Covid pozitív hatása az esküvői szezonra

Covid, esküvői helyszín

Tudom, hogy egy esküvői blognak a párokhoz, a párokról kell szólnia. Hidd el kedves olvasó, ez a bejegyzés - ha nem is közvetlenül, de - rólad szól. Te leszel a haszonélvezője a mostani irományomnak, a te megnyugtatásodra ragadtam tollat. 

Minden vendéglátós életébe elérkezik a pillanat, hogy szöget üt a fejében egy gondolat: tényleg ezt akarom csinálni, jó ez nekem, kell ez nekem? Szükségem van nekem arra, hogy hajnalban a legnagyobb részeg biztosítson arról, hogy Ő is nagy vendéglátós, mert főiskola mellett lehúzott másfél hónapot egy balatoni lángososnál vagy a mekiben? Kell az nekem, hogy a vendégek önmagukat Harry Potternek képzelve csettintsenek az ujjacskájukkal a „Lesz egy korsó sör!” varázsigét duruzsolva, ahelyett, hogy kérnének egy pohár sört?

És basszus, IGEN! Minden kérdésre a válasz igen! Látni ahogy az általad imádott esküvői helyszín, ahol van szerencséd dolgozni kong az ürességtől, tudod, hogy szebbre, jobbra hivatott. Hiányzik a kedves és még a nem kedves vendég is. Hogy már bármit megtennél, csak szórjad a varázs söröket a csettintős mekis tapasztalattal rendelkező egykori vendéglátós „kollégáknak”, aki ezúttal a pult másik felén állnak…. Hogy az esküvői helyszín mutatása most nem 20, hanem 40 perc, mert annyira örülsz annak, hogy végre - ha csak átmenetileg is  - vendég van a házban, hogy mindent is elmondasz nekik, csak hogy minél több időt maradjon….

Kellett ez a szünet. Átértékeltük, ráébredtünk, igen, kell ez nekünk, igen, ezt akarjuk csinálni. A Fenyőharaszt Kastélyszálló esküvői helyszín csapata évek alatt állt össze. Jöttek-mentek emberek, de aki maradt, azért maradt, mert Fenyőharaszton megtalálta nem a munkáját, hanem a hivatását. Szokták mondani, hogy nem értékeled azt, amid van, csak akkor, amikor már elveszítetted. Ebből a szempontból ez egy nagyon szerencsés időszak, mert nem véglegesen, csak átmenetileg kell szünetet tartani, és megerősödött a hit és a szenvedély a munkánk, a hivatásunk iránt.

 

Nagyon várjuk a folytatást, frissen, kipihenten, elhivatottabban, mint eddig bármikor, és ez minden leendő vendégünknek a hasznára válik!