak egyszerű díszítőelemként vannak jelen, már-már élő tapétaként funkcionálnak, teljesen átalakítva a teret.

Inspiráció a dekorációhoz

esküvői dekoráció

Most, hogy már ismeritek a greenery alapvető stílusjegyeit, itt az idő, hogy begyűjtsetek néhány kreatív ötletet, amivel igazán egyedivé tehetitek a dekorációt:

Zöld mennyezet

A függő növényekből kialakított élő mennyezet lélegzetelállító látványt nyújt és intim hangulatot teremt, mintha egy erdei tisztáson lennétek. Használjatok különböző növényeket, és rejtsetek közéjük fényfüzéreket, a romantikus hangulat garantált.

Leveles ültetőkártyák

Mit szólnátok, ha friss levelek töltenék be az ültetőkártyák szerepét? Ez nem csak gyönyörű, de környezetbarát megoldás is. Válasszatok nagy, lapos leveleket és írjatok rájuk arany színnel, ha szeretnétek meghinteni egy kis eleganciával.

Élő asztalfutók

Az asztalok közepén hagyományos virágkompozíciók helyett zöld növényeket is végig lehet futtatni. Szinte bármilyen futónövény csodásan mutat ebben a szerepben, közéjük pedig szúrhattok kis üvegekben fehér virágokat vagy akár gyertyákat is.

Zöld fotófal

Készítsetek egy sűrű, zöld növényekből álló hátteret a fotózáshoz. Lehet ez egy teljes felületet beborító élő fal, de egy kisebb, hordozható panel is. A fotókon remekül néz ki egy ilyen háttér, ráadásul dekorációnak sem utolsó, egy sátras esküvőt például biztosan megtölt élettel.

Leveles konfetti

A hagyományos rizs vagy rózsaszirom helyett használjatok apró, zöld leveleket konfettiként. Lenvászon zsákokba rakva minden ízében greenery és biztosak lehettek benne, hogy szuper képek készülnek rólatok a boldogító igent követő „levélesőben”.

Extra tippek greenery hangulatban

  • Válasszatok természetközeli esküvőhelyszínt: Nincs tökéletesebb helyszín ehhez a stílushoz, mint egy olyan, ami már önmagában is sok zölddel rendelkezik. Egy kastély a hozzá tartozó parkkal tökéletes választás lehet.
  • Legyetek Ti magatok a greenery stílus: A menyasszonyi ruhába és a vőlegény öltönyébe is csempészhettek zöld elemeket, lehet ez egy öv, egy nyakkendő, de akár egy zöld színben tündöklő köves ékszer is.
  • Színesítsétek az itallapot zöld koktélokkal: Kínáljatok a vendégeknek olyan italokat, amik illenek ehhez a tematikához, például mentás mojitót vagy uborkás gin tonikot, amik nem mellesleg szuper frissítők a nyári melegben.

esküvői helyszín

A greenery csodálatos módja annak, hogy kifejezzétek a természet iránti szereteteteket, miközben megteremtitek álmaitok esküvőjét. Ha erre vágytok, a Fenyőharaszt tökéletes választás lehet számotokra. Parkunk dús zöldje ideális hátteret biztosít, de a modern eleganciát is megtaláljátok itt. Legyen az esküvő kastélyban, és hagyjátok, hogy zöld szépség ölelje körül a nagy napot!